TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Filenin Sultanları kadrosuna alınmayan Simge Aköz ve İlkin Aydın için açıklama!

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesi A Milli Kadın Voleybol Takımımız hakkında açıklamalarda bulundu. Simge Aköz ile İlkin Aydın'ın neden Filenin Sultanları kadrosuna alınmadığını açıklayan, oynanması yüksek ihtimal olan hazırlık maçı hakkında konuştu.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Filenin Sultanları kadrosuna alınmayan Simge Aköz ve İlkin Aydın için açıklama!

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Habertürk'te açıklamalarda bulundu. Olimpiyat kafilesinin ayın 21'inde Paris'e gideceğini söyleyen Üstündağ, bir hazırlık maçı planlandığını da belirtti.

Haberin Devamı

'TEK LİBERO ZORUNLULUĞU VAR'

Olimpiyat kadrosuna alınmaması büyük tepki çeken Simge Aköz hakkında konuşan Üstündağ şu ifadeleri kullandı:

"Milletler Liginde kadrolar 14 kişi oluyor ve 2 libero oynatabiliyorsunuz. Ama olimpiyatlarda 2 libero yok, tek libero ile gitmek durumundasınız.

Tek libero ile gidince de koç, staff tercihini Gizem Örge'den yana kullandı. Simge de çok büyük emekler vermiş, çok büyük başarılara imza atmış bir isim.

Simge'nin kendisinin de bir açıklaması var. Sürekli hala takımın yanında ve takımla birlikte olduğunu, takım için en büyük destekçi olduğunu belirtiyor. Bu da takım olgusu için oldukça mutluluk verici bir olay."

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağdan Filenin Sultanları kadrosuna alınmayan Simge Aköz ve İlkin Aydın için açıklama

'İLKİN'İN DURUMU SIKINTILI'

Bir süredir yaşadığı sakatlık nedeniyle tedavi gören ve Filenin Sultanları kadrosuna alınmayan bir diğer isim olan İlkin Aydın hakkında Üstündağ şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Full antrenmanlara başladılar. İlkin'in durumu biraz daha sıkıntılı gözüküyor. Ama ayın 26'sına kadar da kadroda bir değişiklik söz konusu olacağı için 14 kişi ile Paris'e kafile gidecek. "

YORUM YAZ