Hakan Çalhanoğlu'ndan 2 penaltı 1 gol: Hakem ilkini iptal etti, ikincisinde sahne aldı!

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında deplasmanda İzlanda ile karşılaşıyor. Hakan Çalhanoğlu, ikinci yarıdaki baskımızın ardından yakaladığımız penaltıda topun başına geçti ve golü attı. Ancak, hakem golü iptal etti. Ardından bir penaltı daha kazandık ve Hakan bu sefer topu ağlarla buluşturdu. Millilerimiz, İzlanda deplasmanında 4-2 kazanarak tarihinde ilk kez İzlanda'yı kendi evinde yendi. İşte detaylar...

Türkiye, İzlanda karşısında 54. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun penaltı golüyle skoru 1-1 yaptı. Ancak daha sonra penaltıyı endirekt serbest vuruş vererek iptal etti. Hakan, ikinci penaltı atışında ise sahneye çıktı ve A Milli Takımımızı 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve A Milli Takımımız, İzlanda'yı 4-2 yenerek tarihinde ilk kez bu deplasmandan galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Hakem saymadı! 

Hakem Damian Sylwestrzak, Hakan Çalhanoğlu'nun penaltı pozisyonunda topa iki kere temas ettiği için golü geçerli saymadı. 

Hakem Sylwestrzak, penaltı golünü iptal etti ve İzlanda lehine endirekt serbest vuruş verdi. İzlandalılar, oyuna endirekt serbest vuruşla yeniden başladı.

Hakan Çalhanoğlundan 2 penaltı 1 gol: Hakem ilkini iptal etti, ikincisinde sahne aldı

Ardından kazandığımız ikinci penaltıda da Hakan Çalhanoğlu topun başına geçti. Kaleciyi ayrı, topu ayrı köşeye gönden Hakan, skoru 2-1'e getirdi. 

Grup lideri!

A Milli Takımımız, İzlanda'yı 4-2 yenerek tarihinde ilk kez bu deplasmanda 3 puanı cebine koydu ve UEFA Uluslar Ligi B Grubu'nda 10 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü. 

Hakan Çalhanoğlu, maçın ardından şu açıklamaları yaptı: 

"Bugün gerçekten çok iyi performans gösterdik. 90 dakika rakibi oynatmamaya çalıştık. Aklım hala penaltıda, kaydığım için üzgünüm. Büyük konuşmak istemiyorum ama kaçırma ihtimalim yok o yüzden ikinci penaltıda da sorumluluğu almak istedim."

Haberin Devamı

Zordu bizim için, zor şartlarda güzel bir performans sergiledik. Herkes çok iyiydi. Sonuna kadar mücadele ettik. Karakterimizi sahaya yansıttık. Bu en önemlisiydi. Kazanacağımızdan emindim. Oyunun başlangıcında belliydi, çok istedik, bir ilki yapmak istedik. Bizim için güzel oldu. Geri dönüşümüz güzel olacak. En önemlisi de bu.

"Penaltılarda hızımı ayarlarım. Orada kaydım. İkincide de biraz daha kaleciye bakarak vurdum, kayıyor ama dediğim gibi ikinci penaltıyı atınca çok mutlu oldum."

YORUM YAZ