Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır

Süper Lig'in erteleme maçında Trabzonspor evinde Kayserispor'u konuk etti. Statü gereği yeni transferlerin bazılarını oynayatamayan Fırtına, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden bir puanla ayrılmayı başardı. Karşılaşmayı Fanatik yazarları sizler için değerlendirdi. İşte detaylar...

Süper Lig'in erteleme maçında Trabzonspor ile Kayserispor, Papara Park'ta karşı karşıya geldi. Mücadeleye konuk ekip hızlı başladı. 10. dakikada Attamah ile penaltı kaçıran sarı - kırmızılılar, 12. dakiakda Hasan Ali'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Trabzonspor, 63. dakikada Boa Morte'nin golüyle 2-0 geriye düştü. 87. dakikada Gökhan Sazdağı ikinci sarı karttan kırmızı kart görürken, bordo-mavililer maçın son bölümünde daha etkili bir oyun ortaya koydu. 89. dakikada Umut Bozok ile farkı bire indiren Trabzonspor, 90+8. dakikada Denswil'in golüyle beraberliği yakaladı: 2-2. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

NE KAZANIYOR NE KAYBEDİYOR

Bu sezon Süper Lig'de dört maça çıkan Trabzonspor bu maçların tamamında berabere kaldı. Dört maçta dört puan toplayan bordo-mavililer rakip kaleye üç gol gönderirken kalesinde de üç gol gördü. Trabzonspor ligde gelecek hafta deplasmanda Gaziantep FK'ya konuk olacak.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un 2-0 geriden gelerek bir puan aldığı mücadeleyi Fanatik yazarları sizler için değerlendirdi.

OLCAY ÇAKIR | ELDEKİ MALZEME İZİN VERMİYOR

Trabzonspor tribünlerinin efsane başkanına mükemmel vedasıyla başladı karşılaşma. Şenol Güneş’le bu ikinci maçında rakip Kayserispor’un gücü ve planları geçiş oyunu üzerine olacaktı. İlk yarıda tahmin edildiği üzere doğru kapanan, etkili çıkan ve bolca gol pozisyonu yakalayan Kayserispor izledik. Uğurcan Çakır, mükemmel sezon başlangıcına bu kez Kayserispor önünde mükemmel bir penaltı kurtarışıyla devam ederken ona eşlik edemeyen arkadaşlarının seri hataları sonucunda kalesinde golü görmüş oldu. Saviç’in sakatlığı tüm planların maç içerisinde yeniden revize edilmesine sebep oldu. Mendy’yi savunmaya çekerek geçmiş dönemin eleştiri alan tercihi ile bir kez daha yüzleşilmiş oldu. Orta saha yol geçen hanı, özellikle Eren Elmalı tarafı neredeyse tüm atakların merkezi oldu Kayserispor adına.

Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır

Her maç hazırlık

Kayserispor, takım olma becerisini transfer yasağıyla yakalamış bir takım. Trabzonspor öyle değil. Mühendisliği kötü yapılmış bir kadro planlaması içinde radikal işler yapacak, alışkanlıkları farklı olan oyunculara, önde oynamayı anlatmak zaman alacak Şenol Güneş açısından. Hocanın işi zor. Dünkü Trabzonspor halı sahada eski meziyetlerini sergilemeye çalışan ama bedeni buna izin vermeyen oyuncu arkadaşları hatırlattı. Hoca istiyor ama elindeki malzeme buna izin vermiyor. Devre arasına kadar her maç hazırlık maçı olacak bir sonrakine. Öyle gözüküyor.

