Fred'in kariyer gecesi

Abone Ol Google News

Rize'de yeniden formasına kavuşan Fred ilk hat-trick'ine imza atarken, takımdaki önemini ve bu sezon özellikle olmazsa olmaz olduğunu kanıtladı.
Attığı 3 golün yanı sıra İsmail Yüksek'e verdiği öz güven, Szymanski'nin hücumda daha yaratıcı olması, ceza sahasına sık sık yaptığı koşularla hücum çeşitliliğini attırdı. Bunların yanı sıra, Fenerbahçe'nin saha içindeki tüm temposunu belirleyen bir isim oldu. Fred varken Fenerbahçe daha kolay hücuma çıkıyor, daha kolay ön alan baskısı yapıyor, daha rahat top kapıyor. Fred tamamen bir 8 numara ve bugün formda bir 8 numaranın takıma ne katkı verebilirse, o kadar katkı verdiğini gördük.

Jose Mourinho'nun maçtan önce de bahsettiği gibi İlhan Palut'un Rizespor'u ligin iyi takımlarından ve zor bir deplasman. Bu sözlerden sonra da Portekizli hocanın bu maça ne kadar ciddi hazırlandığını skordan bağımsız olarak da gördük. “Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'si 1-0 yener 3 puanı alır, sıkıcı bir oyunla sonuca gider” algısını da bu maçta kırılmış oldu.

Haberin Devamı

Ancak sarı-lacivertlilerde hala aksayan yerler yok değil. Özellikle ilk yarının 30.-40. dakikaları arasında yükselen tempoda Dzeko'nun artık yetmemesi. Ne baskı yapabildi ne bitiricilikte yetti.

Haberin Devamı

Bir ayrı parantez de kaleci Livakovic'e. Yine ilk yarının sonuna doğru Rizespor'un etkili şutlarına geçit vermeyerek, belki de Fenerbahçe'yi oyunda tutup bu skora gitmesini sağladı.

Ferdi'den sonra artık sol bekte çok yüksek ihtimalle Ossterwolde’yi izleyeceğiz. Enerjisi ve hırsıyla bence savunma olarak belki de Ferdi'den daha iyi bir savunmacı olabilir ancak önünde Maximin oynarken hücumda ne kadar etki gösterir bunu ilerleyen maçlarda göreceğiz. Maximin direkt hücum düşünen, adam eksiltip çizgiye oynayan bir karakter olduğu için geçtiğimiz sezon gördüğümüz Tadic-Ferdi ikili oyunlarını bu sene göremeyeceğiz. Ancak dün akşam Fred sahneye çıktı, oyun açıldı. Tam tersi bir senaryo da Fenerbahçe'nin hücum çeşitliliğini arttırması için bu tarz aksiyonları da denemesi gerekir.

Gecenin sonunda Fenerbahçe, Süper Lig'in belki de en zor deplasmanlarından birinden 5-0 gibi net bir skorla dönüyor. Rizespor ilk yarı biraz varlık gösterdi ancak 2. golden sonra tamamen oyundan düştüler. Gökhan Akkan'ın bu kadar kolay goller yemesi ev sahibini moral olarak çökertti. Aslında Rizespor iyi bir takım ancak Fenerbahçe dün gece daha iyiydi.
Fenerbahçe'de olumsuz görünenler ise Fred etkisi yaratacak bir orta sahanın eksikliği ve Dzeko'nun artık yüksek tempoda oynayamaması. Jose Mourinho ligi ve takımı tanıdıkça bunların hepsine çözümü bulacaktır.
Gecenin diğer bir merak konusu ise 81'de kenara gelen Fred ve Mourinho arasında ne konuşulduğu...

YORUM YAZ