Juventus'ta 10 numara Kenan Yıldız'ın! İdolü Alessandro Del Piero'nun izinde...

Juventus, Kenan Yıldız'ın sözleşmesinin 2029 yılına kadar uzatıldığını ve 19 yaşındaki milli futbolcunun 10 numaralı formayı giyeceğini açıkladı. İtalyan devinde 10 numaralı formayı daha önce Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Michel Platini, Paul Pogba, Paulo Dybala ve Carlos Tevez gibi yıldızlar terletmişti.

Juventus'ta 10 numara Kenan Yıldız'ın! İdolü Alessandro Del Piero'nun izinde...

A Milli Takımımız ve Juventus'un yıldızı Kenan Yıldız, kulübü tarafından onurlandırıldı. Son dönemde Juve ve Milli Takım forması altında sergilediği performansla adından söz ettiren ve tüm dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki yıldız, yeni sözleşmeye imzasını attı.

Haberin Devamı

Juventusta 10 numara Kenan Yıldızın İdolü Alessandro Del Pieronun izinde...

'Juventus projesinin merkezinde yer aldığını kanıtladı'

Siyah Beyazlılar, Kenan Yıldız'ın sözleşmesini 2029 yılına kadar uzatırken başarılı isme Paul Pogba'dan boşalan 10 numarayı da teslim etti. Torino ekibinden yapılan açıklamada "Kenan Yıldız, Juventus projesinin merkezinde yer aldığını kanıtladı ve Juventus'la sözleşmesini yeniledi. 2005 doğumlu Türk yetenekle olan sözleşmenin Haziran 2029'a kadar uzatıldığı resmiyet kazandı. Ayrıca Kenan, bugünden itibaren 10 numaralı formayı giyecek." ifadeleri kullanıldı.

Maaşı belli oldu

2023-2024 sezonunda 15 numaralı formayı giyen 19 yaşındaki yıldız futbolcu, yeni sezonda 10 numaralı forma ile mücadele edecek. İtalyan basını; kulübüyle 5 yıllık yeni sözleşme imzalayan Kenan'ın maaşını duyurdu. Juve'nin Kenan'a yıllık 1.6 milyon Euro maaş ve hedef ile performansa bağlı bonuslar ödeneceği belirtildi.

Haberin Devamı

Juventusta 10 numara Kenan Yıldızın İdolü Alessandro Del Pieronun izinde...

Efsane isimler giydi

Juventus'ta Kenan Yıldız'ın giyeceği 10 numaralı formayı daha önce Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Michel Platini, Paul Pogba, Paulo Dybala ve Carlos Tevez gibi yıldızlar terletmişti.

Giuntoli: Yeni yapbozun ilk parçası olması tesadüf değil

Juventus Spor Direktörü Giuntoli, geçtiğimiz günlerde Kenan Yıldız'la ilgili konuşmuş, "Yeni yapbozun ilk parçasının Kenan Yıldız olması tesadüf değil. 19 yaşındaki genç oyuncu, takımda şu anda dokunulmaz birkaç oyuncudan biri. Kalitesi, şutları, kişiliği ve tavırlarıyla idolü Alessandro Del Piero'yu bile etkiledi." ifadelerini kullanmıştı.

Juventusta 10 numara Kenan Yıldızın İdolü Alessandro Del Pieronun izinde...

'Del Piero benim için bir idol'

Kenan Yıldız, idolü olarak gördüğünü her fırsatta belirttiği efsane futbolcu Alessandro Del Piero ile ilgili konuşmuş, "Del Piero benim için bir idol. Onun gol sevincini alt yaş gruplarında yapmaya başladım ve sonrasında da onunla tanışma fırsatı yakaladım. Onu gördüğümde resmen titriyordum." demişti.

Juventusta 10 numara Kenan Yıldızın İdolü Alessandro Del Pieronun izinde...

Attığı gollerin ardından gol sevincini Del Piero’nun tüm kariyeri boyunca yaptığı gibi dilini çıkartarak kutlayan Kenan, bu sevincin Del Piero’ya olan hayranlığından kaynaklandığını açıklamıştı.

Piyasa değeri 30 milyon Euro

Haberin Devamı

Futbola Bayern Münih altyapısında başlayan 19 yaşındaki oyuncu, 2022-2023 sezonunda Juventus altyapısına transfer oldu. Milli futbolcu, geçtiğimiz sezon Juventus formasıyla tüm kulvarlarda toplamda 32 maça çıktı. Kenan Yıldız, söz konusu 32 karşılaşmada 4 gol atıp 1 asist yaparak toplamda 5 gole direkt katkı sağladı. İtalyan devi ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan milli futbolcunun Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri ise 30 milyon Euro.

YORUM YAZ