Cinsel istismar suçundan 9 yıl hapis cezası almıştı! Robinho yeryüzündeki cehennemde

Kariyerinde Avrupa futbolunun dev kulüplerinde forma giyen, bir dönemde Türkiye'de top koşturan Brezilyalı futbolcu Robinho, tecavüz suçundan yargılanmış ve 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski futbolcunun hapishane günlerine dair detaylar ortaya çıktı.

Cinsel istismar suçundan 9 yıl hapis cezası almıştı! Robinho yeryüzündeki cehennemde

Brezilyalı eski futbolcu Robinho, 2013 yılında Milan'da forma giyerken, genç bir kadına karşı toplu cinsel istismar olayına karıştığı gerekçesiyle İtalya'da dokuz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

Karar avukatları tarafından temyize götürülse de, 0cak 2022'de Roma'daki Yüksek Mahkeme, mahkumiyet kararına karşı yapılan temyiz başvurusunu reddetmişti. Robinho'nun hapishane günlerine dair detaylar ortaya çıktı. 

 'YERYÜZÜNDEKİ CEHENNEM'

Kariyeri boyuncu Santos, Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergande, Atletico Mineiro, Sivasspor ve Başakşehir formalarını giyen Robinho Brezilya'da "Yeryüzündeki Cehennem" diye adlandırılan hapishanede kalıyor.

The Sun'ın haberine göre; 600 saatlik temel elektronik kursu alan Robinho, televizyon, radyo ve diğer elektrikli ev eşyalarının nasıl tamir edileceğini öğreniyor. Mario Rosso Vale, eski oyuncunun Mart ayında hapse girdiğinden beri örnek bir mahkum olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"Robinho başını öne eğiyor ve sessizce yoluna devam ediyor... örnek bir mahkum oluyor ve diğer mahkumlarla hiçbir sorunu yok." diyen Robinho'nun avukatı, eski futbolcunun televizyon ve radyo onarımı konusunda kalifiye olmak için çok çalıştığını belirtti.

Sao Paulo yakınlarındaki Tremembe hapishanesinde günlerini geçiren Robinho, 8 metre karelik bir hücrede kalıyor. Kendini meşgul edebilmek için kötü şöhretli hapishanedeki diğer mahkûmlara ayda 500 kitap dağıtan bir okuma programını yürütmeye de gönüllü oldu.

YORUM YAZ