Mourinho’nun iki büyük baş ağrısı

Abone Ol Google News

Bu sezon neredeyse tüm maçlarda olduğu gibi doğru 11’i bulmaya çalışan teknik direktör Jose Mourinho, özellikle hücum hattında Dzeko-Maximin yerine İrfan Can Kahveci ve En-Nesri'ye görev verdi. Hollanda ekibinin fiziksel özellikleri ve oyun temposuna göre temsilcimiz ilk yarı daha kontrollü bir oyun sergiledi.

Haberin Devamı

En-Nesri ve Oosterwolde ile iki net pozisyon kaçıran temsilcimiz Fenerbahçe, İrfan Can ve Tadic olmasına rağmen özellikle ilk yarıda topu kendi sahamızda kabul etti ve bolca pozisyo verdi. Oosterwolde'nin direkten dönen topu bir nebze anlaşılabilir ama En-Nesri kalitesinde bitiriciliği olan bir oyuncunun karşı pozisyonda tam terse vurup, golü yapması gerekirdi. Rakip Twente'nin baskısı ve temposuna ayak uyduramadığımız bölümlerde kalede Livakovic adeta devleşti.

İkinci yarının başlamasıyla hiçbir değişikliğe gitmeyen Jose Mourinho farklı bir oyun beklese de Fenerbahçe'nin etkisi oyuncu değişikliğine kadar bir adım öteye gitmedi. Son haftalarda skor ve hücumda iyi işler yapan, neredeyse Fenerbahçe'nin tek hücum planı gibi gözüken Maximin ve Dzeko'nun girişi, İrfan Can ve En-Nesri'nin çıkışıyla Fenerbahçe rakip sahada daha fazla pozisyona girmeye başladı. Yine haftalarda kayıp olan Szymanski koskoca maç yazısının yarından fazlasına gelmeme rağmen, kayda değer hiçbir şey yapmadı. Belki de İrfan veya Tadic'i 10 numarada deneyip, Szymanski kenara alabilirdi Jose Mourinho.

Haberin Devamı

Bazı maçlarda çok defansif, stoperların arasına fazla giriyor diye eleştirilen Amrabat gecenin yıldızıydı. Tadic'e yaptığı harika asist, ayrıca Tadic'in çok fazla geriden çıkıp rakip defansı uyutması ve bitiriciliği, baştan sona Fenerbahçe'nin golünü harika kılıyor. Kalan dakikalarda Twente'nin de fiziksel olarak düşmesiyle Mert Hakan - İsmail Yüksek hamlesi Fenerbahçe'nin oyuna hakimiyetini iyice sağladı ve galibiyeti getirecek golü bile bulması neredeyse mümkündü.

Sonuç olarak zorlu bir deplasmandan Fenerbahçe 1 puanla dönüyor. Evet kadro ve hoca kalitesiyle temsilcimiz bir adım önde ama hala oturmuş bir oyun planı yok, oyuncular formsuz. Hala Fenerbahçe'de ilk yarılar koskoca bir kayıp, ikinci yarılar ise aynanın diğer bir yüzü. Jose Mourinho önce ikinci yarılarda gösterilen oyunu 90 dakikaya yaymalı bir de maç boyunca gezen Szymanski'ye çare bulmalı.

YORUM YAZ