Hoş gelmişsin DİKOFOLOS…

Abone Ol Google News

1999 depremini yaşayan ülkemize PAOK kulübünün gönderdiği özel bir yolcu uçağı indi. Galatasaray futbol takımı ve medya mensuplarını alıp; depremzedeler yararına Selanik’te oynanması planlanan özel müsabaka için havalandı.

Haberin Devamı

Yunan hava sahasında yaşanan türbülans ve uçakta Suat Kaya’nın adeta bir çocuk gibi ‘annneee- babaaaa’ diye feryat etmesini ve bir Sakaryalı olarak, PAOK kulübünün muhteşem jestini elbette Yunanlı dostlarımızı, Selanik halkının bizleri bağrına bastığı o duygu, dostluk, iyiliklerle bezeli günleri asla unutamam. Hiçbir yurttaşımız da unutmamalı. Elbette Galatasaraylı’lar da.

Hoş gelmişsiniz Dikofolos namıyla maruf PAOK’lu dostlarımız. PAOK 1875 yılında Pera’da kurulmuş, AEK gibi İstanbul kökenli bir spor kulübümüz. Siyah-Beyaz renkleri ve başarılarıyla her daim dikkatleri üzerinde toplayan sağlıklı bir yapı. Razvan Lucescu da, futbolumuzda derin izler bırakan değerli futbol düşünürü, naif insan Lucescu’nun mahdumu. Razvan yaz tatillerinde Kemer’i tercih eder ve Rumen futbolcu arkadaşlarıyla tatilini Macig Life tesislerinde geçirirdi. Hatta çok keyifli mini futbol sahası maçları da oynamıştık. Güzel dostluklar ve anılar demeti yani…

Haberin Devamı

PAOK kulübü mükemmel bir organizasyon hazırlamış. Yanlış hatırlamıyorsam Toumba stadyumu idi. Tamamen dolu tribünler ve harikulade dostluk ve depremzede insanlarımıza yardım jesti. Selanik’te sadece dostluk ve mükemmel insanların davranışlarını gördüm. Taksici ‘kadastrof, kadastrof’ diyor ve ücret almıyor. Gittiğiniz restoranda mezeler ve özel hazırlanmış meyveler adeta yağdırılıyor ve ikram olduğu anlatılıyor… PAOK taraftarlarının duruş ve tezahürat kalitesi de, bir ayrı mükemmellik olarak her daim anılarımda

Gece Ege denizi kıyısındaki tesislerimde PAOK yönetimini düzenlediği veda yemeği de, gerçekten nezaket, güzel gönüllü insanlar ve spor erdeminin nirvanasıydı.
Dileğim ; en üzüntülü ve yıkıntının had safhada olduğu günlerde bize sevgisini, katkılarını sunan güzel insanlara aynı güzellikleri sunabilmemizdir.
Türk ve Yunan halkları birbirini seviyor. PAOK ve Selanik mükemmel örneklemişti, şimdi sıra Galatasaray ve Istanbul’lularda.
Skorlar unutulur, insanlık erdemi dostluklar asla.

Hoş gelmişsin DİKOFOLOS…

YORUM YAZ