(ÖZET) Galatasaray gol oldu yağdı! Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı sonucu: 5-0

Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabakayı sarı-kırmızılı ekip 5-0'lık skorla kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. Öte yandan Galatasaray, 12 puanla liderliğe yükseldi.

KAZANAN GALATASARAY

Rams Park'ta oynanan maçı Galatasaray 5-0'lık skorla kazandı. Sarı-kırmızılı ekibin gollerini 3. dakikada Davinson Sanchez, 25'te Abdülkerim Bardakcı, 49'da Sara, 61'de Mertens ve 80'de Barış Alper Yılmaz kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray ligdeki puanını 12'ye çıkardı. Rizespor ise 4 puanda kaldı.

BARIŞ ALPER SAHNEDE

Ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Kaan Ayhan, içeride duran Barış Alper'e doğru çevirdi. Barış, gelen pasa tek vuruş yaptı ve farkı 5'e çıkardı: 5-0

FARK 4'E ÇIKTI

Rizespor'un orta alanda kaptırdığı top Torreira'da kaldı. Ceza sahasına giren Torreira, sağ tarafa doğru Mertens'e pasını verdi. Mertens yerden düzgün bir vuruşla fileleri sarsmayı başardı:4-0

Haberin Devamı
SARA GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'da Gabriel Sara, ceza sahasında topu önüne aldı ve şutunu çekti, meşin yuvarlak ağlarla buluşu: 3-0

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Müsabakanın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı
FARK 2'YE ÇIKTI

Paslaşarak kullanılan serbest vuruşun ardından Sara ortayı yaptı, topa iyi yükselen Osimhen'in kafa vuruşunun ardından Abdülkerim Bardakcı'dan seken top yakın köşeden ağlarla buluştu: 2-0

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

Galatasaray'da Sara, sol kanattan ortasını yaptı, Osimhen topa kafa vurdu fakat meşin yuvarlak sağ taraftan az farkla dışarı gitti.

GALATASARAY ÖNE GEÇTİ

Galatasaray'da sol taraftan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde yer alan Davinson Sanchez, topa iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Meşin yuvarlak köşeden filelerle buluştu:1-0

Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

OKAN BURUK'TAN MAÇ ÖNÜ AÇIKLAMALAR

Okan Buruk maç öncesinde yeni transferler hakkında konuştu: "Yeni transferlerin ardından nasıl oynayacağımız konuşuluyor. Zamanla buna karar vereceğiz. Önümüzde zor bir takvim var. Bu takvimde salı günü kullanamayacağımız oyuncular olacak. Bugünkü performansları dakikaya göre vereceğiz. Osimhen milli takımda 45 dakika oynadı. Kaç dakikada oynayacağına bakacağız. Bir sonraki maçta Batshuayi kadroda olacak.""Son transfer döneminde Galatasaray'a gelmek istemedi gibi lanse edilebiliyor ama kendi ülkesinden ayrılmak istemeyen oyuncular var. Osimhen, Galatasaray'ı istedi ve buraya geldi. Galatasaray'a yakışır oyuncuları transfer etmek istiyoruz. Buraya geldiği için mutluyum.

"RAKİP 3-4-3 OYNUYOR

"Rakibimiz 3-4-3 şeklinde oynuyor. Biz de buna adapte olarak oynayacağız. Bizim için hem kanat beki hem stoper hem kanatta oynayabilecek oyuncularımız var. Transfer dönemi bitti. İyi bir kadroya sahibiz. Elimizdeki kadrodan memnunum. Galatasaray'a yakışan bir şekilde oynayacağız. Son iki senede ne yaptıysak bu sene de aynısını yapacağız. Bu sezona 3'te 3 ile başladık. Bundan önceki sezona göre daha öndeyiz. Bugünden sonra kazanarak özgüvenimizi kazanıp takım yapısını oluşturacağız. Muhteşem bir taraftarımız da var. Bir teknik adam olarak başka da isteyeceğim bir şey yok."

