Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst'tan Süper Lig'e iddialı giriş: Immobile durdurulamıyor

Kara Kartal, dün akşam Sivasspor’u 2-0’lık skorla devirerek Süper Lig’de yeni sezona Giovanni van Bronckhorst yönetiminde 3’te 3’le giriş yaptı. Avrupa’nın ardından ligde de çıkışını sürdüren Beşiktaş’ta Bronckhorst’un planı, bir kez daha tuttu.

Beşiktaş'ta Giovanni van Bronckhorst'tan Süper Lig'e iddialı giriş: Immobile durdurulamıyor

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Net Global Sivasspor’u konuk eden Beşiktaş, Lugano maçının kadrosuna göre 2 değişiklik yaptı. Lugano maçında forma giyen Emirhan Topçu ve Semih Kılıçsoy’u kenara alan teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, iki oyuncunun yerine Felix Uduokhani ve Ernest Muci’ye forma verdi. Kaleyi Mert Günok’a teslim eden Van Bronckhorst, savunma dörtlüsünde Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Arthur Masuaku’yu görevlendirdi. Orta sahanın merkezinde Al Musrati ve Gedson Fernandes’e forma veren tecrübeli çalıştırıcı, hücum hattında ise Milot Rashica, Rafa Silva, Ernest Muçi ve Ciro Immobile’yi oynattı.

Haberin Devamı
Giovanni van Bronckhorst: Böyle maçlarda galip gelmek önemlidir

‘İYİ HAZIRLANDIK’

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, maç öncesinde yaptığı açıklamada, “İyi yaptığımız şey maç maç konsantre olmak. İyi gidiyoruz şu anda. Lugano maçından sonra bu maça hazırlandık. Bu ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Galibiyetlerden dolayı mutluyum ama motivasyon rakibe konsantrasyonla gelen bir şey. İşin sonunda zaferler kazanmak istiyoruz. Galibiyet geldikçe motivasyonumuz da artacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Hollandalı teknik adamın planı, dün akşam Sivasspor karşısında alınan 2-0’lık zaferle beraber bir kez daha tuttu. Kartal, Süper Lig’e 3’te 3’le başladı.

Beşiktaşta Giovanni van Bronckhorsttan Süper Lige iddialı giriş: Immobile durdurulamıyor

DURDURULAMAYAN GOLCÜ IMMOBILE

Beşiktaş’ın gol makinesi Ciro Immobile, Net Global Sivasspor maçını da boş geçmedi. Dün akşamki mücadeleye ilk 11’de başlayan İtalyan santrfor, yine şovunu yaptı. Tüpraş Stadı’nda 27. dakikada kazanılan penaltıda beyaz noktanın başına geçen tecrübeli yıldız, topu ve kaleciyi ayrı yönelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Immobile böylece Trendyol Süper Lig’de çıktığı 3 maçta 3 gole ulaşırken 6 maçtaki toplam gol sayısını da 7’ye çıkardı. 73 dakika sahada kalan Immobile, son bölümde yerini Mustafa Erhan Hekimoğlu’na bıraktı.

Haberin Devamı

BAMBAŞKA BİR GEDSON

Kara Kartal’ın Portekizli yıldızı Gedson Fernandes, dün akşamki Sivasspor karşılaşmasına da damgasını vurmayı başardı. Sezona iddialı bir giriş yapan başarılı futbolcu, ilk 11’de çıktığı Sivas mücadelesinde oyunun son dakikalarında sahneye çıktı. 90’da Sivasspor savunmasında Samba Camara, topu uzaklaştırmak isterken ıska geçti. Pozisyonu iyi takip eden Gedson, araya girip karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin üzerinden aşırtarak durumu 2-0 getirdi ve sonucu belirledi. Attığı golün ardından büyük sevinç yaşayan Gedson, takım arkadaşları ve taraftarların büyük beğenisini kazanmaya devam etti. Lugano’yla oynanan 2 maçta 3 gol atan yetenekli futbolcu, dün de Sivas’ı boş geçmeyip skor sayısını 4’e yükseltti.

Beşiktaşta Giovanni van Bronckhorsttan Süper Lige iddialı giriş: Immobile durdurulamıyor

EN GOLCÜ DÖNEMİ...

Kara Kartal’daki ilk sezonu olan 2022- 23’te 36 maçta 3 gol atan Gedson Fernandes, geçen dönem de 43 mücadelede rakip fileleri 3 kez sarsmıştı. Gedson, Giovanni van Bronckhorst yönetiminde hücum futboluna geçiş yapan Kara Kartal’da bu sezon sadece 6 maçta 4 gole ulaşarak Siyah-Beyazlı takımdaki en golcü dönemine ulaştı.

Haberin Devamı

ERNEST MUCİ İLK KEZ

Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş’a transfer olan Ernest Muçi bu sezon ilk kez bir karşılaşmada 11’de kendine yer buldu. Lugano ile oynanan iki maçta da oyuna sonrada giren Muçi, ligde ise sadece Antalyaspor maçında oyuna kısa süreliğine dahil oldu. Genç oyuncu, 4-2 kazandıkları Antalyaspor karşılaşmasında ise 1 gol atmayı başardı.

YORUM YAZ