'Çarşı örgütse biz de militanıyız'

Siyah-Beyazlılar'ın 1 numaralı taraftar grubu Çarşı'dan, haklarında hazırlanan 'darbe' iddianamesine yanıt geldi. Listede adı geçen 35 kişi arasında yer alan tribün liderlerinden Cem Yakışan, "Eğer Çarşı bir örgütse biz de bu örgütün militanlarıyız” diye konuştu.

'Çarşı örgütse biz de militanıyız'

Geçen yıl yapılan Gezi Parkı protestoları sırasında 'hükümeti yıkmaya teşebbüs' ettikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbetle yargılanması istenen Çarşı liderlerinden, 'darbe iddianamesi'ne tepki geldi. Toplamda 35 kişi için hazırlanan iddianame için dün öğlen saatlerinde Beşiktaş Çarşı Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Dosyada adı geçen isimler arasında yer alan grubun liderlerinden Cem Yakışan, "Biz sadece takımımızı ve insanlarımızı sevdik. Nükleersiz Türkiye dedik, kan bağışı hayat kurtarır dedik. Eğer Çarşı bir örgütse biz de bu örgütün militanlarıyız” ifadelerini kullandı. Çarşı'nın iddia edildiği gibi 'darbeci' bir oluşum olmadığına değinen Yakışan, "Cem Yakışkan’ı silahlı örgüte sokmaya çalışan, Deve Erol’u sırf pankart yapıyor diye kitleyi eylemlere sürüklemekle suçlayan, Koray telefonda kız arkadaşıyla Toma geyiği yaptı diye 'Toma’yı ele geçirdiler, hükümeti yıkacaklar'a durumu bağlayan 'adalet timsali' bir savcı var. Biz sadece takımımızı ve insanlarımızı sevdik, bu ülkede yaşayan tüm insanları, hepsi buydu" diye konuştu.

CHP, meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran, Çarşı Grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olaylarında 'hükümeti yıkmaya teşebbüs' ettikleri iddiasıyla iddianame hazırlanmasını TBMM gündemine taşıdı. Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiği soru önergesinde, 'AKP üyeleri içerisinde' darbeye teşebbüs eden' Çarşı Grubu üyeleri yok mudur, bunlar hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı? Gezi olayları sırasında Dışişleri Bakanı iken yurt dışı temaslarında ‘Türkiye'deki bu gösterilerin Avrupa'daki gösterilere benzer olmasından onur duyuyoruz’ demenize karşın şimdi dava açılması çelişki değil midir?' sorularını yöneltti.

Necat İşler'den büyük destek


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen 38 sayfalık iddianamenin, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından özellikle sosyal medyada Çarşı'ya destek çığ gibi büyüdü. Birçok taraftar grubu ve ünlü ismin dayanışma mesajı gönderdiği gruba en çarpıcı desteği Fenerbahçeli olmasıyla tanınan oyuncu Necat İşler verdi. İşler, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, 'Cem Yakışkan abimizdir, işlediği bir suç varsa suç ortağıyım... Çarşı kıymetlim, Fenerbahçe nefesimdir...' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