Çok rahat

Abone Ol Google News

Galatasaray, kalan haftalarda Fenerbahçe’den 1 fazla maç oynayacak olmayı kafasına takıyormuş gibi görünmüyor. Okan Buruk, kaliteli kadrosundan maksimum verim almayı sürdürüyor. Alanya deplasmanında kazanarak zor fikstürü kolaya çevirme yolunda yine büyük bir adım attılar.

Haberin Devamı

Alanyaspor dar alanda savunma yapıp açık alana hücum etmeyi tercih etti. Farioli döneminden herhangi bir iz bırakmamak adına Ersun Yanal kaleden oyun başlatmayı yasakladığından beri böyle. Zaten topa sahip olmak zorunda kaldıkları maçları, Ersun Yanal’ın yen kadro tercihlerinden dolayı kaybettiler. Yanal’ın bu planı Galatasaray forvetlerini ön alan baskısından kurtardı, Alanya’nın oyun boyu uzadı. Icardi ve arkadaşları rakibi orta sahada bekleyerek enerjilerini daha ekonomik kullandılar. Geçen haftaki Kayseri maçından çok farklı bir plan gerekiyordu Okan Buruk’a, zira Alanya topu merkeze uzun oynadıkça savunma çizgisini kalesine yakın kurmaya devam etti, oyun boyları o kadar uzadı ki Galatasaray sahanın her bölgesinde rahat oynadı. Okan Buruk, bloklar arasında oluşan boşluklara Icardi’yi, Mertens’i, Kerem’i, Rashica’yı sokarak çok rahat pas yaptı ve bu sayede oyuna hükmetti.

Haberin Devamı

Destek ayağı...

Nitekim ilk golü duran toptan attıktan sonra maç 1-1’e gelmişken Boey ve Oliviera’dan çıkan uzun topu yine blok arasında kazanan Mertens nefis bir asistle tabelayı değiştirdi. Kendi vasatının altında başladığı maçta kısa sürede alev alan Mertens’in ceza sahası dışından destek ayağı kaymasına rağmen attığı gol ise kendi şansını yaratmasının güzel bir örneğiydi. Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu, Sam Adekugbe ve Rashica dün gece Alanyaspor’a karşı kurulan dominasyonu sağlayanların başında geliyordu. Özellikle Kerem, Kayseri ile Alanya maçlarında 1 gol, 3 asist, 1 penaltı alma ile göz kamaştırıcı istatistikler oluşturmayı başardı.

YORUM YAZ