30 Temmuz Paris 2024 Olimpiyat programı: Bugün hangi Türk sporcular yarışacak? Bugün olimpiyatta kimin maçı var?

2024 Paris Olimpiyatları devam ederken Türkiye'nin ayak sesleri hissedilmeye başlandı. Filenin Sultanları “Gitti” denen maçta 2-0 geriden gelip, Hollanda’yı devirirken Klasik Yay Erkek Milli Takımımız, kazandığı bronz madalya ile tarihi bir iz bıraktı. Eskrimde bir ilki yaşatıp, olimpiyata giden ilk kadın sporcumuz Nisanur Erbil, son 16 görürken Atıcılıkta bir ilk yaşandı. 10 metre havalı tabanca karışıkta Şevval İlayda Tarhan-Yusuf Dikeç ikilisi finale yükseldi. Oyunlarda üçüncü günün sonunda 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Japonya liderliğini sürdürürken 30 Temmuz Paris 2024 Olimpiyat programı da merak konusu. Bugün hangi Türk sporcular yarışacak? Bugün olimpiyatta kimin maçı var? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

30 Temmuz Paris 2024 Olimpiyat programı: Bugün hangi Türk sporcular yarışacak? Bugün olimpiyatta kimin maçı var?
Esra Yıldız Kahraman son 16'ya kaldı

 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks branşında milli sporcu Esra Yıldız Kahraman, Malili Marine Fatoumatta Colette Camara'yı 5-0 yenerek son 16 turuna yükselmeyi başardı.

North Paris Arena'da yapılan kadınlar 57 kilo ilk tur müsabakasında milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Camara ile mücadele etti.

Rakibini 5-0 yenerek son 16 turuna yükselen Esra, 2 Ağustos Cuma günü Tunuslu Khouloud Hlimi ile karşılaşacak.

Milli atıcı Oğuzhan Tüzün, trap kategorisinde finale kalamadı ve oyunlara veda etti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli atıcı Oğuzhan Tüzün, mücadele ettiği trap kategorisinde finale kalamadı.

Milli sporcu, Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde iki gün süren elemelerde yaptığı 125 atışın 121'inde isabet sağladı.

İlk 6 sırada bulunan isimlerin finale yükseldiği elemelerde 15. basamakta yer alan Oğuzhan Tüzün, oyunlara veda etti.

Vedat Albayrak son 16 turunda veda etti

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli judocu Vedat Albayrak, son 16 turunda organizasyona veda etti.

Champ de Mars Arena'da yapılan judo müsabakalarında Vedat Albayrak, erkekler 81 kilo son 16 turunda Japon Takanori Nagase'yle karşı karşıya geldi.

Rakibine waza-ari puanıyla 1-0 mağlup olan Albayrak, olimpiyat oyunlarına son 16 turunda veda etti.

Albayrak, Japon rakibine Tokyo 2020'de son 32 turunda da kaybetmişti.

Haberin Devamı
Vedat Albayrak Galibiyet ile Başladı

Milli judocumuz Vedat Albayrak erkekler -81kg ilk turunda Bahreynli Askerbii Gerbekov'u yenerek son 16'ya kaldı

Atıcılıkta Olimpiyat ikincisi olduk

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'ten oluşan 10m Havalı Tabanca Karışık Takımımız, finalde Sırbistan'a 16-14 mağlup olarak Olimpiyat 2'ncisi oldu.

Elis Özbay, C/D yarı finalinde mücadele edecek

Milli Kürekçimiz Elis Özbay, kadınlar tek çifte çeyrek finalinde serisini 7:56.51'lik dereceyle 6. sırada tamamladı.

Sıralama yarışlarına devam edecek Elis Özbay, yarın C/D yarı finalinde mücadele edecek.

Haberin Devamı
Neslihan Yiğit ilk galibiyetini aldı

Milli badmintoncumuz Neslihan Yiğit, J grubunda oynadığı ikinci ve son maçta Peru'dan Ines Lucia Castillo'yu 21-16 ve 21-17'lik setlerle 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı

Gruptan çıkma şansı çok düşük olan sporcumuzun durumu yarın yapılacak Aya Ohori (Japonya)-Ines Lucia Castillo (Peru) karşılaşmasının ardından netlik kazanacak.

İŞTE GÜNÜN PROGRAMI
ABD geride kaldı

5 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya elde eden Güney Kore beşinci sırada yer alırken organizasyonda en fazla madalya kazanan ülke konumundaki ABD, listede altıncı. 3 altın, 8 gümüş ve 9 bronzla toplam 20 madalya kazanan ABD, altın madalya sayısının az olması sebebiyle altıncı sırada yer alıyor.

Haberin Devamı
Fransa yükseldi, Avustralya geriledi

Oyunların ikinci gününü dördüncü sırada tamamlayan ev sahibi Fransa ise 5 altın, 8 gümüş ve 3 bronz madalyayla ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü sırada Çin'in 5 altın, 5 gümüş ve 2 bronzu bulunuyor. Avustralya 5 altın ve 4 gümüşle, ikinci sıradan dördüncü sıraya geriledi.

Madalya sıralamasında Japonya zirvede

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü günün sonunda 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Japonya, ülkeler sıralamasında liderliğine devam etti. Paris'te gerçekleştirilen oyunların üçüncü gününde artistik cimnastis ve kaykayda altın madalyaya uzanan Japonya, altın sayısını 6'ya yükseltti.

