MENÜ

Aziz Yıldırım: Ali Koç ismini ağzıma almayacağım!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, canlı yayında önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yıldırım, seçimdeki rakibi Ali Koç hakkında da çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Aziz Yıldırım, "Mağduru oynuyor, devamlı mağduru oynuyor. Televizyona çıksak kavga edeceğiz. Bundan sonra da Ali Koç ismini ağzıma almayacağım." ifadelerini kullandı

Aziz Yıldırım: Ali Koç ismini ağzıma almayacağım!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

"Fenerbahçe için çok önemli bir kongre olacak. Bu sürecin Fenerbahçe için hayırlı olmasını, kavganın dövüşün olmadığı, kim seçilirse seçilsin diğerine destek olacak şekilde bir kongre olmasını arzu ediyorum."

'İnsanların işine karışmıyoruz'

"26 bin üyenin oy kullanma hakkı olduğu için kongreyi statta yapacağız. Yönetim olarak kongrede görevli insanların işine karışmıyoruz. Kongreyi Fenerbahçe yönetimi organize etmiyor. Yönetim ve şahsım olarak karışmak istemiyorum hiçbir şeye. organize etmiyor. Neyse kuralı ve tüzüğü, ona göre organize edilecek."

'Fenerbahçe'ye operasyonlar yapıldı'

"Ali Koç'un erken açıklaması nedeniyle başladı. Biz sonra kendi çevremizle konuşarak çalışmalara başladık. Fenerbahçe camiası 3 Temmuz'la birlikte çok acılar çekti. FETÖ örgütü tarafından ele geçirmek için operasyonlar yapıldı. Bunun adı şike değildi. Adı şike davası olarak başladı. Bu camiayı ele geçirmekti. İkinci hedef diğer spor kulüplerini ele geçirmekti. Fenerbahçe Başkanı çünkü Kulüpler Birliği başkanıydı ve güçlüydü."

Aziz Yıldırım: Adayım çünkü o dava bitmedi

'Fenerbahçe artık hesaplaşmalı'

"1.8 milyar dolar olan hisse senetlerimizin değeri, 4 Temmuz'da 600 milyon dolar'a düştü. Maddi kayıplarımız oldu, Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik. Hep bunlar hem maddi hem manevi zararlar verdi. Çocuklarımız okula gitti. Diğer takımların taraftarları olan çocuklar, okulda çocuklarımıza "Siz şikecisiniz." dediler. "Fenerbahçe camiası, o günü bize yaşatanların hepsiyle hesaplaşmalı. Hem maddi, hem de manevi bir hesaplaşmanın yapılması lazım. Ne zaman? Yargıtay kararını verince. Bu hesaplaşmayı da ben ve arkadaşlarım yapacak. Benim aday olma amacım da bu."

Ali Koç'a seslendi

"Ben kapalı kapılar ardında konuşacak kadar karaktersiz değilim. FETÖ'ye ilk dikilen insan benim. FETÖ hakimlerinin, savcılarının yüzlerine konuşan insan benim. Sayın Ali Koç için hiçbir zaman FETÖ'cü demedim. Böyle düşünseydim, 2015'te sayın Ali Koç'u benim yerime aday göstermezdim. Bu seçim şeylerini bıraksınlar."

'Abisini alsın gelsin yanıma...'

"Bir şey söylenince Ali Bey hemen inanıyor. İnanmayacaksın, rahat olacaksın. Rahat ol ya bir şey yok. Sayın Ali Koç'a hiçbir zaman FETÖ'cü demedim. Böyle bir şey düşünseydim, 2013'te onu aday göstermezdim. Bir sıkıntısı varsa abisini alsın gelsin yanıma, konuşalım! Sen Koç ailesinin bir çocuğusun, bunlar basit şeyler. Olaylara biraz daha geniş bak."

'Bize Kanada'dan hakaretler yağdı'

"Ben dahil hiç kimse Fenerbahçe tüzüğünün dışında hareket edemez. En büyük kumpasa maruz kalmış bir insan olarak kimseye kumpas kurmam. Ben burada bir hesaplaşma yapmak için kalmak istiyorum. İlla ben olacağım diye bir şey yok. Fenerbahçe'nin içine fitne soktular. Bize Kanada'dan sosyal medya üzerinden hakaretler yağıyor. Hepsi FETÖ'cü."

"20 yıl başkanlık yaptım. Bir daha Allah kulu böyle bir şey yapamaz. Çünkü her şey tatlı gitmiyor ki, tatlıyla acı iç içe. Benim gayem başka. Başkanlık için değil, hesaplaşma için burada kalmak istiyorum. Seçilmezsem de hayatımı devam ettiririm."

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç ve FETÖ açıklaması

'Borçları durduramazsınız'

"İki defa Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik. Bunlara gidebilseydik, Fenerbahçe'nin 400 milyon euro olan borcu 300 milyon euro'ya düşecekti. Borç var tabi. Sadece basketbol takımının her sene 15 milyon euro açığı var. 400 milyon euro borç var. Kur farkından dolayı artış oldu. iyor ki, önemli bir bedel vereceğim. Borç 400 milyon euro iken, borcun daha büyümemesi için ne yapacaksınız? Önemli olan bu. Koyacağınız parayla 3 yıllık süreyi rahat geçirirsiniz ama borçları durduramazsınız."

"Vaatlerde bulundu. Seçilmezseniz bu vaatleri Fenerbahçe'ye vermeyecek misiniz? Bizim sunduğumuz tüm projeler Fenerbahçe'nin projeleridir. Seçilmezsek de herkes kullanabilir. "Fenerbahçe'yi en iyi bilen biziz. Projelerimizi al uygula, her şey çözülür."

