MENÜ

İsmail Köybaşı: Fenerbahçe'nin büyüklüğü tartışılmaz

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı İsmail Köybaşı, Fenerbahçe Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Köybaşı, Fenerbahçe'nin büyüklüğünün tartışılmaz olduğunu söyledi.

İsmail Köybaşı: Fenerbahçe'nin büyüklüğü tartışılmaz

Milli futbolcu İsmail Köybaşı, Fenerbahçe Gazetesi'nin 155. sayısına röportaj verdi.

İşte Köybaşı'nın açıklamaları:

Futbol hayatına nasıl ve nerede başladın bize anlatırmısın?

“Futbol hayatım tabii her çocuk gibi sokakta başladı. Ancak, benim futbola başlayış hikayem biraz zorlu oldu. Ailemeğitimin daha önemli olduğunu vurguluyordu Özelliklede babam.. Futbola olan yeteneğim hep vardı ama tabii babadan izin alabilmek kolay olmuyordu. Sonunda, 14 yaşında İskenderunspor’ da başladım. Daha sonra Gaziantepspor’a geçtim .Gaziantepspor alt yapısında 2 yıl oynadım ve akabinde A takıma yükseldim. Zaten gerisini de biliyorsunuz..”

Fenerbahçe gibi büyük bir takıma, gene büyük bir takım olan Beşiktaş’ tan geldin. Fenerbahçe’yi seçmendeki etmenler ve düşüncelerin nelerdi?

“Takdir ederseniz ki, ben şampiyon olan bir takımdan Fenerbahçe’yi tercih ettim. Aslında Fenerbahçe’ninbüyüklüğünü konuşmaya gerek yok. Tarihe bakıldığı zaman bu çok açık bir şekilde aktarılıyor. Bunu insanların okuması ve tarihte elde ettiği başarılar ve şampiyonluklar camianın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Ben sezon başında yaşananlarla ilgili şunu ifade etmek isterim. Yaşamda ve sporda her zamaniyi günler-zor günler geçirilir ama camialar, özelliklede Fenerbahçe gibi büyük camialar, her zaman ayakta kalmasını bilir.Bunun örnekleriniFenerbahçe çok güzel bir şekilde veriyor ve vermeye devam edeceğiz..”

Türkiye’de kariyerine baktığımız zaman, görev verildiği takdirde tam anlamıyla üzerine düşenin fazlasını yapmaya çalışan bir futbolcu profiline sahipsin. Bazı zamanlarda yedek kalsan da takıma girdiğinde her zaman sahada hazır bir görüntü veriyorsun, bunu neye borçlusun?

“Dediğim gibi bazen dezavantaj gibi görünen her bir olayın arkasında bir hayır vardır ve bu dezavantajı avantaja çevirmek de sizlerin elindedir..Artık geçmişyıllarda olduğu gibi çok fazla sorgulama yapmıyorum. Belki de bu benim en önemli artılarımdan biri oldu. Ayrıca şunu da söylemeliyim. Geçirmiş olduğum sakatlıkların bana kattığı kuvvet de bunda çok büyük bir etkendir. Benbuna inanıyorum ve tekrar söylemek istiyorum.Aslında dezavantaj gibi görünen bir olayın arkasında bir hayır olduğuna inanıyor ve futbolcuyu uzun vadede geliştiren bir avantaj olarak görüyorum..”

Fenerbahçe'nin tarihi Manchester United maçının sırrı!

Günümüz bek oyuncularına baktığımız zaman, sadece savunmada değil hücumda da yer almaları isteniyor. Sen de bir bek oyuncusu olarak bu durum hakkında neler söylemek istersin?

“Doğru, çünkü artık tüm takımlara baktığımız zaman özellikle günümüz futbolunda, kulüp takımı olsun, milli takımlar düzeyinde olsun, her takım kapanıyor. Dolayısıyla bu kapanan takımları açmanın önemli yollarından biri de beklerin verdiği destek oluyor. Bekler ,benim düşünceme göre de kanatlardan bir oyun kurucu görevini de üstleniyorlar. Bunu bana ilk Nurullah Sağlamhocam söylemişti. Onun da bana katkıları çok fazladır, benim de gelişmemde çok büyük etkisi olmuştur. Çünkü bana her zaman ‘oyun kurucumsun’ derdi. Oradan akını başlatmak,arkadan da desteği vermek, hep bir fazla olabilmek gerçekten futbol çok önemlibir faktör.

Özellikle şu anda, büyük takımlara bek oyuncularının hücumsal ve defansif anlamda katkılarının çok olduğunu görüyoruz. Ama asıl görevimiz tabii ki defans, bunu asla unutmamalıyız.

Bence bu durum takımın sistemi ile de doğru orantılı olması gerekiyor. Hani , eğer skoru elde etmişseniz çok da fazla ileriye gitmenin mantığı yok.Skoru koruma mantığı bence daha önemlidir. Aslında bir bakıma oyunun sizi doğru yöne götürmesi gerekiyor, bu da tecrübeyle de doğru orantılı oluyor. Artık nerede vene zaman gitmeniz gerektiği oynadıkça da çok daha iyi oturuyor..”

Feneriumlar rekor kırdı

Fenerbahçe'ye bu sezon birçok yeni futbolcu katıldı. Sen de bunlardan birisin. Takım içindeki ortamdan bahseder misin? Teknik direktör Dick Advocaat hakkında neler söylemek istersin?

“Şimdi yeni bir ekibiz ama herkese tek tek bakıldığında, bireysel başarıları olan futbolculara sahibiz.

