Filenin Sultanları'nın maçına saatler kala Dominik Cumhuriyet'inde doping şoku, diskalifiye edildi!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın da yer aldığı C Grubu'nda doping şoku yaşanıyor. Filenin Sultanları, 2-0'den geri gelip 3-2 kazandığı Hollanda maçıyla Olimpiyatlar'a hızlı bir giriş yaparken 1 Ağustos'ta karşılaşacağı Dominik Cumhuriyeti'nden şoke eden bir haber geldi.

Filenin Sultanları'nın maçına saatler kala Dominik Cumhuriyet'inde doping şoku, diskalifiye edildi!

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Paris 2024 Olimpiyat Oyunlar C Grubu ikinci maçında, 1 Ağustos saat 10:00'da kozlarını paylaşacağı rakibi Dominik Cumhuriyeti'nde doping şoku yaşanıyor. 

Haberin Devamı

Bir dönem Türkiye'de de froma giyen, Dominik Cumhuriyeti Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Paris 2024 kadrosunda yer alan orta oyuncu Lisvel Eve, doping testinin pozitif çıkmasının ardından Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan diskalifiye edildi.

Filenin Sultanlarının maçına saatler kala Dominik Cumhuriyetinde doping şoku, diskalifiye edildi

32 yaşındaki voleybolcunun Paris 2024'ten çıkarılması ile takımda yerine, +1 oyuncu olan Geraldine Gonzalez gelirken, Eve'in doping testi pozitif çıktığı için voleyboldan 4 yıl men edilebileceği iddia edildi.

'GÖZÜMDEN KAÇTI'

Eve, karar sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu son derece üzücü bir durum, kendimle ilgili çok kötü ve hayal kırıklığına uğradım, daha önce araştıramadığım için benim gözümden kaçtı, vücudumdaki sıvı tutmayı kontrol etmek için kullandığım (furosemid) ilaç son VNL'de doping testine takıldı."

Haberin Devamı

Doping testi ile gündeme gelen Dominikli voleybolcu Lisvel Eve 2020-21 sezonunda Türkiye'de PTT forması giydi.

 

YORUM YAZ