(ÖZET) Kanarya avantajı kaptı! Lugano - Fenerbahçe maç sonucu: 3-4

Fenerbahçe için 2024-2025 sezonu resmi olarak bugün başladı. Jose Mourinho yönetimindeki Sarı Lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında bugün İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşı karşıya geliyor. Müsabakada Lugano, El Wafi'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Dzeko'nun penaltıdan golü durumu 1-1'e getirdi. İlk yarı 1-1 sona erdi. Fenerbahçe, Dzeko'nun harika golüyle ikinci yarının başında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Ardından skor 2-2'ye gelirken Dzeko, temsilcimizi 3-2 öne geçirdi. Ardından Ferdi sahneye çıktı ve durum 4-2 oldu. Müsabakanın son anlarında Lugano farkı 1'e indiren golü kaydetti. Fenerbahçe, Lugano'yu deplasmanda 4-3 mağlup ederek ikinci maç öncesinde avantajı cebine koydu. Lugano - Fenerbahçe maçına dair tüm detaylar haberimizde...

MAÇ BİTTİ!

Fenerbahçe, Lugano deplasmanında 4-3 kazanarak avantajı cebine koydu.

ÜSTTEN AUT!

Lugano'da Mahmoud ceza sahası dışında vurdu, top üstten auta gitti. 

FERDİ FARKI 2'YE ÇIKARDI!

Sol taraftan topu getiren Ferdi, sağ ayağıyla vurdu ve topu kalecinin sağından ağlara gönderdi. Fenerbahçe, 4-2 öne geçti. 

Haberin Devamı
DZEKO'DAN HAT-TRICK!

Szymanski, kaptığı topla ceza sahası içine nefis bir top gönderdi. Dzeko, ceza sahası içinde vurdu ve hat-trick yaparak skoru 3-2 oldu. 

2-2 OLDU

Lugano'nun sol kanattan geliştirdiği atakta Bislimi, ceza sahası içinde topu kontrol etti ve Livakovic'in sağına doğru topu ağlarla buluşturdu.

FRED'DEN BİR VURUŞ!

Fred, ceza sahası dışından vurdu. Top, kalenin sağından auta gitti.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI!

Osayi-Samuel sağ kanattan getirdi. Tadic topu aldı ve Dzeko'nun önüne harika bıraktı. Boşnak golcü gelişine harika vurdu ve topu kalecinin sağ üstünden ağlara gönderdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Lugano - Fenerbahçe müsabakasında ikinci yarının ilk düdüğü çaldı. 

İLK YARI BİTTİ!

Lugano - Fenerbahçe maçının ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı
DZEKO DURUMU EŞİTLEDİ!

Temsilcimiz, 45+1'de Dzeko'nun kullandığı penaltı sonrasında durumu 1-1'e getirdi. 

SZYMANSKI DİREK!

Fenerbahçe'de Szymanski vurdu, top direkte patladı.

FRED'DEN BİR DENEME DAHA!

Tadic'in nefis pasında ceza sahası içinde topla buluşan Fred, yerden vurdu, ancak kaleci sağına doğru giden topu iyi çıkardı. 

Haberin Devamı
SZYMANSKI VURDU!

Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Szymanski, yakın mesafeden vurdu. Savunmadan dönen top uzaklaştırıldı.

DJIKU SAKATLIK YAŞADI!

Lugano ceza sahası için Doumbia ile çarpışan Djiku, kısa bir süre yerde kaldı ve tedavisinin ardından oyuna devam etti.

OSAYI SAĞDAN GELDİ!

Tadic, sağdan Osayi-Samuel'i kaçırdı. Nijeryalı oyuncunun yaptığı orta Lugano savunmasından sekip kornere gitti.

Haberin Devamı
LUGANO ÖNE GEÇTİ

Lugano'da El Wafi sağdan gelen ortaya kafayı vurdu ve topu Livakovic'in sağından ağlarla buluşturdu. Lugano 1-0 öne geçti.

LIVAKOVIC KORNERE TOKATLADI!

Lugano'nun sol kanattan geliştirdiği atakta Livakovic son anda topu kornere çeldi. 

MAÇ BAŞLADI!

Lugano - Fenerbahçe maçında ilk düdük çaldı.

Müsabakayı canlı izlemek için dsmartgo.com.tr indirebilirsiniz!

'Mourinho'dan çok şey öğreneceğim'

Maç öncesinde konuşan Bartuğ Elmaz, 'Her zaman olduğu gibi taraftarlarımız bugün yine full gelmişler. Bu kadar taraftarı bekliyorduk. Her deplasmanda bizim yanımızdalar. Her yer Sarı-lacivert. Tabii ki rakibimizi en iyi şekilde analiz ettik. Hem hücum hem de savunmada ona göre çalışmaları yaptık. Bugün buraya kazanmaya geldik. Kazanıp evimize en iyi şekilde dönmek istiyoruz' dedi ve şunları ekledi:

'Çok yoğun bir kamp süreci gerçekleştirdik. Çok yoğun çalıştık. Hocam da bana güvendi, bana şans verdi. Şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Kendi açımdan mutluyum. Ama daha çok geliştireceğim yönler var. Onların üstüne çalışıyorum. Hocam şans verirse en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum. Mourinho hocamızdan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. İnşallah çok kez forma şansı bulurum.'