Kuzey Tunçelli 1500m'de finali arayacak

Olimpiyat öncesi Avrupa büyükler ve gençlerde şov yapan 17 yaşındaki yüzücümüz Kuzey Tunçelli, dün 800m’de final bileti aradı. Haziran ayında Avrupa Büyükler Şampiyonası’nda 7:54.12’yle final yüzen milli sporcu ardından Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 7:48.01’le altın madalya kazandı. Zorlu rakiplerinin olduğu 800m’de derecesini 7:47.29’a kadar çekse de bu 8 sporcu arasına girmesine yetmedi ve 11. sırada yer aldı. Kuzey Tunçelli, 3 Ağustos’ta daha iddialı olduğu 1500m’de tarihi finali arayacak.

Haberin Devamı
Nisanur Erbil son 16 gördü

Eskrim (3. gün) Kadınlar kılıçta ülkemizi temsil eden Nisanur Erbil kariyerinin ilk olimpiyatında zafer sevinci yaşadı. 21 yaşındaki milli sporcu 32’li turda ABD’li M.Skarbokiwicz’i 15-11 yenerek, 16’lı tura çıktı. Aynı zamanda kadınlar kılıçta olimpiyattaki ilk zaferi getirdi. 16’lı turda 1 numaralı seribaşı Fransız Blazer’la eşleşen Nisanur Erbil elinden gelen yapsa da 15-5 kaybetti ve organizasyona veda etti. Milli oyuncumuz bu sezon Grand Prix’te gümüş madalya kazanarak Türk eskrim tarihinde bir ilki başarmıştı.

Eda ve Ebrar sahnede

Karar setine her iki ülke de karşılıklı sayılar alarak başladı. File üstü mücadelelerinde daha etkili olan Hollanda farkı 3 sayıya (3-6) çıkardı. Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt’un sayılarıyla farkı kapatan milliler 7-6 öne geçti. A Milli Voleybol Takımı, son anları çekişmeli geçen karar setini 15-13, maçı da 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandı. Filenin Sultanları, gruptaki ilk maçında Hollanda’yı 3-2 yendi, 2 puan hanesine yazdırdı. C Grubu’nda İtalya’nın ardından 1 galibiyet 2 puanla 2. sıraya yerleşti. Grupta 2. maçımızı 1 Ağustos’ta Dominik Cumhuriyeti’le oynayacağız.

Filenin Sultanları pes etmedi, geri döndü!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk maçında Hollanda’yı 3-2 yendi. Mücadeleye iyi başlayan milli takım, oyunun başlarında 4 sayılık (6-2) fark yakaladı. Servislerde etkinliğini artıran Hollanda ilk seti 25-19 aldı. İkinci sete daha etkili başlayan Hollanda 10 sayılık farkı buldu (11-21). Eda, Vargas ve Aslı’yla karşılık veren Milliler farkı 5’e indirse de Hollanda 2.seti de 25-19 alarak 2-0 üstünlük sağladı. Çekişmeli geçen 3. sette Vargas, Hande ve Meliha’nın sayılarıyla Türkiye 25-22’le skorda durum 2-1’e getirdi. 4. sette Ebrar’la seri bulan Filenin Sultanları Vargas’ın da katkısıyla (25-22) durumu eşitledi.

Haberin Devamı
Final bugün, rakip Sırbistan

İlk iki takımın finale kaldığı elemelerde Ay-Yıldızlılar’ın rakibi ise, 24’ü merkez 581 puana ulaşan ve 2. sırada yer alan Sırbistan oldu. Türkiye-Sırbistan final maçı bugün TSİ 10.30’da başlayacak. Sonuç ne olursa olsun, kürsüyü garantileyen 10m Havalı Tabanca Karma Takımımız böylece ‘atıcılık’ branşında olimpiyat tarihindeki ilk madalyayı ülkemize kazandıracak. Elemelerde ayrıca, İsmail Keleş/Şimal Yılmaz’dan Türkiye 1 takımımız da mücadele etti. Ay-Yıldızlılar 24’ü merkez 569 puanla 15. sırada yer aldı. Öte yandan atıcılık branşı Tokyo2020’de Ömer Akgün’ün 4.’lüğüyle madalyaya çok yaklaşmıştı.

Atıcılıkta kürsü başarısı sonunda geldi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın 3. gününe Türkiye müthiş başladı... İlk güzel haber, atıcılık kafilesinden geldi... Atıcılık branşı uzun süredir aradığı tarihi kürsü başarısını sonunda yakaladı. Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’ten oluşan 10m Havalı Tabanca Karma Takımımız (Türkiye 2) finale kalarak, madalyayı garantiledi ve bir ilki başardı. Organizasyoun 1. gününde İlayda Tarhan olimpiyat 7.’si olmuş, Yusuf Dikeç ise finali 1 puanla kaçırmıştı. İşte, bu ikili güçlerini birleştirdi Türkiye’nin 2 takımla yer aldığı elemelerde millilerimiz inanılmaz performans ortaya koydu. 18’i merkez olmak üzere 582 puan toplayan Türkiye 2 Karma Takımı, eleme olimpiyat rekorunu da egale ederek final oynamaya hak kazandı. -Eleme olimpiyat rekoru Tokyo’da 582 puan alan Hindistan’a ait.

30 Temmuz Paris 2024 Olimpiyat programı: Bugün hangi Türk sporcular yarışacak? Bugün olimpiyatta kimin maçı var?
İlk madalyamız okçulukta geldi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ilk madalyamız okçulukta geldi. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Erkek Milliler, Fransa karşısında tarihi finali merkez farkıyla kaçırsa da üçüncülük maçında Çin’i 6-2 yendi olimpiyat 3.’sü oldu. ‘Muhteşem 3’lü’ böylece olimpiyat tarihinde bu branşın 2., ‘takım’ olarak ise ilk madalyamızı kazandırdı.

YORUM YAZ