Kongre mi kavga mı?

Abone Ol Google News

Hafta sonu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün son yıllardaki en hareketli, en renkli, en gergin kongrelerinden birini yaşayacağız. Kongre kimilerine göre 2018 seçimlerinin rövanşı olacak. Ben buna katılmıyorum. Ancak bizi çok gergin bir genel kurulun beklediği gerçek. İki tarafın zaman zaman hakaretvari yaptığı açıklamalar ortamı iyice gerdi. Geçmişte fazlasıyla Fenerbahçe Kongresi takip ettim. Akılda kalan, çekişmeli ve gergin geçen 2 genel kurul hatırlıyorum. Nisan 1982’de Ali Şen ve Cevher Özden (Kastelli) kongresi unutulmazlar arasındadır. Kastelli’nin 25 milyon Dolar hibe edeceğim açıklamasına rağmen seçimi Ali Şen kazanmıştır.

Haberin Devamı

Divan seçimi ışık tutacak

Şubat 1998 yılında yapılan ve tarihe geçen kongrede bilindiği gibi Aziz Yıldırım tek oy farkla Vefa Küçük’ü geçip başkanlık koltuğuna oturmuş ve yaklaşık 20 yıl bu görevini sürdürmüştür. 2018 yılında Ali Koç’a kaybeden Aziz Yıldırım 6 yıl aradan sonra yeniden aday. İki tarafın ağır suçlamalarıyla girilen Olağan Seçimli Kongre, Fenerbahçe tarihine geçecek gibi gözüküyor. İlk gün Kongre Divan Başkanlığı seçimiyle tansiyonun yükseleceği bir gerçek. Başkan Ali Koç’un ‘ üyeleri arıyor’ dediği YDK Başkanı Şekip Mosturoğlu konuyla ilgili sert bir cevap verdi. YDK üyelerinin oylarıyla seçilen başkan, bakalım kongreyi yönetebilecek mi? Başkan Ali Koç’un adayı ise yine Vefa Küçük mü olacak? Kongre Divan Başkanlığı seçimi bize baştan bir ışık tutacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Aklı selim üyeler endişeli

Kongrede bir başka sorun ise konuşmacılar. FB TV yayın yapıyor diye ağzı olan konuşacak. Bu konuşmalar ortamı daha da gerecek. Aklı selim kongre üyeleri durumdan endişeli. Ümit ediyorum ki, Olağan Seçimli Kongre, Fenerbahçe’ye yakışır bir şekilde başlayıp bitsin. Çünkü Fenerbahçeliler kavga değil kongre ve de devamında yeni yönetimden şampiyonluk ile kupalar bekliyor.

YORUM YAZ