(ÖZET) Lille - Fenerbahçe maç sonucu: 2-1 | Uzatma dakikalarında yıkıldık!

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Lille'e 90+1. dakikada yediği gol sonucunda 2-1 mağlup oldu.

MAÇ SONUCU | LILLE 2-1 FENERBAHÇE

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nun ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Lille'e 2-1 mağlup oldu.

GOL | LILLE 2-1 FENERBAHÇE

Lille'de sağ kanattan topla hareketlenen Zhegrova'nın sol ayakla vuruşu savunmamıza da çarparak ağlarımıza gitti: 2-1.

GOL | LILLE 1-1 FENERBAHÇE

Fenerbahçe'nin ceza sahası ön çizgisinden kazandığı serbest vuruşta çok şık bir vuruşa imza atan İrfan Can Kahveci, ağlara gönderdiği müthiş golle temsilcimize beraberliği getirdi: 1-1.

Haberin Devamı
Fenerbahçe'nin yeni yıldızı sahada

Fenerbahçe'nin yeni transferi Youssef En Nesyri, Edin Dzeko'nun yerine oyuna dahil oldu.

İrfan Can ve Oğuz Aydın oyunda

Fenerbahçe'de Saint-Maximin ve Tadic kenara gelirlerken Oğuz Aydın ve İrfan Can Kahveci, oyuna dahil oldular.

Livakovic'ten kritik kurtarış

Hızlı gelişen Lille atağında Tiago Santos'un içeri çevirdiği topa kale alanında boş pozisyonda Haraldsson'un yaptığı kafa vuruşu Livakovic'te kaldı.

Haberin Devamı
Saint-Maximin ile bir fırsat daha!

Uzun topta savunma arkasına hareketlenen Saint-Maximin'in vuruşunda Chevalier, gole izin vermezken sonrasında Chevalier kalesinde yokken Saint-Maximin'in yaptığı vuruş savunmaya çarparak dışarı gitti.

Saint-Maximin ile büyük şans

Fenerbahçe'nin presinde Lille'in çıkarken kaybettiği top sonrası Saint-Maximin, rakibinden sıyrılarak sol çaprazdan vuruşunu yaptı ama Chevalier, ayağıyla çıkararak gole izin vermedi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Lille - Fenerbahçe maçında ikinci yarının ilk düdüğü geldi. 

Haberin Devamı
İLK YARI SONUCU | LILLE 1-0 FENERBAHÇE

Karşılaşmanın ilk yarısı, Lille'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Tiago Santos ve Ferdi'ye sarı kart

Faul pozisyonu sonrası yaşanan gerginlik nedeniyle Istvan Kovacs, hem Tiago Santos hem de Ferdi Kadıoğlu'na sarı kart gösterdi.

Szymanski'nin şutu Chevalier'de kaldı

Fenerbahçe'nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Szymanski'nin şutunu Chevalier, iki hamlede kurtardı.

Haberin Devamı
Yine Livakovic!

Lille'in sağ kanattan Cabella ile kullandığı serbest vuruşta yapılan ortaya Alexsandro'nun kafa vuruşunu Livakovic yine kritik bir şekilde çıkardı.

Dzeko ile bir şans daha

Lille savunmasının hatasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Dzeko'nun sol ayağıyla yaptığı vuruş etkisiz oldu ve top auta gitti.

Dzeko karşı karşıya!

Fenerbahçe'nin orta alanda İsmail Yüksek ile kazandığı topta kaleci ile karşı karşıya kalan Dzeko'nun vuruşunda kaleci Chevalier, gole izin vermedi.

Haberin Devamı
Livakovic müthiş çıkardı

Gomes'in etkili vuruşunda Livakovic, mükemmel bir kurtarışla gole izin vermedi.

Szymanski denedi

Szymanski'nin ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören pozisyonda uzak mesafeden yaptığı vuruş savunmadan sekerek kornere gitti.

GOL | LILLE 1-0 FENERBAHÇE

Lille'de sağ kanattan etkili gelen Tiago Santos'un ceza sahasına girip dar açıdan içeri çevirdiği top, Jayden Oosterwolde'ye çarparak ağlara gitti: 1-0.

Dzeko ve Mourinho'ya sarı kart

Fenerbahçe'de 9. dakikada Dzeko'nun gördüğü sarı kart sonrası Istvan Kovacs, Jose Mourinho'ya da itirazları nedeniyle sarı kart gösterdi.

Livakovic'ten izin yok

Tehlikeli gelişen Lille atağında sağ kanattan Tiago Santos'un pasında kaleyi karşıdan gören pozisyonda Gomes'in vuruşunu kaleci Livakovic çıkardı.

MAÇ BAŞLADI

Lille - Fenerbahçe mücadelesinde ilk düdük geldi.

İlk 11'ler belli oldu

Lille: Chevalier, Tiago Santos, Meunier, Alexsandro, Diakite, Heraldsson, Andre, Gomes, Gudmundsson, Cabella, David

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Oosterwolde, Çağlar, Ferdi, Krunic, İsmail Yüksek, Szymanski, Saint-Maximin, Tadic, Dzeko

Fenerbahçe'den maç paylaşımı
'İmkansız değil ama...'

