Toparlanma maçı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, lige Kadıköy’de 1-0’lık Adana Demir galibiyetiyle başladı. Aslında rakibin de durumu göz önüne alındığında, daha görkemli bir futbol ve skor bekleniyordu. Yine de Lille rövanşı öncesi hata yapmamak da önemliydi. Ancak perşembe günü Sarı-Lacivertliler için hiç istenmeyecek bir senaryo yaşandı. Lille gibi bir rakiple 120 dakika mücadele etmek, 118. dakikada gol yemek ve 120. dakikada direğe takılarak elenmek... Futbolcular için hem fiziksel hem de mental anlamda ciddi bir darbe oldu.

Haberin Devamı

Kadro değişecektir

Kanarya, böylesi bir karşılaşmadan sonra ligde en çıkılmak istenmeyecek deplasmanlardan birine, Göztepe’ye konuk olacak. Mourinho’yu zor tercihler bekliyor. Lille maçında sakatlığı nedeniyle oynamayan Ferdi ile bireysel çalışmalara yeni başlayan Fred’in kafilede olması en önemli gelişmeler. Cezalı Mert Hakan’ın yokluğunda Szymnaski’nin Adana Demir maçındaki gibi orta sahanın merkezine geçmesi olası. Ancak bu tercih, 3’lü savunma oynayan ve orta sahayı kalabalık tutan İzmir temsilcisi karşısında Fenerbahçe’yi zorlayabilir. İrfan Can Kahveci, Osayi-Sameul ve En-Nesyri’nin 11’de görev yapmaları olası.

Haberin Devamı

Topu rakibe bıraktılar

Göztepe ilk hafta Antalyaspor deplasmanından golsüz beraberlikle döndü. Sarı-Kırmızılılar, topu rakibe bırakıp mümkün olduğunca hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmeye çalıştı ve daha çok net fırsat yakaladı. Kendi evlerinde daha atak oynamaları beklenebilir ama bu kez de rakip Fenerbahçe. İki takım için de galip gelmek önemli. Sarı-Lacivertliler için Lille karşılaşması sonrası toparlanmak adına zorlu bir sınav olacak.

YORUM YAZ