HARİKASINIZ ÇOCUKLAR! Kerem Aktürkoğlu'nu tutamadılar! (ÖZET) Türkiye-İzlanda maç sonucu: 3-1

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda'yı konuk etti. İlk maçında Galler ile berabere kalan Ay Yıldızlılar, İzmir'de Gürsel Aksel Stadı'nda İzlanda'yı Kerem Aktürkoğlu'nun hat-tricki ile 3-1 devirip ilk galibiyetini aldı.

3 puanı 3 golle aldık!

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda'yı Gürsel Aksel Stadı'nda konuk eden A Milli Takımımız, karşılaşmayı 3-1 kazandı. Galler beraberliğinin ardından İzlanda engelini Kerem Aktürkoğlu'nun hat-tricki ile aşan Ay Yıldızlılar, puanını 4'e çıkardı ve averajla liderlik koltuğuna oturdu. Tek golü Victor Palsson ile gelen İzlanda ise 3 puanda kaldı.

Kerem Aktürkoğlu tutulamıyor!

Arda Güler'in ara pasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şık bir aşırtma vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Muhteşem bir maç çıkaran milli futbolcumuz, yaptığı hat-trickle karşılaşmaya damga vurdu.

Haberin Devamı
Umut Nayir net pozisyonu boş geçti

Arda Güler'in muhteşem ara pasında Orkun Kökçü, ceza sahası içinde tek dokunuşla Umut Nayir'e pasını aktardı. Tecrübeli forvet, yakın mesafede istediği vuruşu yapamadı ve A Milliler, farkı 2'ye çıkarma fırsatını kullanamadı.

A Milli Takımımızda Kerem Aktürkoğlu'nun attığı 3. gol, öncesindeki pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Haberin Devamı
Kerem'den muhteşem gol!

İzmir'de Kerem'in gecesi! Eren Elmalı'nın pasında şık bir kontrol yapan Kerem Aktürkoğlu, uzak mesafeden harika vurdu ve İzlanda kalecisi Rafn Valdimarsson'u ikinci kez avlayarak A Milli Takımımızı 2-1 öne geçirdi.

İlk devre 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Barajı geçemedi

Hakan Çalhanoğlu'nun kaleyi tam karşıdan gören mesafeden kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü.

Haberin Devamı
Tam çizgide!

Kerem Aktürkoğlu'nun uzun pasına koşu yapan Umut Nayir, Daniel Gretarsson'un müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Enea Jorgji, pozisyonun tam çizgide olduğunu belirterek düdüğü çaldı ve Ay Yıldızlılar, serbest vuruş kazandı.

İzlanda beraberliği yakaladı

Johann Gudmundsson'un sağ kanattan kullandığı kornere iyi yükselen Victor Palsson'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

Eren Elmalı'nın pasında şık bir dönüşle savunmadan sıyrılan Kerem'in sol çaprazdan uzak mesafeye yaptığı plasede top az farkla dışarı çıktı.

Haberin Devamı

Eren Elmalı'nın sol çizgiden çevirdiği topa koşu yapan Kerem Aktürkoğlu topa dokunamadı, İzlanda savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

Hakan Çalhanoğlu barajı geçemedi

Kerem Aktürkoğlu, Johann Gudmundsson'un müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda barajdan dönen top Mert Müldür'ün önüne düştü. Mert'in vuruşunda önüne düşen topu Merih Demiral içeri çevirdi. Yerden sert gelen topa hiçbir oyuncumuz dokunamadı.

Maça golle başladık!

Milli Takımımız golle başladı. Umut Nayir'in pasında topu kontrol eden Kerem Aktürkoğlu, penaltı noktasına yakın bir mesafeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı
Montella'dan Umut Nayir sürprizi!

A Milli Futbol Takımımızın İzlanda maçı ilk 11'i belli oldu. Montella, kırmızı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz'ın yerine Umut Nayir'e forma şansı verdi.

Ay Yıldızlı ekibimizin ilk 11'i: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir

İzlanda: Valdimarsson, Palsson, Gretarsson, Hermannsson, Finnsson, Anderson, Thordarson, Gudmundsson, Thorsteinsson, Sigurdsson, Gudjohnsen

Kırmızı forma ile sahadayız
Milli Takım'da Çağlar Söyüncü şoku

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Çağlar Söyüncü'nün gribal ve bağırsak enfeksiyonu ile birlikte yüksek ateş şikayeti bulunuyor. Aynı zamanda ağrıları da var. Bugün İzlanda maçında oynama ihtimali çok düşük. Milli takımımız, grubun ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, bu mücadelede Çağlar Söyüncü ilk 11'de sahaya çıkmış ve 90 dakika forma giymişti.