"Sezonu erken açmak başıma ilk kez gelmiyor. Tottenham’la da ön eleme oynamıştık. Ancak ilk kez Avrupa Şampiyonası olan bir sezonu erken açıyorum. Resmi maçlara çıktık ve şampiyonada oynayan oyuncularımız parça parça takıma katıldılar. Bu da işimizi biraz zorlaştırıyor. Ancak ben bahane sunmam. Bu maç için motiveyiz. Yönetim bana hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi’nin bir ihtiyaç olduğunu söylemedi. Ama kulüp için, oyuncular için, Türkiye için Şampiyonlar Ligi’ne kalmak isterim. ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilir misiniz?’ diye sorarsanız, ‘İmkansız bir şey yok’ derim. Ancak mucizelere de inanmam. ‘Avrupa Ligi’ni kazanabilir misiniz?’ diye sorarsanız, ‘Evet’ derim. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı tercih ederim."

'Kazanmayı umuyorum'

"Fred nedeniyle önemli bir sakatlığımız var ama onun dışında takımın durumu iyi. Aramıza sonradan katılan oyuncular, durumlarını iyi seviyeye çekiyor. Lugano maçından bu yana çok iyi antrenman yaptık. Lille karşısında ilk karşılaşmayı kazanmayı umuyorum. Çok zor bir maç olacak. Lille’i beğeniyorum. Lugano eşleşmesi sonrası Lille’i izlemeye başladık. Takım olarak hoşuma gitti. İyi bir hocaları var. David dışında ilk günden beri birlikte çalışıyorlar. Bizim için zor olacak ama onlar için daha da zor olacak."

Mourinho: Bize zor ama onlara daha zor

Mourinho, Lugano maçından sonra Lille eşleşmesi için çok iyi antrenman yaptıklarını söyledi. Dünyaca ünlü teknik adam, “Lille’i izledik, takım olarak hoşuma gitti. Onları beğeniyorum. Bizim için zor olacak ancak onlar için daha da zor olacak. Bu maç için motiveyiz” dedi ve ekledi:

Genesio: Favori Fenerbahçe

Lille’in teknik patronu, çok ilginç iki maç oynayacaklarını söyledi. Genesio, “Şampiyonlar Ligi’nde basit maç yok. Her takımı yenebilmemiz gerekiyor. Eşleşmenin favorisi Fenerbahçe ancak iki maçta da taraftarlarımız ve kendimiz için her şeyimizi vereceğiz” dedi. Deneyimli çalıştırıcı, “Daha önce Fenerbahçe’nin stadında oynadım. O atmosferi biliyorum. İlk maçta, rövanşı tehlikeye atmamak adına hırslı, dengeli ve makul bir şekilde saldıracağız” yorumunu yaptı.

Avrupa kupalarındaki 273. sınav

Lille karşılaşması ile birlikte Avrupa kupalarındaki 273. sınavına çıkacak Fenerbahçe, geride kalan 272 mücadelede 109 galibiyet, 55 beraberlik, 108 mağlubiyet aldı. Sarı Lacivertliler, rakip fileleri 372 kez havalandırırken, kalesinde 388 gol gördü.

UEFA kadrosu

Fenerbahçe'nin kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun ve Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri.

Gözler Saint-Maximin ve En-Nesyri'de

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri, Lille karşısında ilk kez sahada yer alabilir. Lugano maçlarında oynamayan Allan Saint-Maximin ve Youssef En-Nesyri, Jose Mourinho'nun şansı vermesi durumunda Sarı Lacivertli formayla sahada ilk kez yer alacak.

2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi'nde karşılaştılar

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan başlayan geçtiğimiz sezonun Ligue 1 dördüncüsü Lille ile daha önce 2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi'nde karşılaşan Fenerbahçe, deplasmanda 2-1 kaybederken; sahasında 1-1 berabere kalmıştı.

Düdük Istvan Kovacs'ta

Müsabakayı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs'ın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mihai Marica ile George Florin Neacsu yapacak. Horatiu Fesnic'in dördüncü hakemliği üstleneceği müsabakada Almanya'dan Christian Dingert VAR, aynı ülkeden Johann Pfeifer ise AVAR olarak görev alacak.

Lille-Fenerbahçe muhtemel 11'ler:

Lille: Chevalier, Meunier, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson, Andre, Mukau, Zhegrova, Gomes, Haraldsson, David

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Çağlar, Oosterwolde, İsmail, Mert Hakan, Szymanski, Tadic, Ferdi, Dzeko

Lille-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Hainaut Stadı'nda oynanacak Lille-Fenerbahçe maçı saat 21.30'da başlayacak ve Exxen'den canlı yayınlanacak. Lille-Fenerbahçe maçının canlı anlatımı ve tüm detayları haberimizde olacak.

2. ön elemede Lugano'yu eledi

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda İsviçre temsilcisi Lugano'yu deplasmanda 4-3, evinde 2-1 mağlup ederek eledi.

Fenerbahçe'nin rakibi Lille

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Fransa'nın Lille takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. Mücadele Lille'in sahasının Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kullanılması nedeniyle Valenciennes şehrindeki Hainaut Stadı'nda oynanacak.

YORUM YAZ