"Sandıkların üzerini kapatalım diyorlar. Ölü insanlara oy attırıyorlardır. Ama eskidendi bunlar. Biz bu konuda hiçbir gün konuştuk mu? Müdahale ettik mi? Bir şey söylüyorlar. sosyal medya ayağa kalkıyor. Ortaya koyduğumuz projeleri göreve kim gelirse gelsin gerçekleştirebilir. Ben 20 sene başkanlık yaptım. Fenerbahçe'nin eksiği neyse en iyi biz biliriz."

'Ali Koç karşıyım diyor'

"Ali Koç, Fenerbahçe Üniversitesi'ne karşıyım diyor. Türkiye'de iki tür üniversite var. Bir Koç, Sabancı, Özyeğin'in üniversitesi gibi daha kaliteli, az öğrenci alan üniversiteler. Bir de Okan gibi daha geniş kapsamlı üniversiteler. 1000'e yakın talebeyle, 5 bölümle başlıyoruz üniversiteye Eylül ayında."

'Ali Koç ismini ağzıma almayacağım'

"Ali Koç'la canlı yayına neden çıkayım ya? Çıkmam için bir sebep olması lazım. Televizyonlar var, gazeteler var. Anlatsınlar kendilerini. Mağduru oynuyor, devamlı mağduru oynuyor. Televizyona çıksak kavga edeceğiz. Bundan sonra da Ali Koç ismini ağzıma almayacağım."

Umut Bozok'tan Mircea Lucescu'ya cevap!

"Bu sene boyunca Fenerbahçe'nin aleyhine oyunlar oynandı. Niye konuşmuyorsun diyorlar. Konuşuyoruz, 50 bin, 100 bin ceza veriyorlar. Bunları da cebimizden veriyoruz. Hukuk Kurulu açıklama yapıyor, bana para cezası veriyorlar. Fenerbahçe seyircisini böldük. Kombine almayın, ürün almayın diye durmadan yayın yaptılar sosyal medyada. 'Bölünmeyin, FETÖ'nün yapamadığını yaptırmaya çalışıyorlar' dedim. Ali Koç'un erken çıkması böldü. FETÖ'nün de istediği buydu. Kötü niyet değil."

'Yaptıysam şerefsizim'

"1998 yılında ilk aday olduğumda, 'Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak' sözüm vardı. Bir kişi Fenerbahçeliyim diyorsa ve 3 kişi de referans oluyorsa, öyle üye olabilir. Ben 'başka takımdasın, gel seni üye yapalım' diye bir şey yapmadım. Yaptıysam, şerefsizim."

'Dava açacağız'

"UEFA'ya dava açacağız. İsviçre mahkemelerinde hak, hukuk varsa hakkımızı alacağız para olarak. Biz değeri düşen hisse senetleri için devletle görüşeceğiz. Bize hakkımızı verecekler. Zararımızı karşılayacaklar. Bunun başka bir yolu yok. FFP ile ilgili bizim hiçbir sıkıntımız yok. Bizden başka herkesin var. Yakında hepsi patlayacaklar. Göreceksiniz. Biz denge sağlayacağız, onlar 90 milyonluk transfer yapacaklar, oldu..."

"Ali Koç, Tüpraş'ı alırken kredi almadı mı? Sonra Migros'u satmadılar mı? Ülker Arena'yı kefil gösterdi diyorlar. Şimdi hem ben, hem de eşim kefil olarak imzalıyoruz.Eşim bana, "Senle mi evlendim, Fenerbahçe ile mi evlendim?" diyor..."

'Ali Koç nasıl yönetmiş bir bakın!'

"1907 Derneği'nin başkanıydı Ali Koç. Nasıl yönetmiş, gidip araştırın. Bizi beğenmiyorlar. Halkın çocuğu Fenerbahçeli diyorlar. Bunları ben yaptım! 1990 yılında teyzemin çocuklarını Fenerbahçe'ye üye yapacaktım parasını verip, yine de yapamadım!"

"Türkiye'de maalesef ekonomik sıkıntılar var. Bu da vatandaşa yansıyor. Başarı da buna yansıyor. 1 milyon üye projesi bunlardan dolayı biraz yavaşladı. Başarı geldiğinde bu proje de hızlanacak."

"İyiydi bu sezon Aykut Hoca. Hakem penaltımızı verse şampiyon olacaktık. Şimdi başarısız diyenler, şampiyon olsaydık başarılı diyecekti Aykut Hoca'ya. Aykut Hoca'nın tek bir eksisi, duygusallığı. Üzülüyor, acele karar veriyor. Başkan seçileceğim, rahat ol ya... Seçilirseniz falan bırak.. Rahat başkan seçileceğim!"

"Duruş diyorlar... Ne duruşu? Beşiktaş duruşu.. Nereden geliyor bu duruş, Süleyman Abi'den.. Bilmem kim dursun, Seba gitsin diyorlardı.. Şimdi duruş oldu."

'Bazı siyasi gruplar var'

"Genç Fenerbahçeliler grubu diyorsunuz. Ben bunları zamanında dernek yaptım. Başlarında İbrahim ile Sefa vardı. Son yıllarda tribünlere hiç karışmadım ama artık hep karışacağım. Tribünde bazı siyasi gruplar var. Aziz Yıldırım gitsin, Ali Koç gelsin diyorlar."



Haberin Devamı
YORUM YAZ