En makul atama

Günün koşullarında, bu maça aday olan hakemler arasında Cihan Aydın ataması bence en makul atama. Diğer aday isimlere göre; faul değerlendirmeleri, kart uygulamaları ve atletik performans olarak Cihan Aydın hayli önde bir hakem. Elbette onun da hataları ve çok sayıda eksik yönleri var ama bu yorumu onu diğer meslektaşlarıyla kıyaslayarak yapıyorum. Mevcut kadro içerisindeki yerinden bahsediyorum.
Haberin Devamı ›
Maç sosyal medyada başlıyor
Maalesef ülkemizde farklı bir futbol iklimi hakim. Hakemin ismi açıklandığı an, önce sosyal medyada maç başlıyor. Hakemin daha önce bu takımların maçlarında yaptığı hatalar gündeme geliyor. Sonra özel yaşamıyla ilgili konular tek tek tartışılıyor. Hakem, sosyal medya linci sonrası sahaya çıkıyor. Tahmin ediyorum Cihan Aydın da bu lincin ardından sahaya çıkacak ve hayli yıpranmış olacak.
Derbi atmosferi farklı
Umarım kendini bu tartışmaların dışında tutabilir ve başarılı bir maç yönetir. Söylediğim gibi hakemlik özellikleri ön planda olan bir hakem. İyi yönettiği maçlar, başarısız maçlarından çok daha fazla. Fakat derbi atmosferi elbette farklı. Derbiye özel taktiğini nasıl planlar bilemiyorum ama önceliği maç kontrolü olmalı. Böylesi maçlarda maç kontrolünü sağlamak yolun yarısını geçmektir.
Haberin Devamı ›
Geçer not almışlardı
Kupanın diğer maçlarına atanan hakemler ise hafta sonu maçlarında görev yapan isimlerden seçilmiş. Bu üç isim de hafta sonu maçlarında bana göre geçer not almışlardı.