MENÜ

İşte Ali Koç'un açıklaması beklenen sportif direktör: Comolli

Ali Koç'un sportif direktörünü bugün açıklaması bekleniyor. Koç’un anlaşma sağladığı ismin, Fransız futbol adamı Damien Comolli olduğu öğrenildi.

İşte Ali Koç'un açıklaması beklenen sportif direktör: Comolli

Ali Koç, başkan seçilmesi halinde futbol şubesinde radikal değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Koç’un ilk hamlesi, Avrupa’da tanınan ve güçlü ilişkileri olan bir sportif direktörü takımın başına getirmek olacak. Başkan adayı Koç’un, bugün anlaştığı kişiyi açıklaması bekleniyor.

Ali Koç’un ‘futbol aklı’ olacak ismin Fransız Damien Comolli olduğu öğrenildi. 49 yaşındaki futbol adamıyla anlaşmanın uzun süre önce sağlandığı, Comolli’nin çalışmalara çoktan başladığı kaydedildi. Damien Comolli, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe’nin Kayserispor ile 3-3 berabere kaldığı maçı Ali Koç’la birlikte locadan takip etmişti.

Damien Comolli kimdir? | İşte Ali Koç'un sportif direktörü

‘Türk futbolu değişmeli’

Damien Comolli Fransız olmasına rağmen ülkesinde sadece St.Etienne’de çalıştı. 2001-04 yılları arasında burada futbol direktörlüğü yaptı. 49 yaşındaki Fransız, 2005-08 seneleri arasında ise Tottenham’da aynı görevi üstlendi. Damien Comolli, 2010-11 sezonunda Liverpool’da takım menaceri olurken, ertesi sezon ise futbol direktörlüğüne getirildi. Oyuncu izleme konusunda uzman olan Comolli, daha önce Türk futboluyla alakalı olarak, “Felsefe tamamen değişmeli. Yıldız almak yerine kendi yıldızlarınızı geliştirmelisiniz” demişti.

Aziz Yıldırım: Ali Koç ismini ağzıma almayacağım!

Haberin Devamı
YORUM YAZ