Tartışmalar büyüyor: İmane Khelif'in cinsiyetini gösteren doğum belgesi ortaya çıktı

Paris'te devam eden 2024 Olimpiyat Oyunları'nda tüm dünya Imane Khelif'i konuşuyor. 2023 yılında Dünya Boks Şampiyonası'ndan 'cinsiyet uygunluk testleri de dahil olmak üzere' çeşitli testleri geçemeyen 25 yaşındaki sporcunun doğum belgesi ortaya çıktı. İşte detaylar...

Tartışmalar büyüyor: İmane Khelif'in cinsiyetini gösteren doğum belgesi ortaya çıktı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na cinsiyet tartışması damga vurdu. Boks branşında kadınlar 66 kilo son 16 turu mücadelesinde İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli Imane Khelif karşısında aldığı sert darbenin ardından 46. saniyede oyundan çekildi.

Haberin Devamı

Karşılaşmada yaşananların ardından Imane Khelif'in kariyerinde daha önce 2023 Dünya Boks Şampiyonası'ndan "cinsiyet uygunluk testleri de dahil olmak üzere" çeşitli testleri geçemediği spor kamuoyunca tartışılmaya başlandı.

İtalyan boksör aldığı ilk yumruğun ardından maçtan çekildi!

SOSYAL MEDYADA OLAY OLMUŞTU

Khelif hakkındaki tartışmalar sosyal medyayı da etkisi altına almıştı. Cezayirli kadın özellikle sosyal ağlarda olabilecek en kötü şekilde taciz edildi ve binlerce kişi Khelif'in "biyolojik bir erkek" olduğunu ya da eskiden öyle olduğunu ve şimdi sadece kadınlarla dövüştüğünü iddia etti.

Tartışmalar büyüyor: İmane Khelifin cinsiyetini gösteren doğum belgesi ortaya çıktı

Oysa Khelif'in kadınlarda son derece nadir görülen ve aynı zamanda testosteron seviyelerinin yükselmesine neden olan XY kromozomuna sahip olduğu söyleniyor.

DOĞUM BELGESİ ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Fransız BFMTV, Cezayir'e giderek, Imane Khelif'in babası Omar Khelif'i buldu ve onunla konuştu. Khelif'in babası tartışmalarla ilgili şunları söyledi; "Benim çocuğum bir kız. Bir kız olarak yetiştirildi. O güçlü bir kız. Onu çok çalışması ve cesur olması için yetiştirdim. Çalışmak ve antrenman yapmak için güçlü bir isteği var." Rakibi Carini hakkında şunları söylüyor: "Onunla dövüşen İtalyan rakibi kızımı yenemedi. Çünkü benim kızım daha güçlüydü ve o çok zayıftı."

DOĞUM BELGESİNİ GÖSTERDİ

Omar Khelif, Imane Khelif'in kız çocuğu olarak dünyaya geldiğini kanıtlayan doğum belgesini de göstererek sözlerine şöyle devam etti; "O bir kadın, doğum belgesi de dahil olmak üzere tüm kanıtlar elimizde." Kehlif, bronz madalyayı garantilemiş durumda.

Tartışmalar büyüyor: İmane Khelifin cinsiyetini gösteren doğum belgesi ortaya çıktı

YORUM YAZ