 

Türkiye-İzlanda muhtemel 11'ler:

Türkiye: Mert Günok, Zeki, Merih, Çağlar, Mert Müldür, İsmail, Okay, İrfan Can, Hakan, Kenan, Umut (Kerem)

İzlanda: Valdimarsson, Sampsted, Hermansson, Gretarsson, Tomasson, Anderson, Gudmundsson, Thordason, Thorsteinsson, G.Sigurdsson, Oksarsson

Türkiye-İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

9 Eylül Pazartesi günü Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak Türkiye-İzlanda maçı saat 21:45'te başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak. Arnavutluk Futbol Federasyonundan Enea Jorgji'nin yöneteceği karşılaşmanın canlı takibi haberimizde olacak.

Rakip İzlanda
Montella'dan birlik mesajı

Ay-Yıldızlılar’ın teknik direktörü Vincenzo Montella, İzlanda karşılaşması öncesi şunları söyledi: “Tüm planlarımızı kazanmak üzerine yaptık. Ana amacımız A Grubu’na yükselmek. Barış Alper, harika bir EURO geçirmişti. Büyük takımlardan birçok hoca, onunla ilgili bilgi almak için beni aramıştı. Bana yapılan eleştirileri anlıyorum ama futbolculara yapılanları anlamıyorum. Onları bölmeye çalışmayalım. Sadece bizim içeride yaşadığımız aile ortamına ek olarak, dışarıdan da bir birliktelik gerek. Birliktelikten güç doğar ve beraber daha iyi işler yaptığımızı hepimiz, Avrupa Şampiyonası’nda gördük.”

Okay: 3 puanı alacağız

Milli futbolcularımızdan Okay Yokuşlu, İzlanda’nın iyi bir takım olduğunu belirterek, “Umarım taraftarlarımızı mutlu edeceğiz, tek hedefimiz bu. Kaliteli bir takımımız ve iyi bir arkadaşlık ortamımız var. İlk maçta bir beraberlik, bir kırmızı kart ama bu maç geride kaldı ve elimizde bir fırsat var. O yüzden bu güzel şehir İzmir’de, kendi taraftarımızın önünde inşallah gerekeni yapıp, 3 puanı alacağız” diye konuştu.

İzmir’de büyük heyecan

İzlanda ile ilk karşılaşmasını 24 Eylül 1980’de yine İzmir’de oynayan Türkiye, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde rakibini ağırlayacak. A Milli Takımımız daha önce bu statta; 14 Haziran 2022’de Uluslar Ligi mücadelesinde Litvanya’yı 2-0 yenmişti. 24 bin seyirci kapasiteli statta bu akşam tribünlerin tamamının dolu olması ve muhteşem bir atmosfer oluşması bekleniyor.

Barış Alper cezalı, Merih dönüyor

İzlanda karşılaşması öncesi Galler maçının son anlarında sakatlanan Arda Güler’in bu akşam süre alıp almayacağı net değil. Cardiff’teki karşılaşmada kariyerinin ilk kırmızı kartını gören Barış Alper Yılmaz, forma giyemeyecek. Hakan Çalhanoğlu’nun bu kez 11’de başlaması bekleniyor. Avusturya mücadelesinde yaptığı işaret sebebiyle 2 maç ceza alan Merih Demiral, cezasını tamamladı ve İzmir’deki karşılaşmada oynama olasılığı yüksek.

Final biletini kapmıştık

Gruptaki son maçımızda Konya’da Selçuk İnan’ın son dakikada serbest vuruştan attığı golle 1-0’lık galibiyeti alıp, en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini kapmıştık. Bu maç sonrasında Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde İzlanda ile 4 kez rakip olduk. Ancak bunların 3’ünü kaybederken, 1’inde berabere kaldık.

En son Konya’da kazandık

A Milliler, rakibiyle Türkiye’de oynadığı 6 maçın 2’sini kazanırken, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Yani 2 galibiyetimizi de iç sahada alırken, son zaferimizi EURO 2016 elemelerinde 13 Ekim 2015’te Konya’da 1-0’la elde ettik.

Sadece 2 galibiyet...

Ay-Yıldızlılar, 12’si resmi biri özel olmak üzere İzlanda ile bugüne kadar yaptığı 13 maçta 8 yenilgi yaşadı. 3 maç beraberlikle sonuçlanırken, sadece 2 kez kazanabildik. Vikingler’in ağlarını 11 kez havalandırırken, kalemizde 23 gol gördük.

3 puanı 3 golle aldık!

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda'yı Gürsel Aksel Stadı'nda konuk eden A Milli Takımımız, karşılaşmayı 3-1 kazandı. Galler beraberliğinin ardından İzlanda engelini Kerem Aktürkoğlu'nun hat-trickiyle aşan Ay Yıldızlılar, puanını 4'e çıkardı. Milli Takımımız karşısında tek golünü Victor Palsson ile bulan İzlanda ise 3 puanda kaldı.

Uluslar Ligi'nde rakibimiz İzlanda

A Milli Takımımız, Uluslar Ligi’nde B Ligi 4. Grup’taki ikinci karşılaşmasında İzmir’de İzlanda ile karşılaşacak. Milliler, gruptaki ilk sınavında Galler’le deplasmanda golsüz berabere kalırken, rakibimiz de Karadağ’ı taraftarı önünde 2-0 mağlup etti.

YORUM YAZ