11'LER BELLİ OLDU!

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Fred, Krunić, Szymanski, Tadic, Kent, Dzeko.

Lugano: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Valenzuela, Grgic, Bislimi, Doumbia, Cimignani, Bottani, Aliseda.

Yöneticilerden maç öncesi dostluk yemeği

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İsviçre’nin FC Lugano ekibiyle bu akşam Stockhorn (Thun) Arena'da karşılaşacak.

Maç öncesi İsviçre kulübünün ev sahipliğinde düzenlenen dostluk yemeğine Sarı Lacivertli ekipten Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hulusi Belgü ve Rıfat Perahya ile FC Lugano CEO’su Martin Blaser, Sportif Direktörü Carlos Da Silva, Spor Yönetim Müdürü Luca Baldo ve CFO’su Michele Campana katıldı.

UEFA delegesi Emil Ubias’ın da yer aldığı dostluk yemeğinin ardından iki takım yöneticileri karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Cenk Tosun'un maç günü paylaşımı
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Fenerbahçe’nin yeni sezon öncesinde kadrosuna kattığı oyuncular ile teknik direktör Jose Mourinho, Sarı-Lacivertliler’le ilk kez resmi maçta boy gösterecek. Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Sarı-Lacivertli takımla ilk resmi maçına Lugano karşısında çıkacak. Portekizli teknik adamın tıkımını, 5 hazırlık maçında ısrarla oynattığı 11’inden bir değişiklikle Lugano önüne sürmesi bekleniyor.

Muhtemel 11 şöyle: Livakovic - Osayi - Samuel, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, Bartuğ Elmaz, Fred, Szymanski - Tadic, Ryan Kent, Edin Dzeko

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

Lugano-Fenerbahçe maçının oynanacağı stadyum
Lugano - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?

Lugano - Fenerbahçe maçına dair tüm detaylar aynı zamanda haberimizde yer almakta. Thun kentindeki Stockhorn Arena'nın ev sahipliği yapacağı mücadele TSİ 21.30'da başlayacak ve D-Smart’tan yayınlanacak. Mücadeleyi Portekizli hakem Tiago Martins yönetecek. Bu maçın rövanşı ise 30 Temmuz Salı akşamı Kadıköy’de oynanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

LUGANO - FENERBAHÇE MAÇININ CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ. 

Fenerbahçe'de hedef Devler Ligi'ne kalmak

Sarı-lacivertililer, Lugano’yu elemesi durumunda sırasıyla 3’üncü ön eleme ve play-off turunda maçlar oynayacak.  Şampiyonlar Ligi’ne en son 2008-2009 sezonunda katılan Fenerbahçe, Porto ve İnter ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan hocası Mourinho ile rakiplerini eleyerek Devler Ligi'ne katılmayı hedefliyor. Fenerbahçe, geçen sezon Konferans Ligi çeyrek final mücadelesinde Yunan ekibi Olympiakos'a elenmişti.

Selcuk Sasivari: Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük takımı

Lugano Yardımcı Antrenörü Selcuk Sasivari, "Mourinho, dünyadaki en iyi teknik direktörlerden birisi. Fenerbahçe de Türkiye'nin en büyük takımı. Zor maç olacağını biliyoruz. Tadic, Dzeko, Szymanski, Osayi-Samuel ve Djiku gibi önemli oyuncuları var. Kendi futbolumuzu oynamak bizim için en önemlisi" dedi.

Maç öncesi Fenerbahçe'yi favori gösterdi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında bu akşam saat 21.30'da deplasmanda İsviçre kulübü Lugano ile karşı karşıya gelecek. Jose Mourinho, sarı-lacivertli takımın başında ilk resmî maçına çıkacak. Kritik mücadele öncesinde İsviçreli gazeteci Lucas Werder, Fanatik'e konuştu. Werder'in özellikle Mourinho ve Edin Dzeko sözleri dikkat çekti.

"Fenerbahçe tabii ki favori. Ancak Lugano'nun sadece geride bekleyip savunma yapmak yerine daha dengeli oynayacağını düşünüyorum. Bu da Lugano'nun özelliklerinden biri değil."

AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Lugano'nun maç günü paylaşımı
Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
Şampiyonlar Ligi'nde 35. sınav

Fenerbahçe, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonunda yarın 35. maçını oynayacak.

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde daha önce yaptığı 34 müsabakada 12 galibiyet elde ederken, 11'er beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda 48 gol atarken, kalesinde 39 gole engel olamadı.

