Gerekli ama Yeterli Değil!

Abone Ol Google News

Okan Buruk ve Galatasaray’ın en çok eleştirildiği yerlerden biri de geçen seneki fena olmayan Şampiyonlar Ligi performansı üzerine nitekim kötü sayılabilecek Sparta Prag eşlemesi, yani Avrupa karnesiydi. Sparta Prag eşlemesiyle ilgili biraz fazla eleştiri yapıldığını düşünsem de, futbol sonuçlar oyunu. Kağıt üstünde rakibini ikinci maçın 80.dakikasına ve 10 kişi kalana kadar eliyor vaziyette olsan da, insanlar Galatasaray’ın eleyebileceği bir takıma son 16’da elendi diye konuşacak ve hatırlayacak. Tüm bunların ışığında, Fener derbisini görkemli bir şekilde geçmiş olsa da Okan Buruk ve Galatasaray camiası için yeni Avrupa sezonuna galibiyetle başlamak en az Fenerbahçe maçı kadar kritikti. PAOK takımı da çok dişli ve eşleşmesi zor bir takım olduğunu maçın neredeyse tamamında hissettirdi. Futbolu takip edenler tarafından kolay geçmeyeceği bilinen maçı Galatasaray kısmen kalite farkı, kısmen son dönem elde ettiği olumlu hava ile ve en önemlisi İcardi’nin dönüşüyle +2 averaj ve 3 puan ile kapadı.

Haberin Devamı

Özellikle Young Boys maçlarında gördüğümüz Galatasaray’ın tempo probleminden eser kalmamış. Galatasaray bir Avrupa maçı için oynanabilecek iyi bir seviyede maçı oynamış olsa da, hem ilk 8 için hem de sonrası için vites yükseltmesi gerektiği aşikar. Fenerbahçe ve PAOK maçlarında, Muslera ve Günay’ın maçı dengede veya Galatasaray’ı önde tuttuğunu unutmamak gerek. Bunlar futbolun içinde tabi ki var ancak Galatasaray defansif anlamda geçtiğimiz iki sezonun bir hayli uzağında. Kırılma anlarında rakibin bulduğu pozisyonlar bugün kaçar ama yarın bir anda 0-2 de bulabilirsin kendini. Okan Buruk’un tıpkı ilk seneki Beşiktaş & Başakşehir sekansına benzettiğim, Fenerbahçe & PAOK sekansını müthiş geçtiği doğrudur.  Galatasaray iki maçı da hak etti ama birçok da uyarı verdi diye düşünüyorum. Eğer bunlar doğru okunursa, Galatasaray’ın hem ligde hem de Avrupa’da Mart-Nisan aylarında birden fazla hedefi olması muhtemel. 

Haberin Devamı

Hafta içi Dostluğu…

Ali Koç’un dünkü açıklamalarını okurken acaba bir rüyada mıyım diye düşünmeden edemedim. Uzun zaman sonra Avrupa için tüm takımlara isim vererek teşekkür etmesi önemliydi. Hafta sonu rekabetlerimizi düzgün ve marka kimliğini arttırıcı şekilde yaşamıyoruz kabul, bari hafta içi bunu becerebilelim. Bugün Fenerbahçe, Beşiktaş, haftaya da Başakşehir için Avrupa sezonu açılıyor. Her galibiyet, her puan çok önemli. Umarım 4 takımımız bir üst tura adını yazdırır. Hem ülke puanı sıralamasındaki ilk 10’u perçinleştiririz, hem de belki 8.lik için bir umudumuz olur. Her takımımızın başkan ve teknik direktöründen benzer açıklamalar bekliyoruz, istiyoruz. 

YORUM YAZ