Eksik ama moralliler

Abone Ol Google News

Manchester United, adını futbol tarihine altın harflerle yazıdan Sir Alex Ferguson’un emekliliğinden beri eski günlerinden çok uzak. Milyarlarca Pound harcamalarına rağmen bir türlü beklenen başarı gelmedi. Ferguson sonrasının en iyi dönemini, Avrupa Ligi’ni kazandıkları ve Premier Lig’i ikinci bitirdikleri Jose Mourinho ile yaşamışlardı. Kırmızı Şeytanlar, bu sezon ligde tarihinin en kötü başlangıcını yaptı. İlk 7 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldılar. Sadece 5 gol attılar ki zaten tarihi başarısızlığın en büyük nedeni de hücumdaki sıkıntılar oldu.

Haberin Devamı

Daha farklı kazanabilirdi

İngiliz devi için hafta sonundaki Brentford mücadelesi son derece kritikti. Alıncak kötü bir sonucun, menajer Erik ten Hag için yolun sonu olacağı yorumları vardı. De Ligt’in sakatlık nedeniyle kenara geldiği anlarda, ilk yarının son dakikalarında kornerden yedikleri golle şok yaşadılar. Ancak Manchester United, bu mücadelede, bu sezon ofansif anlamda en akıcı performanslarından birini sergiliyordu. 47’de Garnacho ve 62’de Hojlund’un golleriyle kazanmayı bildiler. Farkı daha da artırma şanları da yakaladılar.

Haberin Devamı

Dirençli orta saha

Ten Hag için Fenerbahçe maçı öncesi en büyük sıkıntı eksikler. Kadroda alternatifi bulunmayan belki de tek isim olan kaptan Bruno Fernandes’in cezası nedeniyle bu akşam oynamayacak olması en büyük avantajımız. Onun yokluğunda zaten sıkıntılı olan hücum gücü önemli bir darbe alacak. Ten Hag, muhtemelen Eriksen’i forvet arkasına çekip, Casemiro ve Ugarte ile dirençli bir orta saha merkezi kuracak. United’da Maguire, Evans, Yoro, Malacia, Shaw, Mainoo ve Mount da sakat oldukları için İstanbul’a getirilmedi. Aslında Fenerbahçe, Manchester United ile oynayabilecek en iyi dönemde oynuyor. Öte yandan Oosterwolde’nin yokluğu da muhtemelen en çok bu karşılaşmada hissedilecek.

Maximin en önemli silah

Kırmızı Şeytanlar’ın kanat oyuncuları Garnacho, Rashford ve Diallo’nun ortak özelliği, son derece atlet ve rahat adam geçmeleri. Beklenti, sağ bekte Samuel’in solda ise Mert Müldür’ün oynaması. Ancak Samuel’in maç eksiği ve Mert’in dibe vuran formu bizim için endişe verici. Galatasaray, geçen sezon önde baskıyla Mancehster United’ın afallatmış, 2 maçtan 4 puan çıkarmıştı. Mourinho benzer bir oyun oynatır mı? Ligde bile temkinli oynamayı tercih eden Portekizli hocanın bu kadar hızlı rakip hücumcular karşısında geride beklemesi sürpriz olmaz. Bu sezon ligde 8 maçın 4’ünde gol yemeyen Manchester United önünde Maximin bireysel yetenekleri ve duran toplar, en önemli gol silahımız olacak gibi görünüyor.

YORUM YAZ