Montella ve kalite

Abone OlGoogle News

Montella ilk günden bu yana ikinci bölgede 4 hızlı adamla oynamak istiyor. Tüm eleştirilere rağmen Barış Alper'in uzun zamandır en uçtaki adamımız olması bu tercihin sonucu. Dün gece Barış'ın arkasını yine Kerem ve Kenan'la takviye ederken, kanatta Oğuz'a güvenmesi onun formuna olan inancından. Tercihinin karşılık bulduğunu söylemeli. Merkezdeki seçimi de de cesurcaydı. Hem çok formda hem de sahayı dikine gidip gelen iki pas ustası ile oynamak akıllıcaydı. Şu sıralar Avrupa'da Orkun Kökçü-Hakan Çalhanoğlu merkez ikilisiyle oynama lüksü olan takım sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu tercihin bir de olumsuz tarafı oldu elbette.

Haberin Devamı

Macarlar, Szoboszlai'nin tam ortada yer aldığı bir pas ağı oluşturup, çok hızlı ve kalabalık şekilde ceza sahamıza indiler. Bu tehdit, Kökçü ve Çalhanoğlu'nun çok fazla adam kovalayarak, çok fazla geri koşmasına neden oldu. Hücumdaki hızlı dörtlümüz için uygun koşullar oluşsa da fırsat yaratamadık. Orkun ve Çalhanoğlu, rakip ataklar sonrası kalabalık gelen Macarlar'ın baskısıyla hızlı oyuncularımızı koşturamadı, topu onlarla buluşturamadı. Bu durum özellikle Kenan ve Kerem'i etkisizliğe itti. Montella her ne kadar iş başı yaptığı günden bu yana eleştirilse de bazen sürpriz hamleleriyle ibreyi lehimize çevirmeyi başarabiliyor. Dün akşamki ikinci 45 bunun örneklerinden biriydi.

Haberin Devamı

Deniz Gül hamlesi şapkadan tavşan çıkartırcasına bir iş oldu. Elbette Marco Rossi'nin tercihi de. İtalyan hoca "İstanbul'da beraberliğe hayır demem" diyerek, 2 yıldır yenilmedikleri Budapeşte'yi işaret ediyordu. Biraz daha geride kalıp, boş alan kovalamayı tercih ettiler. Bu tercih daha fazla ileride kalmamızı ve yetenekli ayaklarımızın potansiyelinin ortaya çıkmasını sağladı. Kerem'le de İrfan Can'la da bulduğumuz goller böyle geldi. Sonrasında çokça yapamadığımız bir şeyi yapıp, soğukkanlı kaldık. Nadiren tehdit yaşadık kalemizde. İki ayaklı bir Play-Off maçının ilkinde iki farkı korumak akıllıcaydı. 90+1'den sonra topu rakibe hiç vermeden soğukkanlı bir şekilde çevirmek 'olgun bir takım' olmanın gereğiydi. Öyle de yaptık. Budapeşte'ye 2 farkla gidiyoruz. Bir Play-Off sınavı için çok önemli bir avantaj. Soğukkanlı kalıp, kalitemizi sahaya yansıtalım yeter.

YORUM YAZ