Livakovic kalesinde devleşti! Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne zaferle başladı

Süper Ligd'de alınan Galatasaray yenilgisi sonrası Avrupa’da moral bulmak isteyen Fenerbahçe, sahasında Union Saint-Gilloise ile karşılaştı. SarıLacivertliler; 26’da Çağlar ve 82’de Burgess’in kendi kalesine attığı gollerle 2-1 kazandı. Konuk ekibin tek sayısı 90+3’te Ross Sykes’tan gelirken Livakovic, kalesinde devleşti. Detaylara göz atalım...

Livakovic kalesinde devleşti! Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne zaferle başladı

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Fenerbahçe, sahasında Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya geldi. Teknik direktör Jose Mourinho, önceki günlerde “Şampiyonlar Ligi’ni kazanma şansımız yok ama Avrupa Ligi’nde şansımız var, bizim seviyemize yakın takımlar var” demişti.

Haberin Devamı

Başarılı teknik adam, takımını mutlak galibiyet parolasıyla sahaya sürdü. Ligde oynanan ve mağlubiyetle sonuçlanan Galatasaray derbi mücadelesini taraftarlarına unutturmak için sahaya çıkan Sarı-Lacivertliler, karşılaşmaya baskılı başlayan taraf oldu. 26. dakikada sol kanattan paslaşılarak kullanılan kornerin ardından Szymanski ortayı yaptı.

Arka direkte Becao’nun kafayla indirdiği topa kale sahası içi sağ çarprazında Çağlar Söyüncü, zor da olsa meşin yuvarlağa vurdu. Ağlarla buluşan topun ardından büyük sevinç yaşayan Fenerbahçeliler, ilk yarı soyunma odasına önde girdi.

Livakovic kalesinde devleşti Fenerbahçe Avrupa Ligine zaferle başladı

Samuel kızardı!

İkinci 45 dakikada da kıran kırana bir mücadele vardı. Her iki kalede de pozisyonlar gerçekleşti. 82. dakikada Dzeko’nun pasıyla ceza sanası içi sağ çaprazında topla buluşan Tadic, sağından bindiren Osayi-Samuel’i gördü. Topla buluşan Samuel, düzgün ve sert bir şut denedi. Kaleci Moris topu çıkardı. Dönen top kale sanasında bulunan Burgess’in sol ayağına çarparak ağlarla buluştu. Bu gol aynı zamanda temsilcimizi rahatlatan gol oldu.

Haberin Devamı

Livakovic’in kurtarışlarıyla moral bulan Fenerbahçe, 90. dakikada Samuel’in ikinci sarıdan atılmasıyla bir şok yaşadı. Aynı zamanda Samuel’in ceza sahasında yaptığı müdahale penaltıyı da beraberinde getirdi. Fakat penaltıyı kurtaran Livakovic, takımının itici gücü oldu. Fakat 90+3’te Sykes’in şans golüne engel olamadı. Karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe, Avrupa’da yara sardı. Sarı-Lacivertliler’in şimdi ki hedefi; ligde pazar günü oynanacak olan Antalyaspor maçı.

Livakovic kalesinde devleşti Fenerbahçe Avrupa Ligine zaferle başladı

Liva devleşti! 

Sarı-Lacivertliler’in kalecisi Dominik Livakovic, kazanılan galibiyetin mimarlarından biri oldu. Özellikle ilk yarıdaki performansıyla göz dolduran Hırvat eldiven, 15. dakikada Becao’nun uzaklaştırmak istediği topu kapan Niang, soldan hareketlenen Sadiki’ye pasını aktardı. Çaprazdan ceza sahasına giren bu Sadiki’nin şutunda, kaleci Livakovic gole izin vermedi. 17. dakikada kaleci Moris’in uzun gönderdiği topu Becao ıska geçince meşin yuvarlak Ivanovic’in önünde kaldı. Ivakovic, ceza sahasına girip topa sert vurdu. Kaleci Livakovic bu pozisyonda da başarılıydı. 62. dakikada Gillioise atağında ceza sahasında topla buluşahn Sadiki, sol çarprazdan vuruşunu yaptı fakat Livakovic bu topu da tuttu. 69. dakikada ise Kontes ceza sahası dışından denedi, Livakovic hata yapmadı.

Haberin Devamı

Taraftarlardan alkış...

Samuel’in ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. 90+2’de Franjo Ivanovic topun başına geldi, fakat dünün devleşen ismi Dominik Livakovic gole izin vermedi. Union SaintGilloise’nin tek golü ise 90+4’te Ross Sykes’tan geldi. Livakovic’in direğe çarpıp kaleye yönelen topa yapacağı hiçbir şey yoktu. Karşılaşmanın bitimiyle, taraftarlar Hırvat eldivene sevgi gösterilerinde bulundu.

YORUM YAZ