Tijana Boskovic'ten maaş itirafı: 'Ben Türkiye'deyim ve...'

Sırbistan Milli Takımı ile 2024 Paris Olimpiyatları için gün sayan Eczacıbaşı'nın dünyaca ünlü pasör çaprazı Tijana Boskovic, ülkesi basınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başarılı sporcunun maaş itirafı dikkat çekti.

Tijana Boskovic'ten maaş itirafı: 'Ben Türkiye'deyim ve...'

Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı forması giyen Tijana Boskovic, takımıyla sözleşmesini yenilemişti. Şimdilerde Sırp Milli Takımı'yla gözünü 2024 Paris Olimpiyatları'na çeviren Boskovic, ülke basınına röportaj verdi.

Haberin Devamı

Kadın voleybolunun erkek voleybolundan daha yüksek maaşlar alması konusunda konuşan Sırp voleybolcu şu ifadeleri kullandı:

"Bence kadın voleybolu Dünya'da daha popüler. Özellikle son 10 yılda milli takımla birlikte Avrupa ve Dünya voleybolunun sahnesinden yer aldığımız için çok mutluyum. Kadın sporunun erkeklerin gölgesinde kaldığına dair bir izlenimim var, Futbol ve basketbolda erkekler çok daha popüler. Ancak bana öyle geliyor ki kadın voleybolcular erkeklerden çok daha fazla maaş alıyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Belki yanılıyorumdur çünkü ben Türkiye'deyim ve kadın ligi erkeklerden çok daha iyi. "

"SPORA YETENEKLİYİZ"
Tıpkı kendisi gibi Sırp olan tenisçi Novak Djokovic ve basketbolcu Nikola Jokic hakkında konuşan Boskovic "Yani 7 milyonluk bir ülkeden birçok başka branşta birçok başarılı sporcu ve takım var. Gerçekçi gelmiyor ama evet doğru. Bence basitçe spora karşı yetenekliyiz. Kazanma mentalitesine sahip olduğumuzu, inatçılığımızın her zaman işimize yaradığını, bir şeyler yapabileceğimizi ve diğerlerinden aşağı olmadığımızı göstermek istediğimizi spor yoluyla en iyisini ortaya koyduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Haberin Devamı


Başarılı sporcu altından başka bir madalyadan memnun kalmayacağının altını çizerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM YAZ