Ligin henüz ikinci haftası…

Abone Ol Google News

Elbette tüm maçlar sorunsuz geçmedi ama tüm zamanlara göre çok daha erken hakem tartışmaları başladı. Bu bile ligin ne kadar zorlu geçeceği ve hakem hatalarına tahammülün ne kadar az olacağının göstergesi…

Haberin Devamı

Takımlarımızı lige ne kadar hazırsa, hakemler de o kadar hazır! Çok derin analizler yapmak ve hakemler hakkında hüküm kurmak için milli maç arasına kadar sabretmek gerektiği fikrindeyim.

Çünkü hakemler, TFF genel kurulunun gecikmesi nedeniyle otorite boşluğundan lige sağlıklı hazırlanamadılar. Yeni MHK göreve geldiğinde de lige hazırlık için yeterli zaman kalmamıştı. 

Haftanın Hakemi             : Emre Kargın

Haftanın Hayal Kırıklığı   : Turgut Doman

TÜMOSAN Konyaspor-Galatasaray: Direnç Tonusluoğlu

Maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu maç boyu bir türlü karar standardını tutturamadı. Faul çaldı, faul yoktu; devam ettirdi, faul vardı.

79’da Galatasaray’ın Icardi ile kazandığı golden önce Aleksic faul beklentisiyle yerde kalmış, hakem pozisyonu devam ettirmişti. VAR devreye girdi ve gol, faul gerekçesiyle iptal edildi. 

Haberin Devamı

Oysaki pozisyon hakem yorumuna muhtaç bir pozisyondu ve hakem taktirini devamdan yana kullanmıştı. Yüzde yüz faul denilebilecek bir pozisyon değil, sana göre/bana göre pozisyondu. VAR’ın bu pozisyona karışması ve golün iptali gereksizdi. Bana göre pozisyon da faul da yoktu.

Bellona Kayserispor-Net Global Sivasspor: Turgut Doman

Doğru düdük sayısı az, kart hatalarıyla dolu bir maç yönetti.

32’de Bourabia, Sivaslı Manaj’a dirseğiyle sınırları zorlayan bir faul yaptı. Kırmızı kartın daha doğru olacağı, yoruma göre sarı kartın tartışmasız olduğu bu faulü hakem görmedi ve maçı devam ettirdi.

21’den sarı kartı olan Cardoso, ilk yarı bitmek üzere iken Pritchard’ın ayağına kontrolsüz şekilde bastı. Cardoso’nun ikinci sarı kartla ihracı gerekirdi ancak Doman bu kartı atladı.

73’de Uğur Çiftçi’nin gördüğü ikinci sarı kart ve dolayısıyla kırmızı kart hatalıydı.

Bana göre Çiftçi’nin ilk sarı kartı da hatalıydı.

Maçın uzatmalarında Kayserispor’un beraberlik golünün ofsayt gerekçesiyle iptaline de katılmıyorum. Görüntülere göre golü atan oyuncu ofsayt pozisyonunda değildi.

Adana Demirspor-Çaykur Rizespor: Cihan Aydın

İkinci haftada ikinci maçını alan Cihan Aydın yine başarılı bir maç tamamladı. 2 sarı kart hatası dışında eleştirebileceğim bir kararı olmadı. Maçın son dakikalarında Rizespor lehine çaldığı penaltı doğruydu.

Göztepe-Fenerbahçe: Kadir Sağlam

Kadir Sağlam açısından zor bir maç oldu. Kritik kararlarında genelde doğruları buldu. faul ve kart hatalarda standardı vasatın altındaydı.

18’de yardımcı hakem En Nesyri’ye ofsayt bayrağı kaldırdı. Devamında En Nesyri şut atacakken rakibinin itmesiyle yerde kaldı. Hakem ofsayt düdüğü çaldı ama pozisyonda ofsayt yoktu. Fenerbahçe lehine penaltı kararı gerekirdi.

30’da Göztepe’nin golü VAR müdahalesiyle iptal edildi. VAR bence yerinde bir müdahalede bulundu. Kubilay pozisyonda, önce İsmail’in ayağının ucuna basıyor, sonra da ayaklarına takılarak dengesini bozarak düşürüyor.

45’de Fenerbahçe lehine çalınan penaltıda hakem yanılmadı, doğru karar verdi.

Haberin Devamı

70’de Maximin’in Koray’a kayarak hamlesi sınırları zorluyordu. Fenerbahçeli oyuncunun temas anında ayağını dizden büküyor olması güç trans

RAMS Başakşehir-Corendon Alanyaspor: Arda Kardeşler

Haftanın başarılı isimlerindendir bence 1-2 sarı kart hatası dışında hatası yoktu. 45+2’de Hadergjonaj’ın şutunda Opoku’nun eline gelen topta verdiği penaltı kararı doğruydu.

Gaziantep FK-Samsunspor: Emre Kargın

Maç süresince onu zora sokacak bir pozisyonla karşılaşmadı. Rahat bir maç oldu. Bir-iki sarı kart hatası ve bazı faul hataları dışında sorunsuz bir maç tamamladı.

Beşiktaş-Antalyaspor: Mehmet Türkmen

Süper Lig kariyerindeki beşinci maçını yöneten Mehmet Türkmen’in epeyce bir tecrübeye ihtiyacı var. Fizik performans olarak sahaya yakışıyor. Rahat tavırları dikkat çekiyor. Fakat faul ve kart standardını daha iyi seviyeye çıkarması gerekir.

Faul ve kart hataları olan Türkmen, iki kez kritik karar vermek zorunda kaldı. İkisinde de bence hatalı karar verdi.

Beşiktaş’ın golünü faul gerekçesiyle iptali bence hatalıydı. Colley’in eli rakibinin sırtındaydı ama bence rakibini bozacak bir itmesi yoktu. Gol kararı vermesi daha doğru olurdu.

Giray’ın Rafa Silva’ya acımasız ve gaddarca faulünün karşılığı kırmızı karttı. Bu kararı hakemin sahada vermesini beklerdim ancak hakem pozisyonu hatalı değerlendirdi. Yerinde bir VAR müdahalesi büyük hatanın önüne geçti.

Atakaş Hatayspor-Kasımpaşa: Oğuzhan Çakır

Maçın gidişâtına etki edecek kritik hatalı kararları olmasa da faul ve kart hatalarıyla dolu bir maç yönetti. Maçta 3 kez sarı kartına başvurdu ancak en az 4 kez daha sarı kart göstereceği pozisyonu faul düdüğü bile çalmadan geçti.

Haberin Devamı

Oyun kontrolü anlamında da sıkıntılar yaşadı. Çok fazla kendini geliştirmeye ihtiyacı var.

Maçın solarında Kasımpaşa’nın attığı beraberlik golünde faul tartışmaları gereksizdi. Gol kararı doğruydu.

İkas Eyüpspor-Sipay Bodrum FK: Halil Umut Meler

Halil Umut Meler’in, tecrübesinin de yardımıyla rahat yönettiği bir maç oldu. Kartlarını yerinde kullandı. Cılız penaltı beklentilerinde devam kararları doğruydu. Hatasıza yakın bir maç tamamladı.

YORUM YAZ