Gedson hayat verdi! (ÖZET) Lyon - Beşiktaş maçı maç sonucu: 0-1

Avrupa Ligi grup aşamasına Ajax ve Eintracht Frankfurt yenilgileriyle Giren Kara Kartal, yeni bir başlangıç için Lyon deplasmanına çıktı. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, Fransa'da 3 puanı Gedson'un golüyle kaptı ve ilk galibiyetini alarak moral depoladı.

Gedson hayat verdi! (ÖZET) Lyon - Beşiktaş maçı maç sonucu: 0-1
13 maçlık serinin sonu!

Lyon'u mağlup eden Beşiktaş, Fransa temsilcisinin Avrupa Ligi grup/lig aşamasında iç sahadaki 13 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı.

Kartal, 3 puanı tek golle kaptı!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında konuk olduğu Lyon'u Gedson'un golüyle 1-0 mağlup etti. Ajax ve Eintracht Frankfurt mağlubiyetlerinin ardından Fransa'da hayata dönen Kara Kartal, ilk galibiyetini alarak moral depoladı. 2'de 2'nin ardından Beşiktaş'a kaybeden Lyon ise taraftarı önünde ilk mağlubiyetini yaşadı.

GOOL | Lyon kalesini Gedson yıktı!

Rafa Silva'nın ara pasında savunma arkasına sarkan Gedson, yerden harika bir şut çıkardı ve kaleciyi geçen top ağlarla buluştu. Beşiktaş, Fransa deplasmanında 1-0 önde!

Haberin Devamı

Gedson seken topu önüne aldı. Rafa'ya verdi. Rafa sola Muçi'ye verdi. Muçi açıyı kaybetti. Çektiği şut yan ağlarda kaldı.

Lacazette'in şutunu önce Ersin harika çıkardı. Seken topu Emirhan çizgiden çıkardı.

İlk yarıda gol yok

İlk 45 dakikada eşitlik bozulmadı. Takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidiyor.

Haberin Devamı
Penaltı iptal, Emirhan'a sarı kart

Ev sahibi takımın kazandığı penaltı, VAR hakemlerinin uyarısının ardından serbest vuruş olarak değiştirildi. Ceza yayına girerken Emirhan Topçu'nun müdahalesiyle Lacazette'in yerde kalması üzerine müsabakanın Alman hakemi Harm Osmers, penaltı kararı verdi. Osmers, VAR hakemlerinin pozisyonun ceza sahası dışında olduğu uyarısı üzerine kararını serbest vuruş olarak değiştirdi.

Lyon'un golü VAR'dan döndü

Lyon'un kaydettiği gol, VAR hakemlerinin incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle iptal edildi. Sağ kanatta topla buluşan Cherki, savunmanın arkasına sarkarak ceza sahasına iyi koşu yapan Tolisso'yu gördü. Bu oyuncu meşin yuvarlağı altıpasın içindeki Lacazette ile buluşturdu. Lacazette'nin kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. Maçın hakemi Harm Osmers, VAR hakemlerinin uyarısı üzerine Tolisso'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

 

Az farkla dışarda!

Tagliafico'nun pasında topla buluşan Benrahma'nın ceza sahası içinde ayak içi yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından az farka auta çıktı.

Haberin Devamı
Ersin'den geçit yok!

Olimpik Lyon gole yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Benrahma'nın ortasında, Nuamah'ın yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Ersin Destanoğlu topu kornere çeldi.

 

Zorlu randevu! İlk düdük çaldı

Fransa'da ilk düdük çaldı. Groupama Stadı'nda oynanan Lyon - Beşiktaş maçıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

İlk 11'ler belli oldu

Karşılaşma öncesi ilk 11'ler belli oldu. Konyaspor maçında omzundan sakatlanan Mert Günok, karşılaşmada forma giyemeyecek. Frankfurt müsabakasında sol uyluğundan sakatlık yaşamasına rağmen kadroya dahil edilen Ersin, Lyon maçına ilk 11'de başlıyor.

Lyon: Perri, Maitland-Niles, Niakhate, Mata, Tagliafico, Cherki, Tolisso, Tessmann, Benrahma, Nuamah, Lacazette.

Beşiktaş: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan Topçu, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao Mario, Rafa Silva, Muçi, Immobile.

Haberin Devamı
Lyon - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Groupama Stadı'nda oynanacak Lyon - Beşiktaş maçı bu akşam saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Alman hakem Harm Osmers yönetecek. TRT Spor'dan şifresiz yayınlanacak Lyon - Beşiktaş maçının canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Beşiktaş'tan forma paylaşımı
Beşiktaş-Lyon maçı itirafı: Tüm kariyerimin en...

