Balkabağı mucizesi
Vitamin, mineral ve antioksidan deposu balkabağını nedense hep tatlı şeklinde tüketiriz. Oysa çorbalarınızda, mezelerinizde, salatalarınızda kullanabileceğiniz bir besin. Bugün size üç farklı tarif hazırladım.
Haberin Devamı ›
Balkabağının faydaları:
Tok tutar
Lif içeriği yüksek olduğu için uzun süre tokluk hissi sağlar. Dolayısıyla kilo vermeye yardımcıdır.
■ Sindirim sistemi problemi yaşayanlarda yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önler.
■ Nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, beta karoten, A, B ve C vitamini içeriğiyle tam bir besin deposudur.
■ Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir içerir.
■ Hem göz hem de beyin sağlığı için mükemmel bir besindir. Şeker içermesine rağmen kalorisi çok yüksek değil.
Balkabaklı humus
Malzemeler (4 kişilik)
■ Yarım kilo balkabağı
■ 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı (balkabağını fırınlarken kullanılacak)
■ 4 çorba kaşığı zeytinyağı (humusa katmak için)
■ 1.5 bardak haşlanmış nohut
■ 1 limon suyu
■ 4 çorba kaşığı zeytinyağı
■ 2 çorba kaşığı tahin
■ 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Haberin Devamı ›
Balkabağını küp küp doğrayarak bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. 180 derece fırında çatalla ezecek kıvama gelene kadar pişirin. Pişen balkabağı ve haşlanmış nohutları mutfak robotunda püre haline getirin. Limon, zeytinyağı ve tahin ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
Balkabaklı puding
Malzemeler (4 kişilik)
■ 1 bardak suda haşlanmış balkabağı
■ 8 çorba kaşığı süzme yoğurt
■ 8 çorba kaşığı doğal yoğurt
■ 4 tatlı kaşığı bal
■ 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yoğurt ve balı iyice karıştırıp 4 ufak bardağa eşit paylaştırın. Yoğurdun üzerine tarçın ilave edilmiş balkabağı püresini eşit şekilde paylaştırın. Pudinginizi kakao ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Balkabağı çorbası
Malzemeler (4 kişilik)
■ 1 kilo balkabağı
■ 1 bardak su
■ 1 çay kaşığı tuz
■ Birer çay kaşığı zerdeçal, kimyon, pul biber, karabiber
Hazırlanışı:
Balkabağını iri doğradıktan sonra 1 su bardağı suda yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan balkabağını bir çatal yardımıyla iyice ezin. Tuz ve baharatlarla bir taşım daha kaynatın.