Avrupa'da 271. maç

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında yarın İsviçre'nin Lugano ekibine konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 271. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında oynadığı 270 müsabakada 107 galibiyet alırken, 55 beraberlik ve 108 yenilgi yaşadı.

Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 366 kez havalandırırken, kalesinde ise 384 gol gördü.

Jose Mourinho'dan zemin tepkisi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile kozlarını paylaşacak. Müsabaka öncesi sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Jose Mourinho, karşılaşmanın sentetik çimde oynanacak olmasının hatırlatılması üzerine ise "Sentetik çimde oynanacak olması ev sahibi takımın tercihi, kendileri için avantaj olduğunu düşünüyorlardır. Futbol her zaman güzel, yeşil zeminde oynanmalı. Bunu hala avantaj olarak kullanmaya çalışan kulüpler var. Biz de buna adapte olmalıyız. Zeminin kuru olduğu yerlerde idman yaptık, yeşil zemine kıyasla top daha yavaş ilerliyor ama buna adapte olmalı ve yarınki maçı çıkıp kazanmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

Mattia Croci-Torti: Hayalimiz Fenerbahçe’yi elemek

Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti, Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Croci-Torti, sarı-lacivertli ekibin teknik patronu Jose Mourinho hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Fenerbahçe hakkında değerlendirmelerde bulunan Mattia Croci-Torti, “Geçen sezon 99 puan aldılar. Çok büyük bir takım. Kaliteli bir oyunculara ve hocaya sahip. Biz tabii ki çok dikkatli oynayacağız ama çok motiveyiz. Eminim ki çok iyi bir maç çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

Lugano - Fenerbahçe maçının yayıncısı

Yeni sezon hazırlıklarına Topuk Yaylası’nda başlayan, ardından Avusturya’ya geçen Sarı-Lacivertliler, hazırlık maçlarının ardından İstanbul’a döndü. Fenerbahçe, FC Lugano mücadelesi öncesinde Kadıköy’de İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’i 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek zorlu mücadelenin provasını yaptı. Fenerbahçe’nin Lugano deplasmanında oynayacağı sezonun ilk resmi maçı, Türkiye’de sadece D-Smart ve D-Smart GO’dan canlı olarak yayınlanacak. Maç yayını için hazırlıklarını tamamlayan yayıncı kuruluş, saat 20.00’de başlayacak “Maça Doğru” programında Aykut Aydın, Yağız Sabuncuoğlu ve Semih Sezerli izleyicileri maça hazırlayacak. Damla Uğurtürk ve Sezer Afşar ise İsviçre’deki Stochorn Arena’dan canlı bağlantılar ve röportajlarla maç öncesi son durumu aktaracak. Maçın anlatımında ise mikrofon başında Alp Özgen ve Emre Özcan olacak. Karşılaşma sonrası Mourinho’nun açıklamaları ve futbolcuların değerlendirmeleri, “Maçın Ardından” programında Berke Kosova’nın sunumu, Uğur Demirkırdı ve Mesut Aydın Kale’nin yorumlarıyla ekrana gelecek.

D-SMART'A ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

Tur için avantaj peşinde

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2. eleme turundan katılma hakkı elde eden Fenerbahçe, daha sonra UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam etmiş, çeyrek finalde bu sezonun şampiyonu Olimpiakos’a elenip, Avrupa’ya veda etmişti. Sarı-Lacivertli yönetim, sezon sonunda teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırarak yeni sezona dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho ile başlama kararı aldı. Jose Mourinho yönetiminde 2024-2025 sezonunda ilk maçına çıkacak olan Fenerbahçe Futbol Takımı, tur için avantajlı bir skor almayı hedefliyor. Karşılaşmanın rövanşı, 30 Temmuz Salı günü Kadıköy Ülker Stadı’nda oynanacak.

Maximin riske edilmedi

Antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle dün dünlenen Saint Maximin bu nedenle Lugano maçının kadrosuna alınmadı. Yıldız oyuncu çalışmalarına sağlık ekibi koordinesiyle devam edecek. Jose Mourinho, Fransız yıldızı riske etmek istemedi. Saint Maximin bu maçta oynamak istese de Jose Mourinho’nun, oyuncusuna, “Risk almamıza gerek yok. Seni en hazır halinle görmek istiyorum” dedi.

LUGANO FARKI 1'E İNDİRDİ

Lugano, maçın son anlarında Valenzuela'nın golüyle farkı bire indirdi. 

UEFA kadrosu açıklandı

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda yarın İsviçre’nin Lugano ekibiyle deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe’nin oyuncu listesi belli oldu.

Listeye, Cengiz Ünder, Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir dahil edilmedi.

Teknik direktör Jose Mourinho’nun listeye dahil ettiği 23 isim şöyle:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Fred Rodrigues, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun ve Allan Saint-Maximin.

YORUM YAZ