Beşiktaş'ın almadığı Portekizli kaldı mı?

Portekiz'in efsane oyuncularından Petit, “Simao inanılmaz bir futbolcu. Fernandes de gerçek kimliğine dönerse büyük işler yapar. Almeida'nın attığı goller, kalitesini gösteriyor” dedi.

Beşiktaş'ın almadığı Portekizli kaldı mı?

Beşiktaş’ın süper transferleri Antalya’da kamp yapan Alman 1. Lig ekiplerinden Köln’ün kampında bile konuşuluyor. EURO 2004’te final, 2006 Dünya Kupası’nda yarı final ve EURO 2008’de çeyrek final oynayan Portekiz Milli Takımı’nın değişmez isimlerinden olan Armando Petit, 4 vatandaşının Siyah-Beyazlı takıma gitmesini değerlendirdi. İdman sahasında bulunan bir gurbetçiye; Quaresma, Fernandes, Simao ve Almeida’nın isimlerini sayan 34 yaşındaki Köln’lü oyuncu, Galatasaraylı olan futbolsevere “Beşiktaş Galatasaray’ı yener” diye takıldı. Arkadaşımız Kaan Bora’ya yıllarca birlikte forma giydiği takım arkadaşlarını değerlendiren Petit, “Beşiktaş’ın almadığı Portekizli kaldı mı? Herhalde bir tek ben varım” diyerek de espriyi patlattı. İşte tecrübeli orta saha oyuncusunun sözleri...

‘Simao marka’
“Beşiktaş’ın bu kadar Portekizli oyuncu alması beni de şaşırttı. Artık Portekizliler tarafından da takip edilen bir kulüpler. Hepsi de çok önemli isimler ve gittikleri takıma büyük güç katacaklardır. Simao ile Benfica’da beş sezon birlikte oynadım. Ayrıca Portekiz Milli Takımı’nda da önemli başarılara imza attık. Beşiktaş onu alarak bir markayı transfer etti. Tecrübesi ve yeteneğiyle çok şey katacaktır. Fernandes’i Benfica’nın altyapısından beri tanıyorum. Güçlü bir oyuncu, İspanya’da zor günler yaşadı. Ancak bu her futbolcunun kariyerinde olabilecek şanssızlıklardır. Sakatlığı da bu durum da etkili oldu. Hugo Almeida kendini ispatladı. Özellikle Bundesliga gibi mücadele gerektiren bir ligde attığı goller ne kadar etkili bir forvet olduğunu gösteriyor. Quaresma için söylenecek zaten birşey yok. Onun yeteneğini herkes biliyor. Beşiktaş’ta tekrar kendini bulup, milli takıma yeniden seçilmesine çok sevindim.”



Simao, Almedia, Quaresma ve Fernandes’le yıllarca Portekiz Milli Takımı’nda oynayan Petit, Euro 2008 sonrasında milli formaya veda etmişti.


Süper Lig çok zorlu


Ayrıca Süper Lig’in çok zorlu bir lig olduğunu belirten Petit, “Artık Türkiye’de dünya futbolunun önemli isimleri forma giyiyor. Çağ atlayan Türk futbolu hem milli takım hem kulüpler çapından popülaritesini arttırdı. Beşiktaş lig yarışında geride olabilir ama futbolda önemli olan zoru başarmaktır. Yeni transferleriyle Beşiktaş’ın bu gücü var” diye konuştu.

Kaan Bora / Fanatik Çok Özel

Haberin Devamı
YORUM YAZ