Kadına ve Çocuğa dokunma!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe kadın futbol takımı sahaya çok anlamlı bir pankartla çıktı, dünkü ezeli rakipler Kadınlar Derbisi müsabakasına. Düşündüm ; keşke Galatasaray ‘da şöyle bir pankartla seromonide yer alsaydı ‘Kedilerimize ve köpeklerimize de, dokunma! O canlar bize Rabbimiz emaneti!”

Haberin Devamı

Fenerbahçe’li futbolcular “ kadınlara dokunma “ dedi ama Galatasaray temsilcilerine fena dokundu ! 2-0 ‘lık çok net bir galibiyet Kadıköy’de. Gökhan Bozkaya futbol değerleri, kalitesi, hırs, motivasyon, kazanma azmi unsurlarını mükemmel yüklemiş sporcularına. Baştan oyunu ele aldılar ve baskıyı sonuna kadar sürdürüp mükemmel bir galibiyetle başarı performanslarını yine sahnelediler. Kutluyorum.

Daha sonra erkek basketbola döndüm ve Galatasaray eski sporcusu Orhun Ene’nin ekibi Tofaş’ın Galatasaray’ı hem de, kendi sahasında nasıl sürklase ettiğini seyrettim.

Hele hele 4. periyot ! Bitime sadece bir dakika var ve Galatasaray sadece 4 sayı atmış!

Birden bire kendi basketbol dönemim aklıma geldi! Bendeniz de 10 sene oynamış ve topu topu 4 sayı atmıştım. O dört sayıyı da Türkiye Kupası maçında Balıkesir’de. Rahmetli Doğan, İzzet, küçük ve büyük Nurlar, Muzaffer. Ömrüne bereket Üstat Nusret, ve efsane kaptan guard Şengün Kaplanoğlu rakibimizdi. Galatasaray o gün Türkiye sayı rekoru kırdı ve skorbordla 99’a kadar yazabiliyor. 00’a dönüp tersten bir daha yetişmiş ve yine geçmişlerdi Galatasaray 168-63 Sakaryaspor. Ne özel günlerdi bizler için efsanelere karşı maça çıkmış olmak. Bir de Türkiye rekoruna vesile olmak.

Haberin Devamı

Neyse Galatasaray sonunda, hiç olmazsa koçunun soyadı ile müsemma bir rakama ulaşabilir mi derken, panik ataklarla bir miktar sayı daha bulsa da yenildi yine!

1990’lı dönemlerin usta basketbolcusu Ekrem Memnun’un Galatasaray Kadın Basketbol takımı başarılarına da, çok kez şahit oldum. Hatta Abdi İpekçi’de kazanılan bir şampiyonluk ardından Fenerbahçe basketbol menajeri Hakan Artış tribünün önüne gelerek seslenmişti ‘Oğuz Dizer yaptığından memnun musun?’ O Fanatik gazetesi basketbolu muazzam işlemiş ve bizlerde çoook yazılar yazmıştık.

Gelelim dün geceye. Ekrem Memnun hakemlerden şikayet etmiş. Yapma koç. Fenerbahçe üst üste 9 kere galip geldi, onuncu galibiyeti de, ekledi.

Eğer sporcular maça hakemle ilgili kafası karışık çıkarsa, zaten işi kaybetmişsinizdir. Fenerbahçe’nin futbol platformunda düştüğü hatalara, siz de özenip düşmeyiniz sakın. Güçlü bir yapı rakibi de, hakemleri de yener geçer neticede. Size tavsiye, gelecek müsabakalara ‘Hakemlerimize dokunmayın!’ Pankartıyla çıkın öncelikle. Faydası olur.

Dün Galatasaray’ın hakem marifetiyle kaybettiği hiçbir maç yoktur, diye düşünüyorum.

Nedenleri tartışırız tabii burada…

 

YORUM YAZ