Trabzonspor'da St.Gallen depremi! Maç sonu istifa tezahüratı

Bordo-Mavililer, 0-0’ın rövanşında St. Gallen ile Papara Park’ta normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltılara kaldı. Beyaz noktadan 4’te 4 yapan Trabzon’da Savic’in son atışı kaçırması sonrası İsviçre ekibi 5. vuruşu gole çevirdi ve Fırtına veda etti. Kendi tarihinin en pahalı kadrolarından biriyle Konferans Ligi’ne kalamayan Trabzonspor’da maç sonrası tribünlerin yoğun tepkisi vardı

Trabzonspor'da St.Gallen depremi! Maç sonu istifa tezahüratı

Rapid Wien mağlubiyetleri sonrası UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden Trabzonspor, Konferans Ligi Play-Off turunu da geçemedi. İlk maçta İsviçre’de St. Gallen ile 0-0 berabere kalan ancak galibiyet yakın taraf olan Fırtına, bu kez 30 bin taraftarının önünde rövanşa çıktı. Ancak ilk yarıda beklentilerin çok uzağında bir oyun vardı. İlk 45 dakikayı 1-0 geriden kapatan Bordo-Mavililer, ikinci devrenin henüz başında Enis Destan’ın kafa golüyle beraberliği yakaladı ancak devamı gelmedi. Abdullah Avcı’nın yaptığı hamlelere rağmen oyun üstünlüğünü bir türlü eline alamayan Karadeniz ekibi, maçı uzatmalara götürdü.

Haberin Devamı

Trabzonsporda St.Gallen depremi Maç sonu istifa tezahüratı

İstifa tezahüratları...

İlk uzatma bölümünde her iki takım da fazlasıyla temkinli oynarken, 110. dakikada Trezeguet’nin direkten dönen frikiği kırılma anıydı. 15’er dakikadan iki uzatma bölümü de 1-1’le tamamlanınca seri penaltılara geçildi. İlk 4 atışta Trabzonspor da St. Gallen de fire vermezken, 5. atışı Savic direğe nişanlandı. Ambrosius ise hata yapmadı ve St. Gallen adını Konferans Ligi’ne yazdırdı. Trabzonspor, tarihinin en pahalı kadrolarından biriyle bu sezon Avrupa’da mücadele edemeyecek. Maç sonunda tribünlerin yoğun tepkisi dikkat çekerken, teknik direktör Abdullah Avcı’ya istifa tezahüratları yapıldı.

Trabzonsporda St.Gallen depremi Maç sonu istifa tezahüratı

Stefan Savic’in büyük üzüntüsü

120 dakika boyunca savunmada iyi bir performans sergileyen ve kritik müdahalelerde bulunan Stefan Savic, penaltı atışlarında ise 5. vuruşu yapmak için topun başına geçti. Tecrübeli oyuncu, beyaz noktadan yaptığı vuruşta üst direğe takıldı. St. Gallen’in 5. penaltıyı atması sonrası Trabzonspor Avrupa arenasına veda etti. Savic, kaçan penaltı sonrası büyük üzüntü yaşarken, takım arkadaşları Karadağlı futbolcuyu teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Pedro ve Cihan fark yarattı

Abdullah Avcı’nın ikinci yarıda oyuna soktuğu Pedro Malheiro ile Cihan Çanak, etkisiz oyunun tamamen değişmesini sağladı. İki genç isim takıma büyük hareketlilik getirirken, Pedro sağ tarafı adeta koridora çevirdi. Cihan da rakip savunmayı bir hayli zorladı. Günün bir diğer etkili ismi Orsic ise 2 kez gole yaklaşmasına rağmen ilk maçta olduğu gibi kaleci Lawrence’ı geçemedi.

Trabzonsporda St.Gallen depremi Maç sonu istifa tezahüratı

YORUM YAZ