MENÜ

Fenerbahçe'nin tarihi Manchester United maçının sırrı!

Tarihi bir galibiyet elde eden Fenerbahçe’nin Manchester United motivasyonu 2 hafta öncesinden başladı. Old Trafford’da 45 dakikada yenen 4 gol, sarı-lacivertlileri adeta kamçıladı ve büyük bir hırs aşıladı.

Fenerbahçe'nin tarihi Manchester United maçının sırrı!

Manchester United karşısında oynadığı oyun ve aldığı 2-1’lik skorla adeta destan yazan Fenerbahçe, büyük yankı uyandırdı. Ancak bu tarihi zafer sarı-lacivertli takım ve yöneticiler açısından sürpriz olmadı. Galibiyetten emin olan takımın bu inancında 20 Ekim tarihinde Old Trafford’da henüz ilk yarıda yenilen 4 golle gelen yenilginin payı çok büyüktü.

Mağlubiyetle sarsılıp, oynanan futbolu ve sonucu kendilerine yakıştıramayan sarı-lacivertli futbolcular sabırsızlıkla Kadıköy’deki rövanşı beklemeye başladı.

Feneriumlar rekor kırdı

Hatta Robin Van Persie de bu maçın hazırlıklarında önemli rol oynadı. Hollandalı futbolcu, oynamayacağını bilmesine rağmen sorun yaratmadı. Maç öncesi ve devre arasında arkadaşlarına moral verdi.

İşin taktiksel boyutu da öne çıktı. Dick Advocaat ve ekibi Manchester United’ın son oynadığı Burnley maçını analiz etti. Takıma durmaları gereken yerlerden, savunmanın nasıl olacağı, kimlerin tehlike yaratacağına kadar tüm detaylar aktarıldı.

Temel nokta ise İngiliz ekibinin kanat oyuncularını durdurmaktı. Bunun için de savunma en ileriden başladı. Moussa Sow’un oynamasının önemli sebeplerinden biri de buydu. Golcüler içinde savunma yönü en gelişmiş olan isim olan Sow, attığı golün ve hücumdaki etkinliğinin yanı sıra geriye de gelip savunmaya önemli katkılar yaptı.

Kaynak: Skorer

Van Persie: Hepinizle gurur duyuyorum

Haberin Devamı
YORUM YAZ