Avrupa'da Trabzonspor fırtınası! Nwakaeme coşturdu, Uğurcan şov yaptı

Slovakya’da Ruzomberok’u 2-0’lık skorla geçen Trabzonspor, Papara Park’ta da kazandı. Draguş’un tek golüyle galibiyete uzanan Bordo-Mavililer, UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turuna çıktı. Sıradaki maç, 8 Ağustos’ta yine iç sahada...

Avrupa'da Trabzonspor fırtınası! Nwakaeme coşturdu, Uğurcan şov yaptı

Fırtına, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda iki maçı da kazanarak rakibini eledi. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Trezeguet ve Cihan Çanak’ın golleriyle galibiyete uzanan Karadeniz ekibi, dün uzun bir aradan sonra taraftarının önüne çıktı. Geçtiğimiz sezon ligdeki son 4 iç saha maçını cezası nedeniyle seyircisiz oynayan Bordo-Mavili takım, Papara Park’ta Trabzonsporlular ile buluştu. Trabzonspor, karşılaşma boyunca net fırsatlar yakalamasına rağmen bitiricilik noktasında ciddi sıkıntı yaşadı. Kilidi 65. dakikada Draguş açtı. Cihan’ın hazırladığı pozisyonda Visca’nın asistinde Rumen forvet ağları sarstı.

Haberin Devamı

Play-Off öncesi son tur

Golden sonra Nwakaeme ve Enis Destan gibi hücumcuları sahaya süren Abdullah Avcı, yeni transfer Barisic’e de son 5 dakikalık bölümde şans verdi. Trabzonspor, taraftarı önündeki sezonun ilk resmi karşılaşmasında galibiyete uzanırken, 3. ön eleme turu ilk maçı önümüzdeki hafta 8 Ağustos Perşembe günü Trabzon’da. Bu mücadelenin rövanşı ise 15 Ağustos’ta. Fırtına, 3. turu da geçmesi halinde Play-Off oynayacak.

DRAGUŞ'TAN MÜTHİŞ GOL!

Abdullah Avcı: Kazanarak ilerlemek önemli

Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, 90 dakika sonrasında galibiyeti değerlendirdi. Tecrübeli teknik adam, “Taraftarımızın karşısında sezonun ilk resmi maçında kazanmak önemli. Daha farklı da olabilirdi. Bazen acele etmekten bazen son final paslarında yanlış tercihlerde bulunmaktan golü ilk yarıda bulamadık. Pozisyona girme noktasında sıkıntımız yok. Sezonun henüz başındayız ve kazanarak ilerlemek, gelişmek açısından önemli. Her geçen maç daha iyi olacağız. Hedefimiz dominant ve hızlı oynayan bir Trabzonspor. Eksiklerimiz tamamlandıkça gelişim de hızlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupada Trabzonspor fırtınası Nwakaeme coşturdu, Uğurcan şov yaptı

Draguş siftahı yaptı

Fırtına’nın yeni transferlerinden Denis Draguş, Ruzomberok karşısında galibiyeti getiren golü attı. Romanyalı yıldız, 65. dakikada Visca’nın asistinde çok şık bir vuruşla ağları havalandırdı. Trabzonspor formasıyla ilk gol sevincini Papara Park’ta yaşayan Draguş, ikinci yarının henüz başında da bir pozisyonda gole çok yaklaştı; yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı. Draguş, 72. dakikada yerini Nwakaeme’ye bıraktı.

11’de 5 yeni isim başladı

Papara Park’ta Ruzomberok karşılaşmasında Trabzonspor’un 9 yeni transferinin 5’i ilk 11’de forma giydi. Sağ bekte Pedro Malheiro siftah yaparken, orta sahada Lundstram ile Ozan Tufan oynadı. Forvette yine Draguş başlarken, 10 numara pozisyonunda ise ilk maçta çok şık bir gol atan Cihan Çanak forma giydi.

Anthony Nwakaeme taraftarı coşturdu

2 yıl aradan sonra Bordo-Mavili formayı giyen Nwakaeme’ye dün akşamki maçta taraftarların büyük ilgisi vardı. Maç öncesinde ısınma hareketleri esnasında Nijeryalı yıldızı tribüne çağıran Trabzonsporlular, Nwakaeme’nin üçlüsünde büyük coşku yaşadı. Yıldız futbolcu oyuna girerken de Papara Park’ta alkış sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

Avrupada Trabzonspor fırtınası Nwakaeme coşturdu, Uğurcan şov yaptı

Uğurcan Çakır kaldığı yerden...

Slovakya’daki maçta kaleyi bulan 9 isabetli şutun hiçbirinde gol izin vermeyen ve çok önemli kurtarışlar yapan Uğurcan Çakır, dün de yıldızlaştı. Ruzomberok’un tehlikeli geldiği bölümlerde kalesini kapatan Trabzonspor’un kaptanı, taraftarlardan büyük alkış aldı. Uğurcan sezona müthiş bir başlangıç yaptı.

YORUM YAZ