MENÜ

Fenerbahçe'ye UEFA engeli!

Fenerbahçe’nin Monaco hüsranı sonrası takımın başında istemediği Vitor Pereira, bütçe dengeleri nedeniyle gönderilemiyor. UEFA ile yapılan anlaşmada gelir-gider dengesini sınırda tutması gereken sarı-lacivertliler, 4 milyon euroluk maliyette tıkanıyor.

Fenerbahçe'ye UEFA engeli!

Fenerbahçe, Vitor Pereira konusunda UEFA’ya takıldı. Monaco’ya karşı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yaşanan kötü sonuca rağmen Pereira’nın gönderilememesinin sebebi olarak Finansal Fair Play kuralları gösterildi.

Portekizli çalıştırıcının takımın başında devam etmesinin en önemli sebebi 4 milyon euroluk maliyeti. Yıllık 2.7 milyon euro kazanan tecrübeli teknik adamın, yardımcıları da 1.3 milyon euro alıyor.

Fenerbahçe idmanında sürpriz! Yeniden ortaya çıktı...

Normal şartlarda sarı-lacivertlilerin Pereira’yı takımdan gönderme gücü bulunuyor. Ancak UEFA ile Finansal Fair Play anlaşmasına imza atılması nedeniyle bu karar hayata geçemiyor. Her sene zararını kademeli olarak azaltmak zorunda olan ve bütçesini aşmaması gereken kulüp, bu nedenle dikkatli davranmak zorunda.

Sınır şartı

Bonservis ödeyerek transfer yapabilmek için transfer geliri elde etmek zorunda olan yönetimin dikkat etmesi gereken bir başka konu da personel gideri.

Yapılan anlaşmaya göre personel giderleri/toplam gelirler oranında getirilen sınırlandırmaya uyulmak durumunda.

Vitor Pereira'nın yardımcıları topun ağzında

Sarı-lacivertli kulüpte bütçe şu anda sınırda bulunuyor. Bir denge söz konusu olsa da geçen sezon 30 milyon euro olan zararın bu sezon 20 milyon euroya çekilme mecburiyeti öne çıkıyor.

Ayrıca bazı yöneticilerin devreye girip bu tazminatı üstlenmesi de mümkün değil. UEFA ile yapılan anlaşma buna izin vermiyor. Sadece kulübün gelirlerinden bu maaşların ödenmesi gerekiyor.

Dostça ayrılık ona göre değil

Yeni hoca yeni maliyetler

Vitor Pereira’nın gönderilmesi halinde bile Fenerbahçe’yi yeni bir maliyet tablosu bekliyor. Pereira sonrası takımın başına kariyerli ve iyi bir teknik adam getirilmesi planlanıyor. Dolayısıyla bu da hesapta olmayan bir maliyet anlamına geliyor.

Ayrıca yeni teknik adamın transfer istekleri de UEFA ile yapılan anlaşmayı zora sokabilir. Bu nedenle ilk etapta Portekizli hocanın istifa etmesi ya da ettirilmesi amaçlanıyor. Böylelikle bütçede bir sıkıntı yaşanmadan mali açıdan bu işin çözülmesi hedefleniyor.

Kaynak: Milliyet

Emre Belözoğlu Fenerbahçe'ye geri dönüyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