Durum içler acısı

Abone Ol Google News

Gün geçtikte düzelmesini beklenen Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'si, işin içinden çıkılmayacak bir hale geliyor. Verilen milli arada 20 gün Fenerbahçe'de performansı düşük oyunculara ilaç olacağını, 20 milyon euro vererek tarihe geçen forvetin ilk 11'e monte edileceği, milli maçlarda adeta 'Çilingir' görevi yapan İrfan Can'ın ilk tercihler arasında olacağını düşünüyorduk ama yanıldık! Takım ileri gideceğine geriye gitmiş.
Sezon başında en iddialı açıklamalara yapan Asbaşkan Acun Ilıcalı'nın, “Şampiyonluk sözü vermeye gerek olmayacak” bir kadro kuracağının iddiası üzerine bu takım çok sönük kaldı. Jose Mourinho'nun oyun tarzı net bir şekilde Fenerbahçe'ye uymuyor. Asla sorgulanmayacak bir kariyere sahip olan Portekizli'nin mutlak şampiyonluk parolasıyla geldiği sezonda zirvenin 8 puan gerisine düşmesi içler acısı.
Maça gelince; Samsunspor bu sezon büyük bir alkışı hak ediyor. Transfer tahtası kapalı, mütevazı kadrosu ve tecrübeli hocasıyla bu sezon rakiplerini çok iyi analiz edip, aldığı puanlarla bu sezon birçok takımın canını yakacaklar.
Fenerbahçe'nin 9. haftaya gelene kadar neredeyse tüm oyun planı Allan Saint-Maximin'in üzerinden giderken, bu akşam yedek başlaması şaşırttı. Mourinho'nun hala kafası karışık. Bu tecrübede bir teknik adamın, haziranda göreve başlamasına rağmen en verimli ilk 11'i bulamaması ve oynattığı ürkek oyun, gelecek haftalarda oynayacağı rakiplerin de iştahını kabartıyor. Şampiyonluk yolunda ne derbi kazanıyor Fenerbahçe ne de zorlu Anadolu deplasmanları.
Şampiyonluk hedefi hala matematiksel olarak devam etse de, umut olarak bu sezon Fenerbahçe daha erken havlu atacağa benziyor. Milli arada yapılan Ali Koç, Acun Ilıcalı ve Jose Mourinho toplantısı her gün haberlerde çıkıyor. Ancak bugünkü oyuna bakarsak, değişen hiçbir şey yok. Mourinho kendi bildiğini okuyacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe bu sezonun ilk yarılarında olduğu yine tank kadar ağır futbolu ile rakibine bol bol pozisyon verdi. Şampiyonluk yolunda, Jose Mourinho'nın takımının topu bu kadar rakibine vererek oynaması düşündürücü... Tadic'in ayağına gelen fırsatı gol yapması, özellikle son maçlarda skor üretenin Tadic olması, Fenerbahçe'nin etkili bir hücum hattının olmadığının göstergesi.
Maçın genelinde üstün olan ve 2. yarıya da golle başlayan Samsunspor'un sahaya yansıttığı futbol, maçı kaybetmeyeceğinin göstergesiydi. İkinci yarı İrfan ve Maximin'in oyuna girmesiyle öne geçen Fenerbahçe yine geriye yaslanınca ev sahibi akın akın geldi tabiri caizse. Neredeyse 3. golü de bulabilecek olan Samsunspor'u kaybettiği 2 puan için teselli ederken, Fenerbahçe'yi kazandığı 1 puan için de tebrik etmek lazım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