'GİT'

Abone Ol Google News

Muhakkak Mahmut Özgener’in de yüreği kaldıramayacak bu duygusal yoğunluğu, büyük bir fedakarlık gösterip kalmaya çalışacak. Federasyon seçimleri yaklaştıkça futbol dünyasının nasıl samimiyetsiz ve ilkesiz bir düzlemde olduğu daha da belirginleşiyor.
Bu günlerde kimsenin Türk futbolunun hem sportif hem idari yönden içinde bulunduğu kaotik durumdan konuştuğu yok. Kimse kulüplerin içinde bulunduğu mali enkazı konuşmuyor, kimse 80 milyonluk ülkede neden hala 240 bin tane 13 yaş üstünde lisanslı futbolcu olduğunu tartışmıyor, medyanın büyük bir kısmı Bursaspor’a verilen cezayı az bile bulurken, kulüp başkan ve yöneticilerinin tribün gruplarını nemalandırmasının üzerine gitmiyor.

Haberin Devamı

Medyada kulüpleri denetlemekle yükümlü Federasyon’un, neden bu denetim mekanizmasını çalıştıramadığı üzerine tek bir yazı yok. Hiddink’in paranın satın alabileceği en makul günü kurtarma tercihi olarak Milli Takım’ın başına getirilmesinin, 2012’yi geçtim, 2014 ve sonrası için de sportif bir vizyonsuzluğun örneği olduğu ne konuşuluyor, ne tartışılıyor. Ortada Türk Futbolu’nun geleceğine yönelik tek bir proje yok. Doğal başkan adayı Mahmut Özgener tek bir kelam etmiyor. Çünkü yorgun, yıpranmış ve bıkkın hatta çokça kırgın. Seçim yaklaştıkça daha ne şarkılar dinleyeceğiz, ne aşk filmleri ne tiyatrolar seyredeceğiz, ‘Federasyon Bineali’ de seviye açısından daha çok çadır tiyatrosu kıvamında olsa da, siyasette bir sanattır elbette.

Haberin Devamı

Mahmut Özgener siyasi adabı bilen bir aileden gelir, temiz bir adamdır, bundan zerre şüphem olmadı. Kendisi bu sayfalardan yazdıklarımla ilgili bana kızgın ve kırgın olsa da, onu eleştirdiğim ana konu iktidar olmasına rağmen muktedir olamamış olmasıydı. Burada sorun kendince futbolun perde arkasını yönettiğine inandığı, yakın çevresini sarmalayan kişilerin şahsı ve icraaatları üzerinde kurduğu tahakkümdü.

Oysa Türk Futbolu’nun ana sorunu Özgener’in de çevresine konuşlanmış belli bir zümrenin tahakkümünün ta kendisidir. Şimdi Türk Futbolu’na bu sistemi yıkacak kudrette, arkasına bakmayacak ve gelecekte koltuk kaygısı olmayan bir başkan ve onu günü geldiğinde arkadan vurmayacak bir ekip lazım. Rüzgarınız bol olsun.

YORUM YAZ