MENÜ

"Vida hava topu vermez, Montoya hücumu sever"

Fanatik, Fenerbahçe'nin listesindeki Montoya'yı İspanyol; Vida'yı ise Ukraynalı gazeteciye sordu.

"Vida hava topu vermez, Montoya hücumu sever"

Andrii Varchak: Vida, hava topu vermez

Domagoj Vida iyi bir savunma oyuncusu. Ancak Dinamo Kiev’de takımının öncelikli oyuncusu olamadı. Savunma hattında geçen sezon Kiev’de; Evgen Khacheridi, Aleksandar Dragovic, Danilo Sylva ve Votirino Antunes görev yaptı. Teknik direktör Sergiy Rebrov, yaşanan sakatlıklar nedeniyle geçen sezon onu birçok maçta sağ ve sol bek bölgelerinde görevlendirdi.”

‘2 kritik gol attı’

“Bek olarak oynadığı maçlarda; hücum hattına pek fazla yardımcı olamadı. Daha çok geride kalmayı tercih etti. Ancak kulübüne birçok konuda katkı sağladığını söyleyebilirim. Bek oynadığı maçlarda bile duran toplarda ceza sahası içerisindeki yerini aldı. Ukrayna Ligi’nde attığı 2 kritik gol belki de Dinamo Kiev’e şampiyonluğu getirdi.”

‘Milli maçta gördünüz’
“Bence onun oynaması gereken yer savunmanın ortasıydı. Stoper olarak daha başarılı bir futbolcu. En iyi güçlü yönü ise hava topları. Bu alanda rakiplerine hiç geçit vermiyor. Ondan kafa topu almak çok zor. Fiziği de çok güçlü. Zaten Türkiye ile oynanan maçta Türk futbolseverler de ne kadar sağlam bir savunmacı olduğunu görmüştür.”

‘Bu adam kaçmaz’

Fenerbahçe’nin transfer etmek için büyük çaba sarf ettiği Demagoj Vida, Türkiye karşısındaki performansıyla Sarı-Lacivertli futbolseverleri kendine hayran bıraktı. Sert futbolu, hatasız oyunu, hava toplarındaki etkinliği ve Cenk Tosun ile Burak Yılmaz’a uyguladığı sıkı markajla Vida, tam not aldı. Fenerbahçeli taraftarlar, mücadelenin ardından sosyal medyada, “Bu adam kaçmaz. Kjaer ile birlikte savunmaya duvar örerler. Yönetim tüm transfer çalışmalarını dondurup, tamamen Vida için mesai harcamalı” yorumları yaptı. Mücadeleyi izleyen Vitor Pereira’nın da 27 yaşındaki Hırvat futbolcunun performansını çok beğendiği ve mutlaka transfer edilmesini istediği kaydedildi.

Pablo Brotons: Hücumu seviyor ama...

Montoya bir sağ bek olmasına rağmen maçların büyük bölümünde hücum hattında yer alıyor. Bu konuda çok istekli. Bunun en büyük nedeni, altyapısından yetiştiği Barcelona’da beklerden atak organizasyonlarında daha çok yer almalarının beklenmesi. Montoya bunu çok iyi yapıyor. Hücumda katkısı gerçekten çok iyi. Teknik özellikleri, hızlı, bire birde rahat adam eksiltiyor. Ancak bunları başarıyla yaparken, savunma konusunda çok iyi olduğu söylenemez. Özellikle ileri çıktıktan sonra, geri dönüşlerde zorluk yaşıyor. Onu yakından tanıyan rakip futbolcular, hücuma gidip arkasında boşluk bırakmasını bekliyor.

Bu zaafı, Montoya’nın boşalttığı alanı başka bir oyuncunun doldurmasıyla giderilebilir. Eğer hocanın önceliği, bekten savunmada iyi olmasını beklemekse Montoya doğru tercih olmaz. Ancak tam tersi, hücuma katkı sağlayacak bir oyuncu aranıyorsa, Montoya, Fenerbahçe için iyi bir seçenek olur.”



Haberin Devamı
YORUM YAZ