Trabzonspor'da Abdullah Avcı'ya eleştiri: Olmuyor hocam, yine olmuyor...

UEFA Konferans Ligi'nde müadele eden temsilcimiz Trabzonspor, 0-0 berabere biten maçın rövanşında St. Gallen ile karşı karşıya geldi. 1-1 tamamlanan normal süre ve uzatmaların ardından penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda bordo-mavililer Avrupa'ya veda etti. Fanatik yazarları Trabzonspor'un vedasını analiz etti. İşte detaylar...

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'ya eleştiri: Olmuyor hocam, yine olmuyor...

Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Trabzonspor, 0-0 berabere kaldığı mücadelenin rövanşında St. Gallen'i konuk etti. 31. dakikada 1-0 geriye düşen bordo-mavililer 52. dakikada Enis Destan'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca uzatmalara geçildi.

Haberin Devamı

Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca penaltı atışları sonucunda kazanan St. Gallen oldu. Bordo-mavilililerin Avrupa'ya vedasını Fanatik yazarları değerlendirdi.

OLCAY ÇAKIR | SONUÇ YİNE SIFIR

Trabzonspor’da bazı şeyler daha sezon başlamadan öyle hızlı bir şekilde tüketildi ki, tek maç üzerinden değerlendirme yapmak da hayli güçleşti. Ne desek boş şu gün. Başlı başına bir süreç aslında Avrupa mecrası. UEFA Avrupa ligi gibi bir mecrada olabilmek bile mümkünken, Konferans Ligi için bu kadar efor sarf etmek bile eleştiri konusu aslında. Kadro maliyetleri (Kime göre neye göre) büyük olunca, hele de rakiplerden büyük olunca, beklenti de ona göre artmış oldu. Bu tip maçların hikayesine geçen yıldan başlamak bile mümkünken, biz maça yine kendi içinde değerlendirmelerle başlayarak devam edelim. Kimse üzülmesin, kimse kırılmasın, kimse tavır almasın, taraftarlar üzülmüş ne gam! İlk maçın umut veren dakikalarının bir benzeri yaşanır diye düşünüyorduk açıkçası. Hoca da öyle düşünmüş olacak ki kadroda değişiklik yapmadı. Kazanan kadro muamelesi gördü ilk maçın kadrosu. Doğru uygulama gibi gözükse de; pratikte karşılık bulmadı bu tercih. Saha seyirci avantajıyla bütünleşmedi. Gol beklentisi düşük, rakip ceza sahası içinde yine yoklar oynandı. Mendy ilk maç iyiyse, rakibin onu hedef alması hesap edilemedi.

Haberin Devamı

Herkes kırılsa ne fayda!

Trabzonspor kalesinde golü gördü, reaksiyon dahi veremedi. Oyunda gelişim, anlar, geçişler, inişler, çıkışlar... Sonuç kocaman bir sıfır oldu yine. İkinci yarı değişiklikler ve tepki golü getirirken normal ve uzatma dakikalarında galibiyet golü gelmedi. Dediğim gibi kredi tükenince işleri terse çevirmek zordur. Abdullah Avcı için de zor dakikalar oldu. Tüm hamlelerini yaptı ve iş penaltılara kaldı. Trabzonspor kaybetti. Avrupa’da olmak gerekiyordu. Bu taraftara Avrupa maçları işletmeniz gerekiyordu. Rakipleri Avrupa maçları oynarken Trabzonsporlular evlerinde rakiplerinin maçlarını izleyecek şimdi. Perşembelerin gelişidir bu. Birkaç yazı öncesi gibi. Tekrar tekrar yazdığım yazılar gibi. Olmuyor hocam. Yine olmuyor. Hadi herkes birbirine küssün, kırılsın şimdi. Ne fayda!

Haberin Devamı

SAFA CAN KONUKSEVER | TEK DEVRE YETMEZ

İlk yarıdaki oyunu anlatmak için Trabzonspor’un gol beklentisine (0.14) bakmak yeter! Ne bir organizasyon, ne bir iştah görebildik bu bölümde. Gol yedikten sonra dahi reaksiyon göstermeyen, topa sahip olamayan, rakibini de kesinlikle ısırmayan Bordo-Mavililer ikinci devreye çok başka başladı. Elbette Enis Destan’ın kornerden gelen topta attığı golün etkisi bunda büyüktü. 1-1’i bulunca momentumu da yakalayan Trabzonspor, rakip kaleye çok daha bilinçli ve ısrarlı gitmeyi başardı. Özellikle Pedro-Cihan ikilisinin atletizm noktasında sağladığı katkıyı es geçmemek gerek. İki dinamik isim enerjiyi yükseltti fakat özellikle 65-70’e kadar oynanan doğru oyun 2. golü getirmeyince fiziksel dalgalanmalar baş gösterdi.

Trabzonsporda Abdullah Avcıya eleştiri: Olmuyor hocam, yine olmuyor...

Risk pahalıya patladı

Maçın ikinci devresinde biraz sertlik biraz atletizm, çoğu defoyu kapatmaya yetmişti Trabzonspor’da. Ancak uzatma bölümünde atmaktan ziyade yememeyi önceleyen bir görüntü vardı takımda. Trezeguet’nin direkten dönen frikiği dışında çok ciddi bir tehlike yaratamadı Bordo-Mavililer. Penaltılara işi bırakmak riskti. Ve bu risk pahalıya patladı. Trabzonspor, tarihinin en pahalı kadrolarından biriyle Avrupa’ya kalamadı, üstelik de St. Gallen gibi sıradan bir rakibe karşı!

Haberin Devamı

TUNÇ KAYACI | ATTIKLARI GOL BİLE YETERLİYDİ

Trabzon’da öyle bir ilk yarı oynandı ki soyunma odasına 1-0 yenik gittiğimiz için mutlu olduk! St Gallen Avrupa’nın vasat kadrolarından birine sahip ama bizden daha iyiler. Nedeni bir oyun planları var, koordinasyon olarak hazırlar, birlikte oynama alışkanlıkları yani bir olur ezberleri var ve bunu sahada çok iyi uyguluyorlar. Dün gece ilk yarıdak İsviçre’deki maçın bütününde buldukları pozisyonun iki katını buldular. Sadece attıkları gol bile bizim savunma zaafımızı anlatıyordu. Açıkçası oyunun en azından bir tarafını iyi oynasak iyimser olabilirim. Ne hücumda ne de savunmada olmayınca ister istemez karamsarlık ağır basıyor. İkinci yarıya Avcı Cihan Çanak ve Malherio hamlesiyle başladı. Özellikle orta alanda Cihan’ın farkı hemen etkisini gösterdi genç yıldızın nefis şutunu kaleci kornere çeldi ve akabinde Enis’in nefis kafa golüyle 1-1’i ve de coşkuyu yakaladık. Trabzonspor adına dün gece şunu net gördük iyi bir tandem ve önlerinde Mendy ile Okay ikilisi vazgeçilmez isimler oldu.

Haberin Devamı

Zenginlik yaratılamadı

Gördüğüm zaaf top rakipteyken özellikle kanatlardan rakibe çok geçiş vermemizdi. İkinci yarıdaki pozitif oyuna bakınca ilk yarıdaki negatif futbol bizim için bir kayıptı. Draguş ve Trezeguet ile tur için tüm ofansif hamleleri yapan Abdullah Avcı yine de rakip ceza alanında istediğimiz pozisyon zenginliğini yaratamadı son bölümde. Uzatmalara kalan karşılaşmanın kaderini penaltılar belirledi.

YORUM YAZ