ÖZET | Beşiktaş-Lugano maç sonucu: 5-1

UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak isteyen temsilcimiz Beşiktaş, 3-3'ün rövanşına Lugano'yu ağırladı. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan temsilcimiz, 1-1'e yakalanmasına rağmen kısa süre içerinde rakibine misli ile cevap verdi ve mücadeleden 5-1 galip ayrıldı. Beşiktaş'ın gollerini İmmobile (2), Rafa Silva, Gedson ve Salih atarken rakibin tek golünü Vladi attı.

MAÇ SONA ERDİ!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında Lugano'yu 5-1 mağlup ederek adını Avrupa Ligi'ne yazdırdı.

SALİH SONUCU BELİRLEDİ!

90. dakikada oyuna sonradan giren Salih Uçan, Muçi'nin şutunda kaleciden dönen topu tamamlayarak skoru ilan etti.

İMMOBİLE'DEN HARİKA PERFORMANS!

Beşiktaş'ın İtalyan yıldızı İmmobile 77. dakikada yerini Mustafa Erhan Hekimoğlu'na bırakırken Rashica'nın yerine ise Ndour girdi.

Haberin Devamı
DOLMABAHÇE'DE GOL ŞOV!

Golden yalnızca bir dakika sonra Beşiktaş İmmobile ile bir gol daha buldu! Gedson'un pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan İmmobile'nin şutu ağlarla buluştu ve Beşiktaş karşılaşmada 4-1 öne geçti!

RAFA SİLVA FARKI 2'YE ÇIKARDI!

Golün hemen ardından Beşiktaş baskıya devam etti. 70. dakikada topu kapan Beşiktaş'ta Rashica'nın pasında Rafa Silva şık bir vuruşla skoru 3-1'e getirdi!

BEŞİKTAŞ TEKRAR ÖNDE!

65. dakikada Beşiktaş yarı sahasından hızlı çıktı. Sol kanatta topla buluşan Semih'ın yerden ortasında önce Gedson topun üzerinden atladı, ardından Rafa'nın aşırtma pasında Gedson topu filelere gönderdi! 2-1

Haberin Devamı
LUGANO EŞİTLİĞİ YAKALADI!

59. dakikada Lugano kendi yarı sahasından uzun topla çıktı. Savunma arkasına sarkan Steffen'in ceza sahasına ortasında Shkelqim Vladi'nin vuruşu ile skor 1-1'e geldi.

İMMOBİLE PENALTI BEKLEDİ!

54. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Semih'in pasıyla ceza sahasına hareketlenen İmmobile, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Beşiktaş-Lugano maçının ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Beşiktaş, Lugano karşısında ilk yarıyı İmmobile'nin attığı golle 1-0 önde kapadı.

2 NET GOL KAÇTI!

41. dakikada Rafa Silva’nın pasında penaltı noktasında kaleciyle karşı karşıya kalan Immobile’nin vuruşunda kaleci Saipi topu çeldi. Pozisyonun devamında ceza sahası içi sol çaprazında topu önünde bulan Semih’in şutunda Papadopoulos meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

LUGANO TEHLİKELİ GELDİ!

38. dakikada gelişen Lugano atağında Steffen'in ceza sahası dışından şutu üstten auta gitti.

Haberin Devamı
GEDSON SARI KART GÖRDÜ

28. dakikada Beşiktaş'ta Gedson Fernandes, rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

PAULİSTA TOPA YETİŞEMEDİ

23. dakikada Beşiktaş sol kanatta Semih'in yerde kalmasıyla serbest vuruş kazandı. Masuaku'nun ceza sahasına yaptığı ortada Gabriel Paulista topa yetişemedi.

BEŞİKTAŞ 2. GOLE ÇOK YAKLAŞTI!

14. dakikada Rafa Silva’nın ara pasına hareketlenen Immobile, ceza sahası içi sağ çaprazından şutunu çekti. Kaleci Saipi’yi geçen top ağlara yönlenirken El Wafi kayarak son anda meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
KARTAL İLK GOLÜ BULDU!

7. dakikada kullanılan serbest vuruşta Gedson Masuaku'ya pasını verdi, Masuaku'nun uzaktan sert şutu kaleciden döndü. Topu takip eden İtalyan golcü İmmobile kafa ile meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

İLK SARI KART ÇIKTI!

5. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Lugano'da Valenzuela, Rashica'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü!

MAÇ BAŞLADI

UEFA Avrupa Ligi Beşiktaş-Lugano Play-Off rövanş maçı başladı.

Lugano'nun ilk 11'i belli oldu

İsviçre ekibi Lugano'nun Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle;

Lugano: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Valenzuela, Mahmoud, Grgic, Bislimi, Steffen, Aliseda, Vladi

Beşiktaş'ın ilk 11'i belli oldu

Beşiktaş'ın Lugano karşısına çıkacağı ilk 11 şu şekilde:

Mert, Svensson, Paulista, Emirhan, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

Beşiktaş, maça siyah forma ve şortla çıkacak
Beşiktaş'tan maç günü paylaşımı
Hedef galibiyet

Avrupa'daki temsilcimiz Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Lugano'yu konuk edecek. Karşılaşma saati yaklaştıkça heyecan artarken, yeni sezondaki ilk galibiyeti Lugano deplasmanında alana siyah-beyazlılar için tek bir parola var, galibiyetle tur atlamak.

Beşiktaş-Lugano maçı saat kaçta hangi kanalda?

Taraftarların en çok merak ettiği konu ise maçın canlı yayın bilgileri. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında bugün saat 21:00'de başlayacak mücadelede karşı karşıya gelecek.

Mücadele Tüpraş Stadı'nda başlayacak karşılaşma EXXEN platformu üzerinden yayınlanacak. 

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson Fernandes, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

Lugano: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Valenzuela, Mahmoud, Doumbia, Bislimi, Steffen, Aliseda, Vladi

Hakemler belli oldu

Maçı Romanyalı hakem Radu Petrescu yönetecek. Petrescu'nun yardımcılıklarını Radu Ghinguleac ile Mircea Mihail Grigoriu yapacak. Marcel Birsan'ın dördüncü hakemliği üstleneceği karşılaşmada Catalin Popa VAR, Andrei Chivulete ise AVAR olacak görev alacak.

3-3 berabere kalmıştı

İlk maçta rakibinden daha üstün bir oyun sergileyen Beşiktaş, ikinci yarıda  peş peş bulduğu gollerle skoru 3-1'e kadar getirmiş ancak kalesinde gördüğü 2 gole engel olamayınca mücadele 3-3 berabere bitmiş, tur umutları ise İstanbul'a kalmıştı. 

Beşiktaş nasıl tur atlar?

Siyah-beyazlılar 1-0, 2-1, 2-0, 3-1, 3-2… gibi her türlü galibiyette adını Avrupa Ligi’ne yazdıracak. Karşılaşmanın beraberlikle tamamlanması durumunda ise önce 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Eşitlik bozulmadığı durumda ise tur atlayacak takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Beşiktaş, 90 dakika sonucunda kaybetmesi durumunda Avrupa Ligi’ne veda edecek ve Konferans Ligi’nde yer alacak.

YORUM YAZ