Futbolda ‘ketçap usulü’ çözüm mevsimi
Bizim bu ülkenin işleri biraz “ketçap” usulüdür. Yıllarca sallarsın sallarsın bir şey olmaz, öyle kımıldamadan durur. Sonra birden harş diye boşalıverir, hiç çözümlenmeyecek sandığın meseleler bir haftada çözüme kavuşur. Sanırım şimdi “çözüm” mevsimine girdik.”
Haberin Devamı ›
TFF’de de durum aynı. Ülkenin çözüm bekleyen birçok meselesi gibi futbolun çözümleri de -uzun yıllara sirayet etmiş- statüko esareti ve rutinin cazibesi içerisinde ötelenmiş, ama ne zaman ki, dönülmez akşamların ufkuna” gelinmiş ve işin başına da ‘çözülemeyecek sorun yoktur, çözemeyen bireyler vardır’ anlayışında yöneticilerde gelince peşi sıra tarihi kararlar hayata geçmeye başladı)
Fanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Uygun’un ‘TFF’de devrim gibi kararlar’ olarak manşete aldığı ve diğer gazetelerin manşetlerini süsleyen kararların detaylarına burada girmeyeceğim. ( Bu kararlar içersinde benim de 2004 yılından itibaren İtalya Hakemler Birliği modelinde önerdiğim gibi MHK’nın bağımsız veya kısmi bağımsız bir kimliğe bürünmesine ilişkin Almanya modelinin hayata sokulacak olması hayati derece de önemlidir. Bu uygulama ile TFF Başkanlarının kaderi sadece hakem düdükleri ile tartıya değil de Milli Takımların performansları, sponsorluk gelirlerinin arttırılması, lige isim sponsorluğu , futbol akademilerinin kurulması , alt yapının desteklenmesi, futbol antrenörleri eğitimi gibi konularda değerlendirileceği döneme geçmiş oluruz)
Haberin Devamı ›
Şunu çok net olarak söyleyebilirim ki; Türkiye Futbol Federasyonu Türk futbolunda kangren olmuş konuların çözümü için düğmeye bastı.
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi göreve geldiğinde Türk futbolunu ‘çatlak kristale’ benzetmiş Halil Umut Meler’e yumruk olayından sonra da ‘ çatlak kristalin parçalandığını’ yazmıştım.
Son günlerde üzerinde kara bulutların gezdiği bir dönemde bu devrim gibi kararlar Türk futbolunda yeniden umut ışığı yaktı.
Uzun yıllar TİM Başkanlığı, THY Yönetim Kurulu üyeliği gibi yarı kamu görevlerinde bulunmuş TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile hem geçmişte TFF’de profesyonel olarak çalışmış, hem de Başakşehir Kulübü’nde uzun yıllar CEO görevlerinde elde edindiği tecrübeleriyle bugün TFF Başkanvekililiği görevine gelmiş Mustafa Eröğüt de çok iyi biliyor ki; kırık cam üstünde ancak bir süre yürünebilir, sonsuza dek değil..
Kırık camları temizlerken bazen elleriniz, bazen vücudunuz kanayacak bu kaçınılmazdır. Statükoyu yıkmanın bedeli de bu olacaktır.
Bugün TFF Başkanı ve yönetimi bu bedeli ödemeye hazır olduklarını göstermişlerdir.