Haberin Devamı

TUNÇ KAYACI | NWAKAEME FARKI

Trabzon’da dün gece yağmurlu ve ıslak zeminde ilginç ve sürpriz bir ilk yarı izledik. Usta ile çırak karşı karşıya gelirken biraz boynuzun kulağı geçtiği bir oyun vardı bu yarıda. Kayserispor girdiği net pozisyonları değerlendirse belki de 45 dakikada 3 puanı garantilerdi. Önce penaltı bulan konuk ekip Uğurcan‘ı geçemedi ama hemen ardından Hasan Ali ile gelen Kayserispor golü Trabzonspor savunmasındaki zaafı da ortaya koydu. Kalesinde golü görürken Saviç’in de sakatlanıp çıkması tuzu biberiydi Trabzonspor adına. Bordo-Mavili ekipten bir reaksiyon beklerken, Kayserispor’un özellikle sağ kanattan kontrataklarını izledik ve rakip kalede golle burun buruna gelmelerine rağmen sonuçlandıramadılar. Bence asıl zaafiyet ev sahibi adına orta alandan kaynaklandı. 4-1-4-1 oynayan Kayserispor atletik forvetlerine bu alandan yapılan servisleri bizim gibi izlediler. Sonuçta Trabzonspor’un bu oyunla soyunma odasına 1-0 yenik girmesi şanstı...

Haberin Devamı

Üst üste hamleler

Şenol Güneş saha kenarında tehlikenin farkındaydı, çırpındı ama oyunsal anlamda çözüm üretemedi. Dolayısıyla çözüm yeni hamlelerle olacaktı. Burada da Nwakaeme ve genç Poyraz’la ikinci yarıya başladı. Bu değişiklikler ilk başta hareket getirmedi. Hatta Kayserispor boş alanı kullanıp 2’yi de buldu. 70. dakikadan sonra ise Nwakaeme, bireysel yetenekleriyle sahne aldı. Fizik olarak belki tam hazır durumda değildi ama oyun görüşü, kalitesi pek çok şeye yetti. Umut’un golü umut oldu. Uzatmalarda ise Nwakaeme’nin asistinde Denswil’le 1 puanı kurtardı Trabzonspor. Kayserispor dün 3 puanı hak etmişti ancak işin sonunu doğru getirememek, Gökhan atıldıktan sonra da bu kadar kapanmanın faturası ağır oldu.

SAFA CAN KONUKSEVER | ŞANS ESERİ...

Trabzonspor’un ilk yarı performansı için ‘facia’ bile demek az kalır! Birbirinin kopyası kendi sol tarafından üst üste pozisyonlar verdi takım. Denswil çıkıp basmaya gittiği her topta arkada telafisi olmayan boşluklar bıraktı. Kalecin maçın daha başında penaltı kurtarıyor ama 2 dakika sonra golü yiyorsun. Daha da entresan tarafı; sanki daha fazlasını yemek için uğraşıyorsun. Tamam arkadaki görüntü berbat ama önde de hiçbir şey yok. Biraz Cihan hareketli, Bardhi’nin direkten dönen topu o kadar... Orta saha zaten temposuzluktan dökülüyor. Orsic, Draguş gibi ayağına baktığın oyuncular da hayalet gibi sahada geziyor. Açıkçası tüm bunlara bakınca, böyle bir ilk 45’i sadece bir gol yiyerek kapatmak Trabzonspor’un en büyük şansıydı.

Haberin Devamı

Nwakaeme böyle istedi

İkinci yarıda Trabzonspor gol için risk aldı ve arkayı boşalttı. Kayserispor da rahat rahat ikiyi attı. Bazı sekanslarda tüm yük o kadar Mendy’ye bindi ki; geride kademeye de o girdi, topu da oyuna o soktu, rakip ceza sahasının çevresinde pas dağıtımını yapan da oydu. Ozan Tufan ise ortada yoktu! 2-0’dan sonra maç artık koptu derken Nwakaeme devreye girdi. Saha içi liderliğini tek başına üstlendi, herkesin ayağının titrediği anlarda ince işler yaptı. 89’da Umut Bozok geri dönüşün ateşini yaktı, uzatmalarda Nwakaeme’nin asistinde günün kötüsü Denswil golü attı. 2-0’dan maçı çevirmek elbette kıymetli ancak Trabzonspor’da takımın ve oyunun değişmesi için çok ciddi dokunuşlar gerekli.

Trabzonspor-Kayserispor maçı için olay sözler: Facia demek bile az kalır

YORUM YAZ