Sahanda yumurta!

Abone Ol Google News

Beyefendi sabah evinden çıkarken, eşi tembih ediyor ‘kocacığım sakın ola diyetisyenimiz önerileri dışında, beslenmeye niyetlenme e mi ?’ Koca gün boyu işiyle meşgul oluyor. Akşam üzeri acıktığında, karısının tembihi aklına gelince, organik yemek çeşitleri sunan, bir lokantaya dalıyor.

Haberin Devamı

Masaya oturduktan az sonra, garson menüyü takdim etti. Fevkalade sağlıklı ürün yelpazesi ve yumurtalı omlet, yumurtalı dolma, special yumurta dolması, Ege usulü yumurta salatası, yumurtalı ekmek, sahanda yumurta !

Adamcağız hiç beklemediği bu çeşitlilik üzerine duraladı, önce düşündü ve atalarımız yadigarı sahanda yumurtada karar kıldı. ‘Ekmeğimi bandıra bandıra afiyetle yer, diyetime, fazla ihanet etmiş olmam!’ diye düşündü!

Sahanda bol tereyağlı, domatesli, biberli, soslu yumurtaya daldı. Bir okka ekşi mayalı köy ekmeğini de, yedi bitirdi!

Sevgili dinleyenlerim ; Galatasaray’ın sezon başından itibaren izlediğimiz vaziyeti de aynen sahanda yumurta gibi değil mi? Adeta Yonca Evcimik’in ‘bandıra bandıra ye beni, doyamazsın tadıma ‘ şarkısı gibi ! Beşiktaş’tan 5, Young Boys’dan 3… Ne start ama?

Haberin Devamı

Bu arada Dursun Aydın; yasal olmayan bilet pazarlama konusu hakkında , söz ediyor ama ortaya somut bir şey koymuyor! Oysa Adapazarı’ndaki Galatasaraylı kardeşim Emre Çakoğlu dert yanıyor ‘oğlum 5 yaşına geldi ve daha bir maça dahi çocuğumu götüremedim. Beş saniye içinde biletler nasıl tükenir, bunca senedir çözebilen var mı? ‘ Başka İskenderun’dan depremzede İbrahim Dere. İki senedir çocuklarını maskot olarak çıkarabilmek için didiniyor. ama asla mümkün olmuyor! Bu konuda Metin Öztürk ile yaşadığım bir süreç var. Bu yazıma sığmaz! Poker face’e güvenip yola da, çıkılmaz! Sigorta mevzuatı, bu işe akıl erdiremez. Hele reklam işlerine yaslanmak hiç yetmez!

Ya Okan Buruk? Azeri, Abhaz, Çerkez veya Dağıstanlı hakemler matluba muvafık olamaz mı mesela ? Buruk hakem, makem işlerini bıraksın. Sahada neler olup bittiğine baksın! Muslera’nın yediği goller ömre bedel ! Tam da Fatih Terim’in ifade verdiği güne denk geldi, galiba efsane olumsuz etkilendi. Geçen sezon Dursun Aydın’a seslenmiştim; ‘ Okan Buruk durumu ifade edip, destek istediğinde, ‘aman ha, bana mı sordu da verdi’ deme, yoksa dalgınlık ve üzüntü nedeniyle hatalı yediği goller yüzünden şampiyonluk gidecek !’ diye. Duygusal kalecimiz bu Seçil işi yüzünden azami tahribat yaşıyor, koskoca yönetim bu tahribata neden destek sağlamıyor ?

Nelsson ve Abdülkerim de bir başka problem. Gol pozisyonlarına taraftar tribünden, Buruk ve cast ekibi kulübeden, stoperlerimiz de tutması gereken rakiplerinin ardından bakıyor. Kanat bekleri mi ? Şimdilik refakat işinden ileriye gidemediği gibi! Aktürkoğlu 2 hayati tehlikeli pozisyonunu da önledi, gol yapmak kadar değerliydi. Torreira da markajda yanlızları oynuyor. Marlon Brando’nun sanki ‘Rıhtımlar üzerinde’ filmi dramatik yalnızlığını yaşıyor.

Netice de sağlıklı ve dolu dolu olmasını beklediğimiz Galatasaray futbol değerleri, idari ve teknik yönetim katkısıyla, perhizi bozan, tansiyonu fırlatan, acısı mideyi kavuran organik (!) ‘sahanda yumurta’ manzarasında nokta.

Haberin Devamı
YORUM YAZ