Son dakika haberi: Beşiktaş ve İspanyol ekibi Emirhan Topçu'nun peşinde! Rizespor'dan resmi açıklama...

Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki stoperi Emirhan Topçu, transferin gözdesi oldu. Beşiktaş ve Las Palmas'ın ilgilendiği solak oyuncu için Karadeniz ekibinden resmi açıklama geldi ve transfer süreciyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Son dakika haberi: Beşiktaş ve İspanyol ekibi Emirhan Topçu'nun peşinde! Rizespor'dan resmi açıklama...

Çaykur Rizespor altyapısından yetişen ve 4.3 milyon Euro piyasa değeri bulunan Emirhan Topçu, transferin gözdesi oldu. Stoper rotasyonuna Türk bir oyuncu dahil etme planı bulunan Beşiktaş ve İspanyol ekibi Las Palmas'ın gündeminde olan 23 yaşındaki oyuncu için Karadeniz ekibinden açıklama geldi.

Haberin Devamı

Las Palmas ısrarcı 

İspanya LaLiga ekiplerinden Las Palmas, Emirhan Topçu'yu kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürüyor. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Las Palmas'ın oyuncuyu kadrosuna katmak için çalışmalara başladığı iddia edildi. Gol Digital’ın haberine göre, Las Palmas iki savunma oyuncusunu kaybedebileceği için bir stoper arayışında. Bu bağlamda, takımın incelediği ve bu yaz kadrosuna katmak istediği oyuncuların başında Rizespor forması giyen Emirhan Topçu geliyor. Haberde, Las Palmas'ın gelecek sezon eksiklikleri gidermek için Türk stoperi kadrosuna katmayı hedeflediği belirtildi.

Son dakika haberi: Beşiktaş ve İspanyol ekibi Emirhan Topçunun peşinde Rizespordan resmi açıklama...

Sol stoper ve sol bek mevkilerinde forma giyebilen Emirhan Topçu, Çaykur Rizespor altyapısında yetişti.

Haberin Devamı

'Hava hakimiyeti yüksek ve güçlü'

Coco ve Marmol'un ayrılmasıyla oluşacak büyük boşluğu Topçu'nun dolduracağı aktarıldı. Emirhan Topçu'nun Süper Lig'de iyi bir performans sergilediği ve sol ayağı ile birlikte iyi bir hava hakimiyeti ve güçlü bir fiziksel yapıya sahip olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Beşiktaş devreye girdi

Las Palmas sonrası devreye Kartal girdi. Beşiktaş'ın Emirhan Topçu için takas formülünü devreye soktuğu iddia ediliyordu. Çaykur Rizespor'un 4.5 milyon Euro seviyelerinde bonservis istediği, Beşiktaş'ın yaklaşık 2.5 milyon Euro bonservis dışında ilk etapta Amir Hadziahmetovic ve Amartey'i önerdiği kulübe yakın kaynaklar tarafından gelen haberler arasındaydı. Her iki futbolcu ayrılığa sıcak bakmazken Beşiktaş'ın son teklifinin Ajdin Hasic ve Kartal Kayra Yılmaz olduğu belirtilmişti. Emirhan Topçu'nun da kulüplerin anlaşmasını beklediği ve kulübünden bu transfere kolaylık göstermelerini istediği yüksek sesle konuşuluyordu.

Çaykur Rizespor'dan resmi açıklama!

Gabriel Paulista, Rafa Silva, Ciro Immobile ve Can Keleş'i renklerine bağlayan Beşiktaş, sıradaki hamlesini savunmaya yapmayı hedeflerken Siyah-beyazlıların uzun süredir gündeminde yer alan Emirhan ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, transfer görüşmeleriyle bilgi verdi ve şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Beşiktaş ve İspanyol ekibi Emirhan Topçunun peşinde Rizespordan resmi açıklama...

Özellikle sol ayağını çok iyi kullanabilen ve hava toplarına da son derece hakim olan Emirhan, hem kadroda yerli sayısının artması hem de defans hattını güçlendirmesi için Beşiktaş tarafından ısrarla isteniyor. 

"Hem Las Palmas hem de Beşiktaş niyetli"

"Emirhan Topçu'yla Las Palmas ilgileniyor. Beşiktaş'ın 2-3 gündür bir teması var. Görüşmeler yapılıyor. Resmi bir yazılı teklif olmaksızın iki kulübün yetkilileri görüşmelerini sürdürmekte. Oyuncumuzun hayalini köreltmek istemiyoruz. Emirhan, başka bir ligde oynamak istediğiyle ilgili bir isteği oldu. Buna saygı duyuyoruz. Oyuncu ve kulübümüzün menfati doğrultusunda süreci sonlandırmak istiyoruz. Hem Las Palmas hem de Beşiktaş niyetli oyuncu için. Şartları oluşturabilirsek süreç 2-3 günde bitebilir."

"En yakın zamanda bu işi tamamlayacağız"

"Takas görüşmesi yapılmadı. Beşiktaş'ta çok değerli oyuncular var ama bu takas süreçleri biz anadolu kulüpleri için dezavantaj oluyor. Kulüpler istese de oyuncu istemeyebiliyor. Bu da zaman kaybı oluyor. Takas görüşmesi şu anda yok. Beşiktaş ile görüşüyoruz. Ortak bir noktada buluşacağız inşallah. En yakın zamanda bu işi tamamlayacağız."

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Beşiktaş ve İspanyol ekibi Emirhan Topçunun peşinde Rizespordan resmi açıklama...

Sol stoper bölgesinde oynayan Emirhan geçen sezon mavi-yeşilli takımda 32 maça çıkarken tamamına ilk 11'de başladı ve 1 gol attı, 3 asist kaydetti. Toplam 2794 dakika sahada kaldı.

2020 yılında Bosna-Hersek macerası

Emirhan, futbol kariyerine Rizespor'un altyapısında başladı ve 2017'de A Takım'a yükseldi. 2020 yılında Bosna-Hersek takımı Čelik Zenica'ya, ertesi sezon Menemenspor'a kiralık olarak gitti. Geçtiğimiz sezon sezon Süper Lig'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Topçu, 32 maçta 5 skor katkısı kaydetti.

YORUM YAZ