Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya kazandı! Tarihte bir ilk

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Kolombiya'yı 5-4 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Hindistan'ı 6-2 yenen Klasik Yay Erkek Milli Takımı, yarı finale yükseldi. yarı finalde ev sahibi Fransa'ya 5-4 yenilen Klasik Yay Erkek Milli Takımı, üçüncülük maçında Çin'i mağlup etti ve okçulukta takım olarak tarihimizdeki ilk olimpiyat madalyasını kazandık.

Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya kazandı! Tarihte bir ilk

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk branşında Klasik Yay Erkek Milli Takımı, çeyrek finale kaldı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan takım, Les Invalides'te yapılan müsabakalarda Andres Vera Hernandez, Jorge Enriquez ve Santiago Arcila'dan oluşan Kolombiya'yı 5-4 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Klasik Yay Erkek Milli Takımı, üçüncülük maçında Çin'i mağlup etti ve okçulukta takım olarak tarihimizdeki ilk olimpiyat madalyasını kazandık.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN'I DA ELEDİLER

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Okçuluk Erkek Milli Takımı, çeyrek finalde Hindistan'ı 6-2 yenerek yarı finale yükseldi. Milliler, saat 17.10'da İtalya - Fransa karşılaşmasının galibiyle yarı finalde karşılaştı.

FRANSA'YA YENİLDİK

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Okçuluk Erkek Milli Takımımız, yarı finalde ev sahibi Fransa'ya beraberlik atışları sonucunda merkeze yakın ok farkıyla 5-4 mağlup oldu. Klasik Yay Erkek Milli Takımı Çin ile üçüncülük maçına çıktı.

Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya kazandı Tarihte bir ilk

BRONZ MADALYA BİZİM! 

Okçuluk Erkek Milli Takımı, yarı finalde ev sahibi Fransa'ya beraberlik atışları sonucunda merkeze yakın ok farkıyla 5-4 mağlup olarak bronz madalya maçına çıktı. Bu turda Çin ile karşılaşan milliler, rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyerek mücadeleden 6-2 galip ayrıldı ve Türkiye'ye ilk madalyasını kazandırdı. Bu madalya ayrıca Okçuluk Erkek Milli Takımı'nın olimpiyatlarda kazandığı ilk madalya olarak tarihe geçti.

 

YORUM YAZ