Giovanni van Bronckhorst: Böyle maçlarda galip gelmek önemlidir

Süper Lig’in 4’üncü haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Sivasspor’u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, mücadeleyi değerlendirdi.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, “Bir galibiyet daha aldık. Bu galibiyet için mücadele etmek gerekiyordu. Defansif olarak iyi oynayan bir takıma karşı oynadık. Penaltı bize yardımcı oldu. Masuaku ile bir topumuz direkten döndü, Gedson Fernandes ile tehlikeli olduğumuz pozisyonlar vardı. İkinci yarıda fırsatlar oluşturduk ve golü bulduk. 2’nci gol bize çok yardımcı oldu. Gol yemedik ve ligde ilk bölümü kayıpsız geçtiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

‘TARAFTARLAR İYİ OYUN İZLEMEK İÇİN GELİYORLAR’

Hem oyuncu olarak hem hoca olarak topun takımında kalmasını istediğini aktaran Hollandalı teknik adam, “İlk yarıda aleyhimize bir frikik olmuştu. Maç durduktan sonra tekrar devam etmesinde süre uzamıştı. Taraftarlar iyi oyun izlemek için geliyorlar. İyi savunma yapan takımlar bazen zaman da kazanmaya çalışıyor. Hakemlerin buna müdahale etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘GEDSON OYNADIĞI FUTBOLDAN KEYİF ALIYOR’

Van Bronckhorst, Gedson Fernandes ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Çok enerjik bir oyuncu. Oynadığı her maçta bize ekstra 6 numara gibi, hücuma dönük bir oyuncu gibi katkı veriyor. Lugano maçında 2 önemli gol atmıştı. Bugün de gol attı. Oynadığı futboldan keyif alıyor."

Haberin Devamı

‘BÖYLE MAÇLARDA GALİP GELMEK ÖNEMLİDİR’

Takımdaki herkesin çok çalıştığının altını çizen siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, “Golün sadece sol kanattan gelmesi çok önemli değil. Lugano maçında yediğimiz 2 golde hatalar yaptık ama bu konular üzerinde konuştuk. Hoca olarak her maç çok iyi oynamamızı, ofansif oynamamızı, goller atmamızı isterim ama işin gerçeğinde her zaman böyle olmuyor. Bugünkü rakibimiz defansif olarak iyi organize olan bir takımdı. Böyle bir takıma karşı bu sene ilk kez oynadık. İleride bu yapıya sahip rakiplerle oynayacağız. Böyle maçlarda galip gelmek önemlidir. Her sisteme karşı gelişmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘OYUNCULAR KAZANMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR’

Van Bronckhorst, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Sezona iyi başladık. Önemli olan çok çalışmanızdır. Gelenler ve giden oyuncular oluyor. Süper Kupa'da 5-0'la başlamak da bu süreçte yardımcı oldu. Futbolcularımız çok çalışıyorlar ve öğrenmek istiyorlar. Kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Avrupa'da ve ligde zor maçlar oynayacağız. İyi performans göstermemiz gerekiyor. Şu an kayıpsız gidiyoruz. Değişiklikler yapıyoruz, sistemlerimizi değiştiriyoruz. Bu dinamizm de bu süreçte hoşuma giden bir şey. Transfer dönemi devam ediyor. Fırsat olursa bunu değerlendireceğiz.”

YORUM YAZ