Fenerbahçe, Lugano'yu yendi; UEFA ülke puan sıralamasında müjde geldi!

Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde 2024-25 sezonunda ilk maçına UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda çıktı. İsviçre ekibi Lugano'ya konuk olan sarı-lacivertli takım, rakibini 4-3 mağlup ederek tur için avantaj sağladı. Kanarya'nın bu galibiyeti, Türkiye'ye UEFA sıralamasında müjdeyi beraberinde getirdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Lugano'yu yendi; UEFA ülke puan sıralamasında müjde geldi!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre futbol kulübü Lugano'yu deplasmanda 4-3 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin kazandığı müsabaka sonrası UEFA ülke puanı sıralamasında değişim olduğu gözlemlendi.

Haberin Devamı

GOL DÜELLOSU KANARYA'NIN

Fenerbahçe, İsviçre ekibi Lugano karşısında 1-0 geriye düştüğü maçın 90 dakikalık süresini 4-3 üstün tamamladı. Boşnak golcü Edin Dzeko'nun hat-trick yaptığı karşılaşmada sarı-lacivertli takımın diğer golü ise Ferdi Kadıoğlu'ndan geldi. Fenerbahçe, Lugano ile oynayacağı rövanş maçında ev sahibi olacak. Karşılaşma 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak.

Fenerbahçe, Luganoyu yendi; UEFA ülke puan sıralamasında müjde geldi

MOURİNHO'DAN ZEMİN TEPKİSİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, maçın ardından stadyum zeminini eleştirdi ve UEFA'ya serzenişte bulundu. Portekizli teknik adam konuyla ilgili, "Dün bununla ilgili konuşmak istemedim, mazeret olmasın, oyuncularım etkilenmesin istedim. Yüksek seviyede futbol oynamak istiyorsak, bu sentetik zemin bunu kaldırmıyor. Çünkü, topun sürülmesi, topun akması etkili faktörler oldu olumsuz anlamda. UEFA neden bu sentetik sahada futbol oynanmasına izin veriyor, anlamıyorum. Lugano gibi iyi bir takımın da neden bu sahada oynadığını anlamıyorum" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı
İZLE | Lugano - Fenerbahçe maçı özeti ve golleri (VİDEO)

0.200 PUAN KATKISI

Sarı-lacivertlilerin, İsviçre ekibi Lugano karşısında deplasmanda aldığı galibiyet UEFA ülke puanına 0.200'lük katkıda bulundu.

UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye puanını 33 bin 800'e yükseltme başarısı gösterdi. Çekya ise gecenin ardından 33 bin 750 puana yükseldi.

Fenerbahçe, Luganoyu yendi; UEFA ülke puan sıralamasında müjde geldi

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum şu şekilde:

7- Portekiz | 48.416 puan
8- Belçika | 42.400 puan
9- TÜRKİYE | 33.800 puan
10- Çekya | 33.750 puan
11- İsrail | 28.750 puan

YORUM YAZ