Necip Türk milleti ….

Abone Ol Google News

İzlanda'da ; ilk kez elde ettiğimiz galibiyet elbette çok değerli. Bir de Ay Yıldızlı çocuklarımızın, en az zaferleri kadar güzel ve gündeme getirilmesi gereken erdem örneği, müthiş insani ve milletimizin gerçek karakterini simgeleyen, sıcacık davranışları var ki! En az buzlar üzerinde kazandıkları zafer kadar tarihe erdem, onur ve şefkat belgesi olarak kaydedilmeli. Futbol sadece futbol değildir, şahane örneği!

Haberin Devamı

İzlanda’da karşılaşılan,  müthiş bir soğuk ve üzerinden Ay Yıldızlılarımızın, doğru ısınmaları neticesi, buram buram fışkıran buhar huzmeleri. Hemen önlerinde de, sadece formalarıyla seremoni için çıkarılmış olan minikler!

Çok zor ve gergin geçmesi olası 90 dakikaya konsantre olmuş yiğitlerimiz, dikkatlerini sadece müsabakaya değil, önlerinde donan çocuklara da, teksif ederek boş geçmediler. Muazzam bir Necip Türk milleti. Dünyanın tamamına ders olası şahane örneğidir bu jest. Takımımızın tamamı ‘acaba ben ne olurum?’ diye zerre düşünmeden üzerlerindeki eşofmanları ayazda kalmış, adeta donmuş İzlandalı miniklere sevgi ve sıcaklıklarını simgeleyen ; adeta bir yiğitlik pelerini edasında, özenle örttü. O anda miniklerin yüzünde beliren memnuniyet, mutluluk ifadesi, adeta zaferin müjdesiydi. Farkettiniz deği mi ?

Haberin Devamı

UEFA ve FIFA; Türk Milli Takımı böylesi örnek insanlık ve erdem gösterisini, dikkatinden kaçırmamalıdır diye düşünürüm. Hele hele çocuklara Filistin’de böylesi hunharca kıyıldığı bir süreçte! İsrail acımasızca uyguladığı katliam ve soykırıma rağmen yine de spor kulvarlarında! Bu ne iştir eeeey Avrupalı ve sözde dünyalı arkadaş? İzan, insaf!

Ne mutlu Türk’üm diyene, helal olsun Ay Yıldızlı kahraman yiğitlerimize.

Kutluyorum… Büyük örnek oldunuz…

YORUM YAZ