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi Fransa ekibi Lyon... İki takım daha önce 2017 yılında karşılaşmış ve maçlar büyük olaylara sahne olmuştu. İlk maçın kahramanı olan yıldız oyuncudan yedi sonra olay bir itiraf geldi.

Lyon'dan Jeremy Morel, Fabri'ye baskı yaparak topu kazanmış ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetmişti. Morel, tribünlerde olayların da çıktığı maç hakkında Fransız basınına bazı itiraflarda bulundu. İşte detaylar...

"Maçın sonunda gerçekten başımın ağrıdığını hatırlıyorum. Maçın büyük bölümünde gürültü sağır ediciydi. Bir metre yakında ne kadar yüksek sesle bağırırsanız bağırın, birbirinizi duyamıyordunuz. Tüm kariyerimin en gürültülü maçıydı ve bu da elemelere özel bir tat katıyor. Böyle bir maçı atlatmak bize çok güç verdi."

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Haberin Devamı
Lyon'un Beşiktaş maçı kadrosu belli oldu
Beşiktaş'tan hava durumu paylaşımı
Lyon - Beşiktaş muhtemel 11'ler:

Lyon: Perri, Abner, Niakhate, Caqueret, Veretout, Tolisso, Mata, Niles, Lacazette, Fofana, Cherki

Beşiktaş: Ersin (Emir), Svensson, Felix, Emirhan, Masuaku, Muçi, Ndour, Gedson, Silva, Semih, Immobile

Lyon'un maç günü paylaşımı
Beşiktaş'tan anlamlı maç günü paylaşımı
Beşiktaş'tan maç günü paylaşımı
Fransızlar’a 15 gol!

Beşiktaş, Fransa ekipleriyle 11. kez karşı karşıya gelecek. SiyahBeyazlılar; Olimpik Lyon, Paris Saint-Germain, Olimpik Marsilya, Monaco ve Auxerre ile Avrupa kupalarında 10 kez mücadele etti. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda yapılan bu müsabakaların 4’ünü Beşiktaş kazanırken, 4’ünden Fransa temsilcileri galibiyetle ayrıldı. İki karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda 14 kez ağları sarsan Kartal, kalesinde de 15 gole engel olamadı.

Avrupa’da 247. maç!

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında bugün Fransa temsilcisi Lyon’a konuk olacak Beşiktaş, Avrupa’da 247. maçına çıkacak. Siyah-Beyazlı futbol takımı, Avrupa kupalarında oynadığı 246 müsabakada 92 galibiyet, 49 beraberlik, 105 yenilgi yaşadı. Avrupa arenasında 329 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde 376 gol gördü.

Lyon ile 3. randevu

Beşiktaş, Olimpik Lyon ile 3. kez karşı karşıya gelecek. İki takım, 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek final aşamasında kozlarını paylaşmıştı. Fransa'da oynanan turun ilk maçını Olimpik Lyon 2-1 kazanırken, İstanbul'daki rövanşta ise Beşiktaş aynı skorla sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Uzatma bölümlerinde de eşitliğin bozulmaması sonucunda seri penaltı atışlarına geçilmişti. Olimpik Lyon, penaltılarda Beşiktaş'a 7-6 üstünlük sağlayarak yarı final bileti almıştı.

Mert yok, gözler Ersin'de

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Konyaspor ile yapılan müsabakada omzundan sakatlanan Mert Günok, karşılaşmada forma giyemeyecek. UEFA Avrupa Ligi'ndeki Eintracht Frankfurt müsabakasında sol uyluğundan sakatlık yaşayan ve tedavisi süren Ersin Destanoğlu'nun durumu da yapılacak son kontrollerin ardından netleşecek. Ersin'in de forma giyememesi durumunda Olimpik Lyon karşısında kaleyi Göktuğ Baytekin koruyacak. Beşiktaş'ın altyapısından yetişen 19 yaşındaki file bekçisi, oynaması halinde A takımdaki ilk maçına çıkacak. Beşiktaş'ta tedavileri devam eden Gabriel Paulista ile Milot Rashica da Olimpik Lyon karşısında sahada olamayacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fransa temsilcisi Olimpik Lyon'a konuk olacak. Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa Ligi'nin ilk 2 haftasında yaptığı maçlarda sahadan puansız ayrıldı. Ajax'a deplasmanda 4-0 yenilen Beşiktaş, konuk ettiği Eintracht Frankfurt'a da 3-1 mağlup oldu. Olimpik Lyon ise organizasyonda çıktığı 2 mücadelede hanesine 6 puan yazdırmayı başardı. Fransa ekibi, Olympiakos'u 2-0, Rangers'ı da 4-1 mağlup etti.

YORUM YAZ