Çok zor bir süreçten geçtik, sezon başının,önemli sakatlıkların bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama yavaş yavaş bunlar oturuyor. Aslında Türkiye ligi kolay bir lig değil.Kolay diyenlere asla katılmıyorum..Yeni bir takımız, zamana ihtiyacımız var. Ancak böyledemek bahanemiz olduğu anlamına gelmiyor. Sahaya çıktığımız zaman futbolun dili birdir. En iyi şekilde mücadele etmeliyiz, en azından bunu yapabiliriz..”

Futbolcular olarak hedefiniz şampiyonluk. Aranızda da her zaman bu konuda konuşmalar yapıyorsunuzdur. Lig uzun maraton şampiyonluk hakkında neler söylemek istersin?

“Şampiyonluk tabiî ki bizim olmazsa olmazımız, bu camiaya yakışan bir şey. Her zaman biz bu şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz. Genç ama tecrübeli bir futbolcu olarak buna inanıyorum.

Günümüz futbolunda şampiyonlukyolunda hedefe varmak arkadaşlıkla gelen başarıyla doğru orantılı .Bana sorarsanız, arkadaşlıkla gelen başarıyı her zaman takdir ederim. Çünkü uzun vadede bu kazanıyor. Ben bunu gördüm, bunu öğrendim ve bunu yaşadım. Biz sezonabaşladığımızda, elde ettiğimiz sonuçlar bizim üzerimizde dezavantaj gibi göründü. Ama bazenböyle durumlar‘takım olmayı’gerçekten güçlendiriyor. Takım içinde bir birine daha fazla, daha sıkı sarılıyorsunuz. Çünküsaha içerisinde sizin sizden başka dostunuz olmuyor ve bunun farkına varıyorsunuz..

Belki de böyle günleri yaşamak hayırdır. İlk cümlemde de belirtmiştim. Bunu futbol oynamak anlamında söylemiştim. Bazen dezavantaj gibi görünen şeyleri, uzun vadede, akıllı olursanız avantaja çevirebilirsiniz. Bence biz işte bu yolda ilerliyoruz. Ümit ederim ki kaybederken de alkışlanan bir takım olmayı başarırız. Taraftarlarımızın, camiamızın bizden beklentisi olan tüm insanların isteklerini karşılarız. Aslında bence bu de bizim görevimiz..”

Van Persie: Hepinizle gurur duyuyorum

Avrupa liginde Fenerbahçe'nin grubu hakkında neler söylemek istersin? Avrupa ligindeki şansınızı değerlendirir misin ?

“Aslında çok zor bir gruba düştük Manchester United, Feyenoord,Zorya..Manchester Uniteddünya çapında bir takım,Feyenoord kendi liginde lider. Zorya da Ukrayna liginin iyi takımı. Adeta ‘Şampiyonlar Ligi grubu’ gibi..Yani fiziksel anlamda çok kuvvetli olan takımlar.

Bu duruma baktığımız zaman, iyi bir başlangıç yaptık denilebilir.ManchesterUnited deplasmanında yenilmiş olabiliriz ama üst üste evimizde oynayacağımız 2 tane maçımız var..Unutulmaması gerekir ki,’burası Şükrü SaraçoğluStadı’,Biz taraftarlarımızla bütünleştiğimiz zaman, burada neler olduğunu geçmişte gördük. Geçmişte gördüğümüz şeyler, inşallah bu güne yansır. Ben çok ümitliyim bu konuda, yani bir üst tura çıkacağımıza canı yürekten inanıyorum. Taraftarlarımızın da desteği bence bu konuda çok önemli.Onlar bizim her zaman itici gücümüz oldular. Geçmişte de Fenerbahçe taraftarı hep takımını motive etmiştir. Onların yardımına çok ihtiyacımız olacak, desteklerini bekliyoruz. .”

Peki, önünüzde Galatasaray maçı var. Senin de Fenerbahçe’de oynayacağın ilk Galatasaray maçı olacaktır. Nasıl bir atmosfer olur?

“Derbiler her zaman zevklidir ve bir futbolcunun özellikle büyük takımlarda yaşayabileceği önemli anlardır.Ben defalarca oynadım ve bu duyguyu iyi bilirim.Bunlar önemli anlardandır, bu önemli anıyı yaşamayı tabiî ki de çok isterim.”

Son olarak taraftarlara neler söylemek istersin? Taraftar seni çok benimsedi. Bunu özellikle vurguluyorum. Seni seviyorlar. Onlarla ile ilgili mesajın nedir?

“Bundan önceki dönemlerde Şükrü Saraçoğlu Stadı’na geldiğimde taraftar baskısı nedir, ben burada yaşadım ve hissettim. Simdi ise onların desteği ile birlikte oynamanın gururu içerisinde olacağım. Bu çok güzel bir duygu.. Taraftarların yanımızda olduğunu hissetmemiz, bizim için gerçekten çok önemli. Bunu laf olsun diye değil, kalbimle söylüyorum. Onların her zaman yanımızda olduğunu hissetmemiz, bizi belki bir iki sprintdaha fazla atmamıza sebep oluyor. Belki bu da bir gole katkı sağlamanıza veya geriye daha hızlı koşmamıza sebep olabiliyor.

Gerçekteonlarıncoşkuludestekleri aynı zamanda rakibin üzerinde kurdukları baskıda çok önemli. Bunu tekrar söylemeliyim ki, desteklerine her zaman ihtiyacımız var. ‘Çünkü biz bir bütünüz, biz Fenerbahçe’yiz’.Fenerbahçe sadece futbolcularından kurulu bir takım değildi. Camia takım ile bütünleştiği, herkes beraber olduğu zaman çok büyük başarılara imza atılmıştır. Önemli olan bu başarıları devam ettirmektir.Bugünü dünden, yarını bugünden farklı kılmak için hep birlikte çok çalışmalıyız..”

Haberin Devamı
YORUM YAZ