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Mertens, Barış Alper, Yunus Akgün, Osimhen

Rizespor: Grbic, Taha, Mocsi, Alikulov, Anıl, Hojer, Papanikolaou, Mithat, Olawoyin, Akintola, Ali Sowe

Haberin Devamı
Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Rams Park'ta oynanan ve saat 20:00'de başladı. Galatasaray-Çaykur Rizespor maçı beIN Sports 1'den naklen yayınlanıyor. Arda Kardeşler'in yönettiği 90 dakikanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Rams Park maça hazır
Çaykur Rizespor'un maç günü paylaşımı
Haberin Devamı
Galatasaray'ın maç günü paylaşımı
VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, bugün saat 20.00'de Çaykur Rizespor'u konuk edecek. RAMS Park'ta oynanacak mücadelede hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Kardeşler'in yardımcılıklarını Hakan Yemişken ile Abdullah Uğur Sarı yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Adnan Deniz Kayatepe olacak.

Müsabakanın VAR koltuğunda Emre Kargın oturacak. Kargın'a AVAR'da İbrahim Çağlar Uyarcan eşlik edecek.

Son 4 karşılaşmada Rizespor'u mağlup etti

Galatasaray, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a karşı çıktığı son 4 maçı da kazandı. Söz konusu müsabakalarda "Cimbom", rakibini 6-2, 1-0, 4-2 ve 3-2'lik skorlarla mağlup etti.

6 resmi maçta 3 galibiyet aldı

Sarı-kırmızılılar, son 6 resmi müsabakada 3 kez sahadan galip ayrıldı. Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1, Adana Demirspor'u da 5-1 yenen Galatasaray, Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda ise İsviçre ekibi Young Boys'a 3-2 ve 1-0 mağlup oldu.

Ligdeki 3 maçında 9 gol kaydetti

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı 3 maçta 9 gol kaydetti. Sarı-kırmızılılar, ligde çıktığı 3 karşılaşmada Atakaş Hatayspor'a ve TÜMOSAN Konyaspor'a ikişer, Adana Demirspor'a 5 gol attı.

Batshuayi daha hazır

Okan Buruk, milli göreve gitmeyen ve daha hazır durumda olan Batshuayi ile mücadeleye başlamayı planlıyor. Victor Osimhen’in ise ikinci yarıda oyuna girmesi muhtemel. Karşılaşmanın gidişatına göre Nijeryalı süper yıldızın oyuna giriş dakikası belirlenecek. 25 yaşındaki forvet bu sezon Napoli’de hiç forma giymemişti.

Gözler Osimhen'in üzerinde

Mauro Icardi ve Michy Batshuayi... Transfer döneminde Galatasaray’ın takviyeye en az ihtiyacı olan bölgesi forvetti. Ancak on yılda bir ortaya çıkacak bir fırsat Sarı-Kırmızılılar’ın ayağına geldi, Victor Osimhen 1 yıllığına kiralandı. Türk futbol tarihinin en büyük transferlerinden biri olan dünyaca ünlü yıldızın performansı merakla bekleniyor. Özellikle Icardi’nin sakat olduğu bu dönemde Osimhen’in varlığı çok daha önemli. SarıKırmızılı futbolseverler, süper golcüyü Rams Park’ta izlemek için sabırsız. Nijerya Milli Takımı formasıyla golünü atarak Florya’ya dönen, idmanlarda çok iyi bir performans sergileyen Victor Osimhen’in buna rağmen Rize maçında 11’de başlaması beklenmiyor.

Galatasaray'da iki eksik

Sarı-kırmızılı ekipte Mauro Icardi ve Hakim Ziyech, sakatlıkları sebebiyle Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek. Adana Demirspor karşılaşmasında sakatlanan Mauro Icardi ve Fas Milli Takımı'nın Lesotho ile yaptığı mücadelede sakatlanan Hakim Ziyech, maçta görev alamayacak.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Ligde yaptığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılan ve maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım, topladığı 9 puanla Süper Lig'in 5. haftası öncesi lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. İlk 4 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Çaykur Rizespor ise 4 puanla ligde 12. sırada yer alıyor.

YORUM YAZ